Petice za zachování Artkina Centrál

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zachování Artkina Centrál

Marcel Žaluda

#26 Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 01:04

#25: Pavel Nix - Re: Re: Re:

Omlouvám se, ale melete stále tu stejnou mantru. Když mě jako podnikateli stát nedá nějaké peníze a firma mi zbankorotuje, tak za to může stát? Ne, nemůže, můžu za to já. Měl jsem jako správný manažer počítat s tím, že mi stát jednou nemusí peníze dát a být na to připraven a pokud se to douhodobě nedělo, tak začít burcovat dříve.

Viděl jste ve volební kampani pana Kučery náznak nějakého problému s kinem Centrál?

Statisícovkové dotace jsou v této výši po celou dobu, nedošlo k žádému snížení, někdy v půlce provozu k navýšení z 300 na 600 tisíc. Žádné snižování, dlouhodobý stav s pravidelným příjmem.

Jestli předurčovaly současný stav, tak se s tím dlouhodobě mělo něco dělat.

K bankrotu přivel kino Centrál pouze Leoš Kučera, zastupitelé už mu leta dávají stejné peníze.

Město nemá žádnou zpodpovědnost za provoz Centrálu. Pouze podepsalo nájemní smlouvu dle podmínek a pak dodáva pravidelně obligatorní grant. Nic jiného.

Václav Maixner

#27 Re: Re: Re: Oddlužení

2012-04-03 01:17

#24: Marcel Žaluda - Re: Re: Oddlužení

Také se vyjádřím: a) odkup majetku je rozdil oproti placení dluhu, jak se snažíte naznačit ... b) nasazovat psí hlavu umí každý, ale je třeba si uvědomit, že majetek v kině je v majetku ProCentrál, který je i příjemcem různých dalších dotací z Evropy a také smluv s distributory atd. Proto si přeji, aby nastalo další jednání mezi městem a současným provozovatelem kina. Tuto petici chápu, jsa jedním z inicátorů jako vyjádření lidí v HK, že kino chtějí. Zmínky o Pro Centrálu pak shrnují současný stav a provozovatele kina.   c) k dluhům a jejich vzniku by se měl vyjádřit Leoš Kučera sám.     d) Petice má vést k tomu, aby pan primátor Fink věděl, že my, obyvatelé Hradce Králové chceme artové kino (během jednoho zasedání se vyjádřil, že vlastně ani neví, zda zastupitelé kino chtějí .. pokud jej budou chtít lidé, tak by jej měli chtít i zastupitelé, ne?). Jakou cestu najdou politici je na nich, ale za sebe osobně budu rád, pokud zase začnou hledat řešení a ne rušit. A petice má vést i k jejich příslibu, že kino jako takové nezruší a zajistí jeho kontinuitu, neb se obávám, že bez kontinuity to prostě možné není ...

Marcel Žaluda

#28 Re: Re: Re: Re: Oddlužení

2012-04-03 01:40

#27: Václav Maixner - Re: Re: Re: Oddlužení

Takže ještě naposledy pane Maixnere, já jsem pro zachování kina Centrál v Hradci, jen se snažím Vám ukázat, že adorace současného provozovatel není na místě. Asi všichni se shodneme, že Hradec artové kino potřebuje, je tedy velkou otázkou s dramaturgií Centrálu, zda jde o artové kino, ale to už bych nechal být.

Majetek v kině, není tak úplně majetek Pro-Centrál. Zvuk i obraz byl zakoupen za příspěvku Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinemtografie:

http://www.mkcr.cz/statni-fondy/statni-fond-pro-podporu-a-rozvoj-ceske-kinematografie/default.htm

A také za přispění města Hradce Králové. Jak SF tak Město má smlouvy s Pro-Centrál o tom, jak s tímto majetkem nakládat.

Co se týká SF, tak majetek po dobu 5 let lze pouze se souhlasem SF převést na majitele objektu, nebo dalšího provozovatele. Ten majetek nelze prodat.

Dle informací, co jsem si vyslech z jednání zastupitelstva, má město podobnou smlouvu.

Je to tedy majetek SF a Města. Měl by být na město převeden a pak si Pro-Centrál má řešit své dluhy.

Informace není tak složité si zjistit, jen všichni bohužel žijí pouze z informací medií a ty mají hodně zkreslené informace.

Jestli máte chuť opravdu kinu pomoct, zjistěte si kolik přesně stál zvukový systém do kina Centrál a pak 4k projektor. Pak si zjistěte kolik na zvuk a obraz dal SF, v tom odkazu odpověď najdete. A pak si v rozhodnutí města najdete kolik na to dalo město. Pokud částky sečtete, budete mít hned trošku jiný názor na to, jak to s majetkem Centrálu je.

 

 

Pavel Nix
Hradec Králové

#29 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 01:46

#26: Marcel Žaluda - Re: Re: Re: Re:

V tom máte pravděpodobně pravdu, že to chtělo burcovat dříve.

Neznám všechny důvody, proč se neburcovalo dříve. Jediné co vím, že kino ještě před Kučerou dostávalo několikanásobně vyšší částky a osobně si myslím, že Leoš věřil, že když kino vybaví a udělá z něj technickou a kulturní špičku a pak požádá o zvýšení obligatorního grantu, že to půjde hladce. Možná to měl udělat obráceně, možná to udělal, ale nikdo na to nezareagoval, nevím, neznám podrobnosti...

Podporuji kino jako takové, celou koncepci, nápad jak je kino vedené. Nikdo jiný nedokázal vytvořit v kraji tak zajímavé kino, jako Leoš Kučera a proto si myslím, že zúžit hodnocení Pro-Centrál na vytvoření dluhů je velmi jednostranné a média nám za posledního půl roku jiný pohled nenabídla, proto je na místě nyní vše vynahradit a velmi silně a nahlas sdružení a Leošovi za odvedenou práci poděkovat. Kino mělo divácký úspěch a je podle mě i ostudou města, že tam takové dluhy nechalo a neprojevilo žádnou snahu o zlepšení finanční situace.

Zásadně s Vámi ale nesouhlasím, že město nemá zodpovědnost za provoz Centrálu a už vůbec nelze srovnávat artkino s nějakou klasickou firmou, jejíž cílem je vydělávat a pokud to neumí, tak je odsouzena k zániku.

Možná byl Leoš Kučera málo průbojný. Holt to někdo neumí tak jako náměstek Soukup. Jak je možné, že když má hokejový klub ztrátu několikanásobně vyšší každý rok než kino Centrál za všechny roky, tak si stačí říct a radnice to hned zaplatí finanční injekcí. Loni 7 milionů, letos pravděpodobně dalších 10. Kdybychom to brali jako firmu jako každou jinou, tak se stadion zavře a skončí se, ale to asi nikdo nechce ani já ne.

Ale lidí chodí na hokej v Hradci méně než do Centrálu, tak nevidím důvod, proč nedávat vyšší dotace a přestat se vysmívat občanům, kteří tu toto kino chtějí... Je pravda, že to měli udělat radní dávno, ale neudělali a pokud mají lepšího provozovatele, tak ať na něj ukážou a ať se předvede. Můžete se přihlásit i vy...

Marcel Žaluda

#30 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 02:02

#29: Pavel Nix - Re: Re: Re: Re: Re:

Rád bych se přihlásil, ale zatím v kině přežívá zadlužená společnost, která zadržuje majtetek, který ji z více než z 75% nepatří. Až vrátí co není její a odejde z kina, město např. vyhlásí výběrové řízení na nového provozovatele tak se o tom můžeme bavit. Do té doby můžete řešit tuto kontraproduktivní petici. Tak jak je napsána nedává smysl, neboť "operuje" se sdružením, které ztratilo veškerou důvěryhodnost. Byl jste pane Maixnere na posledních třech zastupitelstvech, kde se o Centrálu jednalo? Pokud ne, tak doporučuji záznamy:

http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/zvukovy-zaznam-jednani

Z toho vám dobře nebude a teď nemyslím práci zastupitelstva, ale i vyjádření a názorové obraty pana Kučery. Obzvláště část se slíbením převodu majetku za odpuštění penále za špatně vyůčtovanou dotaci a pak veletoč s tím, že to nejde, neboť je to vyvedení majetku (toho, který nepatří Centrálu), až jsem musel zamáčknout slzu.

Ale to nic, jak už jsem psal, informace dnes nikoho moc nezajímají, důležité jsou dojmy. Chtějí nám vzít kino, tak šup, hned podepíšem petici. No nic, dobrou noc pane Maixnere.


Nepřihlášený uživatel

#31

2012-04-03 04:37

Lidi v Hradci maj to kino rádi...a ač to tak nemusí na Magistrátě být vnímáno..je pro ně stejně důležitou kulturní ikonou jako třeba Klicperovo divadlo a nebo divadlo Drak....ale zánik artovýho kina je pro lidi v tomhle městě podobně bolestnej...jako třeba smrt Jiřího Grossmanna nebo Šlitra pro českou kulturní scénu...myšleno v kontextu zasazení do té doby....lidi si totiž často jistý samozřejmosti neuvědomují...ale v době přebujelosti filmové scény různými trillery a akčními filmy je hradecká artová záležitost pro mnohé stejně ozdravná....jako byla doba Suchého se Šlitrem a nebo Šimka s Grossmannem v dobách kulturní temnoty z jiného úhlu pohledu...a to je hodně důležitá věc...protože je to něco...co je relativně dostupnou medicínou pro ty typy lidí, jejichž životní úroveň nestojí a nepadá s tloušťkou nakrojený tlačenky...ale jejichž niterní život má rozměrnější vjem... a to je v dnešní době strašně důležitá věc....protože bez ohledu na levicovej či pravicovej pohled na politiku..bez ohledu na politický zájmy jednotlivých subjektů...je tohle něco...co dává této republice alespoň základní míru předpokladu pro naději....že celosvětová honba za mamonem nikdy nepohltí veškerou hodnotovou spirálu obyvatelstva... je to prakticky stejně důležitý...jako schopnost vidět, slyšet, mluvit či psát a počítat...protože bychom ztratili něco, co nás učí myslet a vnímat...a to je to, jak se zdá, čeho je v naší zemi akutní nedostatek...dík

Nepřihlášený uživatel

#32 Re: zapoměl jsem se podepsat k textu č.31...jmenuji se Jiří Vebr

2012-04-03 04:44

#31: -  jde mi o existenci toho kina a jeho obsahový náplně...nehájím provozovatele...tím může být kdokoli, kdo naplní záměr a podmínky Magistrátu

 


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 06:02

#26: Marcel Žaluda - Re: Re: Re:Re:

Chtěl bych se něco zeptat pane Žaludo...Viděl jste ve volební kampani pana Soukupa náznak nějakých problémů se sochou pana Ulricha?...Vnímáte, že stejné 3 miliony korun vyplacené za nedokončené dílo vyletěly komínem? Vnímáte, že ona socha dnes stojí v nějaké garáži? Vnímáte, že viník nemusel odstoupit a že mohl pokračovat ve své činnosti? Vnímáte, že se v novém vedení stal dokonce opět náměstkem primátora? Vnímáte, že člověk těchto kvalit zastupuje jako šéf dozorčí rady Město Hradec Králové v hokejovém klubu? Vnímáte, že hokejový klub každoročně zadluží sebe coby subjekt minimálně stejnou částkou o jaké hovoříme u kina Centrál za dobu jeho existence?Vnímáte, že poslední dluh za jedinou sezonu se vyšplhal na částku blízkou 10 milionům korun? Vnímáte, že město jej uhradilo, aniž by předvádělo podobné obstrukce?Vnímáte, že se tam přesto neměnil ani šéf dozorčí rady? Vnímáte, že to bylo proto, že také lidé jako Marcel Žaluda mlčeli? Vnímáte , že mlčeli proto, že chápali, že je v zájmu občanů tohoto města, aby hokejový klub nepadl a existenčně nezanikl? Vnímáte, že stejnej zájem občanů, z jejichž peněz se tyto záležitosti financují chápou věci kolom snahy o záchranu kina Centrál podobně? Vnímáte, že také vnímají, že neexistuje stejný metr na způsob řešení podobných případů? Vnímáte, že se nezastávám žádného provozovatele artového kina, ale že poukazuji přísně na obsahovou stránku věci? Vnímáte, že občané vidí diametrální rozdíl v eventuelním přístupu či elementární ignoraci v případě jejich vůle? Vnímáte, že Vámi vyřčené požadavky uznávám, ale že nechápu, že nejsou respektovány vždy a všude? Vnímáte disproporci a prásáctví v oné rozdílnosti toho pojetí jak řešit podobné a dokonce obsahově velice blízké kauzy? Vnímáte, že občané mají oprávněný pocit, že jisté finanční výdaje z peněz města jsou personifikovány a jiné nikoliv? Vnímáte, že v tomto případě jde mimo jiné i o to, že nikdo nepřihlíží zájmu veřejnosti? Vnímáte, že Vy sám reprezentujete diametrálně odlišný pohled a postoj na řešení kauzy artového kina a na řešení kauzy sochy pana Ulricha, případně hokejového klubu....protože v jednom případě podmiňujete řešení zadluženého subjektu personáliemi...a v jiných dvou jste ke stejným personáliím tolerantní? Umíte odpovědět proč? Umíte odpovědět, proč jste mlčel a dosud nevystoupil a nevyčetl náměstku primátora , že ve volební kampani neuvedl ani náznak nějakého problému? Umíte vysvětlit, proč také každoročně mlčíte ke stále se zvyšující razantnosti zadlužení hokejového klubu? Umíte vysvětlit, proč nikdy nepožadujete při řešení zadluženosti hokejového klubu stejnou personální podmíněnost jako v případě provozovatele kina ? Máte opravdu pocit, že předvádíte podobně kontinuální výkon v zájmu ochrany městských zájmů vždy a všude? Máte opravdu pocit, že si dostatečně uvědomujete, že vůle občanů tohoto města vykazují shodu s vůlí Vaší a  Vašimi postoji? Domníváte se, že Vám tady někdo tleská, když k jiným kauzám mlčíte?...Myslíte si, že kdyby jste stejným způsobem přistoupil k řešení hokejového klubu a ohrožoval jeho zánik, že by občané naprosto stejně nesepsali petici, že nesouhlasí? Až si budete, poctivě odpovídat na naprosto všechny tyto otázky...tak pochopíte, jak nevnímáte vůli těch, o jejichž finance jde..tedy občanů...a jak nekorektně a nahodile se chováte sám v naprosto totožných situacích. A tyhle Vaše veletoče, nejsou rozhodně v zájmu vůle lidí tohoto města, a to naprosto stejně...jako veletoče zastupitelů, v jejichž řadách sedí na vysokém postu jiný Leoš Kučera, který se snad jen širou náhodou jmenuje Soukup...dává zabrat městské kase daleko silněji..ale to vás neruší... Závěrem dodávám, že má slova nejsou sebemenším způsobem obhajobou společnosti pana Leoše Kučery...ale jsou vedena tím, co cítím z touhy lidí kolem sebe, a to je záchranou artového kina...ale jsou také obžalobou a poukázáním na pokrytectví do řad zastupitelů...kteří kauzy vnímají pod úhlem personálním jenom tam, kde chtějí a nikoliv vždy...asi proto, že mají pocit, že jde o peníze jejich a nikoli občanů..a to je naprosto nechutné. Ing. Jiří Vebr

Vojtěch Sedláček

#34

2012-04-03 08:32

Co je k nepochopení na významu petice? V prvé řadě jde o to zachránit kino, aby se nepřestalo promítat. Pokud bude veškeré vybavení kina (jehož součástí je velice drahá technika - 4K projektor, Dolby, 3D) prodáno po bankrotu, tak za méně než bude následně stát koupě techniky nové. A pokud všechny strany oficiálně tvrdí, že chtějí v Hradci zachovat jednosálové kino, tak se prostě nová technika koupit bude muset. A to ve stejném rozsahu jako je nyní zařízené, aby mohlo konkurovat multiplexu v obchodním centru. Není tedy již vůbec podstatné, kdo kino bude provozovat, ale provozovat kino dále bez přerušení, které by bylo výrazně dražší variantou.

A to je zřejmě důvod proč někteří lidé sepsali petici. Já si myslím, že kino je unikátní jak dramaturgií, tak celkovou atmosférou a přináší tolik potřebný život do polomrtvého večerního centra Hradce Králové. Když porovnám návštěvnost, význam kina a celkové roční průměrné náklady (včetně dluhu), tak si stále myslím, že se nejedná velkou částku v porovnání toho, co jde třeba na sport (nic proti fotbalu, hokeji atd.).

Také prosím neodvádět pozornost na to, kdo petici organizuje. Není podstatné, zda někdo zná lidi kolem současného provozovatele kina, stejně jako není podstatné, zda někdo z diskutujících zná jednotlivce z vedení města, které si přejí krach kina či provozovatele konkurenčního multikina.

Pro upřesnění uvádím, že Leoše Kučeru znám, současnou provozní Lucii Farkovou také a zcela upřímně se přiznávám, že před pár lety jsem jednou zahlédl i pana promítače. Dokonce nežiji v Hradci Králové a pouze tam jezdím studovat.

Jádro pudla není, že kino má dluh, ale že pan Kučera šel do politiky, přesněji řečeno do politiky za špatnou stranu a tím si sám naběhl na vidle (nepořádek v účetnictví je munice, kterou stačí sebrat).
Marcel Žaluda

#35 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 08:35

#33: - Re: Re: Re: Re: Re:

Bože můj a tahle demagogie má být co? Takže pokud nebudu vystupovat před každou kauzou zastupitelů, tak nesmím vystoupit  a psát o této? To je ta samá demagogie, jako když tvůrce filmu napíše kritikovi, že si má nejdřiv natočit film a pak kritizovat.

Já nikde nepíši o hokeji, nedělám žádné veletoče. Snažím se velmi konstruktivě přistoupit k této petici, která je dle mého názoru špatně, neboť nenavrhuje žádné řešení, pouze s upírá směrem k podpoře stávajícího provozovatele. Jak je vidět i z příspěvků zde.

Jak pane inženýre můžete vědět, že jsem nerozporoval postavení Uldrychova monumentu, nebo že se nazajímám o ostatní průšvihy města a zastupitelů? Jste snad vědma? Jak víte jak se chovám v jiných situacích?

Vy cítíte touhu lidí kolem sebe. Já jsem již psal nemám se záchranou Centrálu problém, ale ne způsobem oddlužení soukromého subjektu, který nasekal svým lajdáctvím milionové dluhy.

Z vašeho velmi "otázkového" příspěvku tedy vyplývá, že když se na radnici děje svinstvo v jiných kauzách, má být kauza Centrál vyřešena stejně?

Pak jste hodně velký pokrytec. Velmi nechutné je vaše vyjadřování o "vůli lidu tohoto města" (zatím je tato vůle vyjádřena několika stovkami podpisů), vůli občanů. Většinou takto mluví bývalí bolševici, nebo profesionální politici. Jedna z vůlí občanů Hradce Králové je dána volbami a aktuální koalicí v zastupitelstu. Ta zatím z mého pohledu moudře rozhodla, do soukromé firmy nelít peníze.

Teď doufám, že vyhlásí výběrové řízení na nového provozovatele a problém Centrálu bud zdárně vyřešen.


Nepřihlášený uživatel

#36

2012-04-03 08:44

Je smutné,že postupně ,díky neochotě a určitě i postranním záměrům lidí na vlivných místech,mizí z našeho města "pamětihodnosti" a to "Centik" určitě je.Zážitek z promítání bez srkání coly a chroustání popcornu spolu s přijatelnou cenou pro normální rodiny asi někomu hodně leží v žaludku. Horší je,že hlas lidu už dlouho nikoho nezajímá. Asi si to zasloužíme.Jana Štrossová,dlouholetá návštěvnice Centiku
Marcel Žaluda

#37 Re:

2012-04-03 08:48

#34: Vojtěch Sedláček -

Dobrý den pane Sedláčku, máte ve spoustě věcí pravdu, hlavně ohledně politiky a sebírání munice. Nebýt dluhu, tak tu žádná munice není a pak Kučera mohl v pohodě sedět na radnici a dělat nějakou záslužnou práci, pokud tedy radniční zastupitel něco takového jako záslužná práce může dělat :-)

Nemáte ale pravdu s technikou. Technika nesmí být dle smluv prodána, neboť nepatří provozovateli.

Už bych diskusi asi ukončil, já nebojuji proti Centrálu, jsem pro jeho záchranu a věřím v ní, ale jsem zásadně proti způsobu a způsobům, jaké byly zatím na zastupitelstvu diskutovány a navrhovány sdružením Pro-Centrál.

Osobně jsem pro odchod sdružení Pro-Centrál z kina, převodu techniky, která patří de facto městu, na město a vyhlášení výběrového řízení na nového provozovatele kina Centrál.


Nepřihlášený uživatel

#38 Petice není nezávislá

2012-04-03 09:10

Nikdo nepopírá, že pan Kučera dal kino technicky do pořádku, nikdo nechce, aby se rozprodalo kino, ale manažersky je kino na úplném začátku a kino s tímto vedením půjde do háje tak jako tak. Petice je špatně napsaná a špatně postavená. A je to trošku hra s těmi, kdo do toho moc nevidí. Je mi jich trochu líto. Centrál chci, ale vedení, které, jak říkal pan Žaluda, dluží i soukromým firmám několik set tisíc /a mohla to být vaše firma/ není na správné místě. A kdo má trošku zdravý rozum, tak to přece musí chápat. To, že do toho byla zatažena politika je už druhá mince strany....ta první byl narůstající dluh neshcopností vedení dát do kupy i jiné aktivity a využít efektivně reklamu, sál a další prostory. Není to jen o skvělé technologii přece.

Nepřihlášený uživatel

#39

2012-04-03 09:11

Jednoznacne souhlasim a postoj mesta nechapu.
Kamil Hlaváček

#40 Text petice

2012-04-03 09:36

Dobrý den,v textu petice se hovoří o nabídce prodeje majetku městu.Prosím o odkaz na návrh usnesení zastupitelstva k tomuto návrhu.Dle mého zjišťovaní se vždy jednalo o přidělení provozní dotace a následném bezplatném převodu majetku.To není to samé.Ostatně možnost bezplatného převodu
zamítl i p.Kučera jako právně nemožnou po odpuštění dlužné částky cca 400000,- v minulosti.
Anna

#41 trochu více kritiky

2012-04-03 10:15

Tento spor nemá ani jednu oběť (snad jen hradecké auditorium, které jako ovce bez ověření si dostupných informací slepě podepisuje tento petiční paskvil) a plně souhlasím s konstruktivními a patrně nepopulárními názory pana Žaludy.
Město si mělo lépe pohlídat investici do promítačky a dalšího vybavení, to je velmi podobná kauza jako ty nešťastné varhany, které stály snad 6 mil, a nikdo dosud neví, kde jsou (jak varhany, tak peníze).
Snad každá organizace musí pracovat s nějakým rozpočtem a přece vím, co si můžu dovolit, abych neriskoval. A když na to nemám, tak to nezrealizuju.
Co se týče té promítačky, kdo kromě opravdu zasvěcených o tomto klenotu ví? A byl po této investici upraven program tak, aby se dosáhlo nějaké návratnosti?
Myslíte si, že kdyby jste dlužili 3 mil. a ty vám pak někdo zaplatil, s tím, že majetek zůstane v objektu, který provozujete, že byste chtěli vyklidit pole dalšímu provozovateli...?
Co ta petice - jaký je její dopad, kolik potřebujete podpisů a co se stane potom? Donutíte město, aby zaplatilo 3 mil.?
V tuto chvíli potřebujete sehnat peníze, sbírkou, třeba by pomohlo těch 60 tis. diváků, kteří jsou dalším zaklínadlem (ale víte jak je to s těmi statistikami...).
Předpokládám také, že výpověď z nájmu je již na cestě, opravdu se s těmito aktivitami mělo začít již loni v létě, kdy se mělo otevřeně přiznat, že se dluží, jak se to stalo, a ne to držet pod pokličkou do poslední chvíle a chtít peníze jen po městu, cožpak nejsou jiní donátoři?
Ale děkuji výboru za vytvořený prostor pro názory (tolik jich snad v žádném fóru dosud nezaznělo, možná by to chtělo zapřemýšlet o otevřené diskuzi na nezávislé půdě - města, pro-centrálu, občanů, podepisájích a těch, kteří chtějí pojmenovat to, co se opravdu stalo).
Závěrem - jít do politiky byl od pana Kučery patrně čirý kalkul, v domnění, že s nimi bude výti, bude snazší dostat podporu a peníze, no ale on chtěl vlastně proti těm nešvarům, ale sám měl škraloup, ale řekl si, že ne tak velký, protože ti ostatní jsou daleko horší. No ale ta ODS má za sebou holt 20 let členské základny, a ta se jen tak nedá...do politiky s čistými úmysly?!to ještě chvilku naší společnosti potrvá


Nepřihlášený uživatel

#42

2012-04-03 10:27

Naše město je městem pro sportovce - hlavně fotbalisty a hokejisty, pro které se dělá maximum. Finanční podpora kultury je však žalostná, na koncerty se jezdí do Pardubic. Sály na Střeláku i v Adalu jsou poslední ukázkou zastydlého socialismu, kde se na rozvrzaných židlích a kodrcavých parketách tísní rameno na rameni příznivci kultury, pokud sem občas nějaká vůbec přijede. Umění a kultura jsou dlouhodobě v HK Popelkou a zrušení posledního kina ve středu města je dalším důkazem, že běžný občan a jeho zájmy pro zvolené zástupce nic neznamenají. Artkino jako jedno z mála pořádá i programy pro důchodce, operu a další akce. Děkujeme že jste, děláte náš život příjemnější! Vydržte nám!
Jane

#43 Město kino chce

2012-04-03 11:23

Ale tady nejde o to, že město nechce kino Centrál, město naopak podporuje svoje kulturní stánky divadlo, filharmonii, a docela velkou částkou, o tom tu nikdo nemluví? Střelák nepatří městu a to dávno ne! To by asi vypadal jinak. Jde o jednu jedinou věc, kino Centrál měla v pronájmu soukromá společnost, ta si také svým špatným hospodařením zadělala na problémy, a teď chce po městě, aby zaplatilo dluhy...a dokonce to vypadalo, že je dostane...proti hlasovali komunisté a Topka. Za částku, za kterou chce společnost městu prodat své vybavení a z toho zaplatit možná dluhy, a možná ne...si město pořídí stejně dobrou technologii. Tak to prostě je. MĚSTO KINO CHCE. Takže tato petice je demagogie a zneužití neznalosti lidí.

Nepřihlášený uživatel

#44

2012-04-03 11:42

.

Nepřihlášený uživatel

#45

2012-04-03 12:38

Komercionalizace kultury musí mít nějakou protiváhu. Tou kino Centrál bylo a je a díky bohu za to. Jako vysokoškolský pedagog považuji toto art kino pro kultivaci zejména mladé generace za nezastupitelné.
Zdraví doc. PhDr. Pavel vacek, Ph.D., PdF UHK
Pavel Nix
Hradec Králové

#46 Re: Město kino chce

2012-04-03 14:01

#43: Jane - Město kino chce

Bohužel tu jde právě o to, že město kino nechce. Není to rozhodně demagogie a neznalost lidí. Nevím, odkud máte informace vy, ale pokud jen z veřejných vyjádření, tak vězte, že nejsou pravdivá. Toto potvrdil i pan primátor viz článek ve kterém je i přiložené video jako důkaz:

http://bartl.blog.idnes.cz/c/253789/Zachranme-kino-Central-Politici-Hradce-Kralove-ho-chteji-znicit.html

Pavel Nix
Hradec Králové

#47 Re:

2012-04-03 14:02

#45: -

Naprosto s Vámi souhlasím pane docente a vystihnul jste to nejpodstatnější o co nám jde. Díky.


Nepřihlášený uživatel

#48

2012-04-03 14:21

Velmi mě zlobí, když vedoucí města nemají srovnané hodnoty a neuvědomují si "potřebnost tohoto kina" a investují miliony do fotbalu či jiných "aktivit".
Marcel Žaluda

#49 Re: Re: Město kino chce

2012-04-03 14:24

#46: Pavel Nix - Re: Město kino chce

Nemám čas přesně dávat v jakou minutu a hodinu se o Centrálu mluví, ale kdo chce opravdu vědět co se s Centrálem děje a jak se jednána zastupitelstvu a média pak překroutí i velmi jasně řečené věty tak můžete vše nalézt ZDE:

http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/zvukovy-zaznam-jednani

A nejlépe je rovnou na zastupitelstvo přijít a poslechnout si to přímo.

Jinak o TOP09 a jejich "nezájmu" o Centrál se píše třeba zde:

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/clanek.aspx?id=11485

 

Takže znova, nikdo nezpochybňuje potřebnost kina Centrál v HK, ale pouze problém v jeho provozovateli a jeho dluzích.

Anna

#50 Re: Re: Město kino chce

2012-04-03 14:24

#46: Pavel Nix - Re: Město kino chce 

Níže pro dokreslení toho, jak ošidná mohou být média, záměrné vytrhávání z kontextů, manipulace s informacemi apod. Nesympatizuji s názory pana Nádvorníka, jsou mi buřt, ale i jeho komentář ať už je, či není pravdivý, dokazuje, že je potřeba dívat se na věci v souvislotech a nebýt tendenční, nenechat se strhnout davovou psychózou. Cožpak někdo z nás na těch jednáních byl? Celá situace nám také může otevřít oči, když se toto děje na našem královéhradeckém rybníčku, jak s námi média točí na tom celostátním. Ptejme se a buďme kritičtí, získávejme si informace od různých zdrojů a nebuďme pohodlní v ověřování dat.

http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/kino-central-versus-obcanske-sdruzeni-pro-central