Petice za zachování Artkina Centrál

Marcel Žaluda

/ #28 Re: Re: Re: Re: Oddlužení

2012-04-03 01:40

#27: Václav Maixner - Re: Re: Re: Oddlužení

Takže ještě naposledy pane Maixnere, já jsem pro zachování kina Centrál v Hradci, jen se snažím Vám ukázat, že adorace současného provozovatel není na místě. Asi všichni se shodneme, že Hradec artové kino potřebuje, je tedy velkou otázkou s dramaturgií Centrálu, zda jde o artové kino, ale to už bych nechal být.

Majetek v kině, není tak úplně majetek Pro-Centrál. Zvuk i obraz byl zakoupen za příspěvku Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinemtografie:

http://www.mkcr.cz/statni-fondy/statni-fond-pro-podporu-a-rozvoj-ceske-kinematografie/default.htm

A také za přispění města Hradce Králové. Jak SF tak Město má smlouvy s Pro-Centrál o tom, jak s tímto majetkem nakládat.

Co se týká SF, tak majetek po dobu 5 let lze pouze se souhlasem SF převést na majitele objektu, nebo dalšího provozovatele. Ten majetek nelze prodat.

Dle informací, co jsem si vyslech z jednání zastupitelstva, má město podobnou smlouvu.

Je to tedy majetek SF a Města. Měl by být na město převeden a pak si Pro-Centrál má řešit své dluhy.

Informace není tak složité si zjistit, jen všichni bohužel žijí pouze z informací medií a ty mají hodně zkreslené informace.

Jestli máte chuť opravdu kinu pomoct, zjistěte si kolik přesně stál zvukový systém do kina Centrál a pak 4k projektor. Pak si zjistěte kolik na zvuk a obraz dal SF, v tom odkazu odpověď najdete. A pak si v rozhodnutí města najdete kolik na to dalo město. Pokud částky sečtete, budete mít hned trošku jiný názor na to, jak to s majetkem Centrálu je.