Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2020-04-14 09:34

#6: -  

A Vy si jako myslíte, že v září tu ten virus nebude? Že se jako lekne a uteče? Takže v srpnu bude petice neotvírat školy do ledna??? budou přibývat nemocní dokud nedojde k promoření a kolektivní imunitě a čím dřív to bude, tím dřív se vrátíme k "normálu". Podle všech statistik jsme silně pod očekáváním, takže uvolnění a pozvolný "kontrolovaný" nárůst je jediná cesta. Nehledě na to, že projevy nemoci u dětí jsou minimální a smrtnost prakticky nulová. Nemocné děti nikdo do škol nutit nebude chodit.

Odpovědi

m74

#27 Re: Re:

2020-04-14 10:54:20

#21: - Re:  

Souhlasím. Nebo je tady ještě jedna varianta. Pojďme si všichni stavět bunkry jako američani za studené války a tak se na několik let zavřít a izolovat... Běžná chřipka také nezmizela po čase, je tady pořád! A stejné to bohužel bude i s Covidem. Asi si tím dříve nebo později (možná v řádech měsíců, let) projdeme všichni. Stejně jako jsme si v minulosti všichni prošli chřipkou a jinými nemocemi. A jak se drtivá většina nemocných léčí? Doma to musejí vyležet + taková ta klasika jako u chřipky (nějaké léky, pitný režim), ale pak už má drtivá většina z nás protilátky a můžeme běžně fungovat... Pochopitelně kombinace více nemocí, senioři, atd. jsou problém, ale od toho tady máme zdravotnictví a případně "hlavy pomazané", které by měly nejlépe vědět, jak tyto rizikové ochránit. PS: proč nikde není statistika, kolik je nakažených chřipkou, když je epidemie a kolik lidí bohužel zemře i na běžnou chřipku. Asi by to bylo zajímavé srovnání. Prvotní, možná hlavní, nápor jsme zvládli. Zdravotnictví ani klíčová infrastruktura nezkolabovala jako jinde - chválím vládu - a teď už bychom se pomalinku měli vracet k normálu.


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re:

2020-04-14 11:18:47

#21: - Re:  

Co bude a nebude na podzim neví nikdo ani vy, jediné co se ví, že teď to tu je a ačkoli je "jen" 6000, věřím, že při otevření škol by to číslo šlo rapidně nahoru. 2. Musíte brát vpotaz, že tu bude celé léto, odolnost viru tím pádem půjde těžce dolů a číslo nakažených může, ale nemusí klesnout, dá se o tom pouze diskutovat, ačkoli je tu ta možnost, že se viru zbavíme 3. Za poslední měsíce lidi přišli na to, které léky se dají použít na zlepšení imunity vůči koroně. Není to sice 100% ale má to aspoň nějakou efektivitu. Přes léto je velice možné, že se přijde na další způsoby léčby nebo dokonce již bude vakcína. 4. Uvědomte si taktéž to, že pokud se jedno dítě nakazí, může nakazit desítky dalších. Do jedné školy z Plas to máte ČSAD a následně buď 2 tramvaje nebo autobus(pouze příklad jedné z mnoha), obojí přes celou Plzeň a obojí přecpané, dokážete si představit kolik lidí se snadno nakazí pokud mezi nimi bude právě jeden nakažený?? 5. Nezapomínejte na astmatiky a alergiky, začíná se oteplovat a již začínají kvést i pampelišky atd. mě jako alergikovi to působí neskutečné potíže a v roušce je to k nevydržení.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...