Petice za znovuobnovení prodlouženého rodičovského příspěvku.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2012-01-28 00:06

#4: Karel Král -

Všechny poslance v našem městě jsem osobně kontaktovala od března loňského roku,kdy jsem se poprvé dozvěděla co se chystá.Všem jsme vysvětlovala co zrušení prodlouženého rodičáku přinese.A určitě jsme nebyla jediná.takže poslanci měli od rodin informace o čem hlasují.Zrovan zrušení prodlouženého rodičáku bylo v návrhu reformy od začátku.Včetně prapodivného "převádění " na PnP a posuzování.K dnešnímu dni je takový stav,že dotčené rodiny nemají vůbec nic.Rodičák byl odejmut a PnP zatím vůbec nedostali.Dodneška nebyl schopnej nikdo předat agendu,komu se to má vyplácet,kdo vlastně měl rodičák.Minulý týden dokonce v některých krajích vůbec uřednice netušili,že se má nějaké Pnp dávat místo rodičáku bez posouzení.

Jana Čápová

Odpovědi

Karel Král
Sokolov

#9 Re: Re:

2012-01-28 15:17:24

#8: - Re:  Já vím že zrušení RoP tam bylo od začátku, ale původně se měla měnit i tabulka a I.stupeň měl být 6000kč   II.stupeň 7500kč.Což se změnilo před schválením.Do 20.02.2012 dostanu od asociála vyjádření k poslanecké interpelaci tak to sem vložím.

 


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Re:

2012-01-31 15:38:50

#8: - Re: Plně s tímto souhlasím, má zkušenost je úplně stejná, můj syn má také přejít pod Pnp ale jelikož jsme ho nikdy nebrali, tak prý musíme vydržet. To že zrušily RP přišlo,sociál také, ale že má dítě přejít pod PNP o tom nic nevědí, já osobně mám přijít v polovině února, že by už nějaké zprávy měli mít. Ale PNP nám měl být vyplacen už ze leden, protože RP sice přišel poslední v lednu, ale byl vyplacen za prosinec...do dnes nic neví, je to všude stejné!!!! Klára