Petice za zachování Artkina Centrál

Quoted post

Václav Maixner

#27 Re: Re: Re: Oddlužení

2012-04-03 01:17

#24: Marcel Žaluda - Re: Re: Oddlužení

Také se vyjádřím: a) odkup majetku je rozdil oproti placení dluhu, jak se snažíte naznačit ... b) nasazovat psí hlavu umí každý, ale je třeba si uvědomit, že majetek v kině je v majetku ProCentrál, který je i příjemcem různých dalších dotací z Evropy a také smluv s distributory atd. Proto si přeji, aby nastalo další jednání mezi městem a současným provozovatelem kina. Tuto petici chápu, jsa jedním z inicátorů jako vyjádření lidí v HK, že kino chtějí. Zmínky o Pro Centrálu pak shrnují současný stav a provozovatele kina.   c) k dluhům a jejich vzniku by se měl vyjádřit Leoš Kučera sám.     d) Petice má vést k tomu, aby pan primátor Fink věděl, že my, obyvatelé Hradce Králové chceme artové kino (během jednoho zasedání se vyjádřil, že vlastně ani neví, zda zastupitelé kino chtějí .. pokud jej budou chtít lidé, tak by jej měli chtít i zastupitelé, ne?). Jakou cestu najdou politici je na nich, ale za sebe osobně budu rád, pokud zase začnou hledat řešení a ne rušit. A petice má vést i k jejich příslibu, že kino jako takové nezruší a zajistí jeho kontinuitu, neb se obávám, že bez kontinuity to prostě možné není ...

Odpovědi

Marcel Žaluda

#28 Re: Re: Re: Re: Oddlužení

2012-04-03 01:40:01

#27: Václav Maixner - Re: Re: Re: Oddlužení

Takže ještě naposledy pane Maixnere, já jsem pro zachování kina Centrál v Hradci, jen se snažím Vám ukázat, že adorace současného provozovatel není na místě. Asi všichni se shodneme, že Hradec artové kino potřebuje, je tedy velkou otázkou s dramaturgií Centrálu, zda jde o artové kino, ale to už bych nechal být.

Majetek v kině, není tak úplně majetek Pro-Centrál. Zvuk i obraz byl zakoupen za příspěvku Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinemtografie:

http://www.mkcr.cz/statni-fondy/statni-fond-pro-podporu-a-rozvoj-ceske-kinematografie/default.htm

A také za přispění města Hradce Králové. Jak SF tak Město má smlouvy s Pro-Centrál o tom, jak s tímto majetkem nakládat.

Co se týká SF, tak majetek po dobu 5 let lze pouze se souhlasem SF převést na majitele objektu, nebo dalšího provozovatele. Ten majetek nelze prodat.

Dle informací, co jsem si vyslech z jednání zastupitelstva, má město podobnou smlouvu.

Je to tedy majetek SF a Města. Měl by být na město převeden a pak si Pro-Centrál má řešit své dluhy.

Informace není tak složité si zjistit, jen všichni bohužel žijí pouze z informací medií a ty mají hodně zkreslené informace.

Jestli máte chuť opravdu kinu pomoct, zjistěte si kolik přesně stál zvukový systém do kina Centrál a pak 4k projektor. Pak si zjistěte kolik na zvuk a obraz dal SF, v tom odkazu odpověď najdete. A pak si v rozhodnutí města najdete kolik na to dalo město. Pokud částky sečtete, budete mít hned trošku jiný názor na to, jak to s majetkem Centrálu je.