PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#131

2012-02-07 12:38

Novou platovou stupnicí od 1.1.2012 dojde k obrovské demotivaci práce vysokoškolských učitelů.

Odpovědi

Sluníčko

#146 Re:

2012-03-03 12:27:09

#131: -

Dobrý den,

taky jsem podepsala a jsem téhož názoru. Zrovna včera jsem byla na školení, na kterém se otevřela otázka platů učitelek v MŠ. Na školení jsme byly 2 s VŠ vzděláním a ostatní se středoškolským. Ani jsem netušila, že nové platové tabulky jsou udělané tak, že pokud máte SŠ, odečítá se pouze 2 roky praxe, což je rozdíl 00. Jedna paní ředitelka se tam ozvala, že konečně je to spravedlivé. Když se jí na základě její odpovědi pan lektor zeptal, jestli si VŠ nechce dodělat, paní ředitelka odpověděla, že nemá žádnou motivaci ani důvod. Že je platově na špici a že by se nikam neposunula. Ty dva roky praxe pro ni nehrají vůbec žádnou roli, protože takový rozdíl v platu je prostě výsměch. A o tom to je. Moc mě ta nespravedlnost mrzí. My jsme do studia musely dát mnoho úsilí, nebylo to vůbec jednoduché, 3 roky v podstatě člověk nežil, aby něčeho takového dostáhnul a ve výsledku mají všichni stejně - s úsilím i bez úsilí. Na ministerstvu by se nad touto otázkou měli opravdu zamyslet. Ve školství nyní chybí spoustu peněz, díky tomuto ústupnému kroku učitelkám se střední pedagogickou školou a namísto selského rozumu -  platové tabulky upravit tak, aby byly spravedlivé pro všechny - zařadit zvlášť

- nekvalifikované síly,

- zvlášť učitelky se střední pedagogickou školou a

- zvlášť s vysokoškolským vzděláním

hrozí PROPOUŠTĚNÍ PRO VŠECHNY. Nesouhlasím také s názory na praxi a nepraxi. Vždycky je to záležitost dané učitelky, jak na sobě dále pracuje, jestli chce být ve svém oboru dobrá. Já mám například VŠ vzdělání a nastoupila jsem do MŠ, ve které jeli mnoho let ve stejných kolejích. Podařilo se mi mnohé změnit k lepšímu, počínaje změnou typu vzdělávání  z forntálního na skupinové, ale také prezentaci naší MŠ - (fotografie z práce s dětmi na nástěnkách apod.) Z našich nástěnek vždy číší nadšení a elán, těžko popsat, jakým způsobem byla opravdu výtvarná činnost prezentována před mým nástupem. Při řízené činnosti děti na mě visí, hezky spolupracují, daří se mi je hezky zaujmout, pracuji s hlasem (modulace)... Mám velice krásnou zpětnou vazbu od rodičů, kteří  si mé práce váží, přestože jsem na začátku své pracovní kariéry.

Doufám, že tedy ještě k nějakým úpravám v platových tabulkách dojde, protože takto nastavené tabulky byly naprosto demotivující k dalšímu vzdělávání se.

S pozdravem


Nepřihlášený uživatel

#153 Re:

2012-05-02 20:33:37