PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-05 19:55

#70: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Máte pravdu, opravdu jsem přehládla že středoškoláci mohou být v 8. i 9. platové třídě a vysokoškoláci 10. a výš. Ale vy jste asi přehlédla tuto poznámku.

"Poznámka

Změna platové třídy u zaměstnance je z hlediska pracovního práva poměrně obtížný krok, neboť je spojen se změnou pracovní smlouvy a případně pracovní náplně. Je třeba si položit otázku, zda je správné, aby  při výrazném „tabulkovém“ navýšení platů některým pedagogických pracovníkům (učitelky MŠ, vychovatelé, učitelé bez odborné způsobilosti, …) byli všichni zařazeni ve vyšších platových třídách (9 platová třída, 12 platová třída). Ředitel školy je zodpovědný nejenom za správné zařazení jednotlivých pracovníků do platových tříd, ale také za vyrovnaný rozpočet na platy po celý kalendářní rok 2012.

V praxi by to znamenalo, že ředitel školy vydá některým pracovníkům nové pracovní náplně, které v souladu s katalogem prací odpovídají příslušné platové třídě. Tím si vytvoří zákonnou možnost na přeřazení zaměstnance do nižší platové třídy."

Což jsem  sem už jednou psala, bude hlavně na paní ředitelce dané mateřské školy, jak zhodnotí své středoškolské pracovníky a zda je zařadí do 8. nebo 9.platové třídy. A u nás ve školce když vidím ty skoro padesátileté paní učitelky, které používají moderní metody a nestudovaly VŠ a mají 25 let praxe. Tak jim ze srdce přeji, aby je do té 9.třídy zařadila! Vš jsem studovala z důvodu, že jsem chtěla mít další informace a také jsem chtěla vědět jaký je rozdíl mezi SPgŠ a VŠ. Rozhodně jsem VŠ nestudovala za tím účelem, že jednoho krásného dne nám pan mistr přidá, ale přidal a já jsem samozřejmě ráda. No a jestliže myslíte nekvalifikovanými pracovníky ty, kteří nemají pedagogické vzdělání, tak to mě snad už jen zkoušíte:-D Kdo to nestudoval nemá páru, že existuje nějaky RVP a že všechny činnosti ve školce mají nějaký cíl a že děti nevyučujeme, ale prostřednictvím hry je vzděláváme a vychováváme a že ta výchova a vzdělávání je celodenní a týka se všech činností (i když jde dítě na wc, mluví na druhé dítě, obléká se, .. nejen když je "učíme" bseň, píseň nebo vedeme rozhovory) atd..

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-06 00:16:32

#71: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Stejně tak může dojít k situaci, kdy pracovnice s VŠ bude zařazena mnohem níže, dokonce může dostat i méně než středoškolačka. Vzhledem k této poznámce. Ta platí na kteréhokoliv pracovníka bez rozdílu vzdělání.