Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Quoted post

Relev2020

#8 Jiný pohled

2020-04-13 08:14

Dobrý den!
Ze všech stran se snažím pochopit Váš názor, ale stejně se mi zdá nemístný.
Argumentovat tím, že děti musí být v přirozeném prostředí mezi kamarády a spolužáky je naprosto irelevantní vzhledem k dnešní situaci, na pořadu dne jsou mnohem důležitější věci než moci si vyměňovat samolepky o přestávkách.


Navíc, jak všichni děti známe, jakákoliv hygienická opatření ,vzhledem k této závažné nákaze, jsou u dětí zejména nižších věků absolutně neproveditelná.


Personál na základních a středních školách se většinou pohybuje ve vyšších věkových skupinách. Jen proto, že chceme naše děti ''uklidit'' zpět do škol, je vystavujeme riziku nákazy, který pro výše zmíněný personál může být smrtelným. Argument ''Ve školách bude vyučovat jen mladší personál'' je tím pádem také nemístný. Nedostatky mladších jedinců v oborech učitelů a profesorů tedy poukazuje na snížení počtu dohlížejících na našich školách, tím bude kladena menší pozornost na rozestupy a pravidelnou nutnou hygienu a nákaza se může exponenciálním nárůstem rozšířit.


Dále bych ráda připomněla, že zejména druhá polovina května a červen jsou, co se týče teplot, pro školy naprosto kritické, zejména pro ty bez klimatizací (což je většina). Děti se budou zapařovat a potit v rouškách a tím rouška ztrácí na kvalitě, tedy na odolnosti proti viru.


Nákaza jako je takováto je opravdová zkouška spíše ohleduplnosti vůči druhým.


Samozřejmě, naše děti by nákazu nejen jednoduše přešly, pravděpodobně ani neprokazovaly žádné příznaky. Bohužel by ji ale volně přenášely na okolí. A to, dle mého názoru, je mnohem relevantnější argument než to, že se děti potřebují socializovat.
Proto nesouhlasím s Vaší peticí pro otevření škol.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Jiný pohled

2020-04-14 21:32:10

#8: Relev2020 - Jiný pohled 

Konečně nějaký rozumný názor!!


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Jiný pohled

2020-04-15 03:34:55

#8: Relev2020 - Jiný pohled 

O jake zavazne nakaze mluvite? Myslite covid-19, kdy v CR mame ve vaznem stavu pouze cca 90 pacientu? Z x tisic nakazenych covidem pouze 90 lidi je ve vaznem stavu. Chapete to? Ne vic. Rocne umira v CR na zapal plic pres 3000 lidi. Na chripku v radu tisicu. A to kazdy rok. Jak jste dosud chranila tyhle lidi? Je to mnohem vyssi pocet "obeti" nez covid, ze? Proc tedy hystercite? Protoze hysterci Vase okoli? Nazory lekaru z prvni linie - opakovane publikovane - ze soucasna opatreni a omezeni jsou nesmyslne prisna, vas nezajimaji, protoze mate tak moc rada stres a paniku, ze?

V CR je 1 milion nemocnych s cukrovkou, kterym soucasna dementni opatreni vlady a ministra zdravotnictvi v dusledku zhorsuji zdravotni stav, popr jim pokrati zivoty. Totez plati pro dalsi nemocne s chronickymi plicnimi nemocemi. Pro seniory nejhorsi mozne reseni je byt zavreny doma. Totez ovsem plati pro jakoukoli vekovou skupinu, pokud se nejedna o zavaznou zdravotni hrozbu. Covid-19 ale opravdu neni zavaznou hrozbou v nasich nasich podminkach. 

Mame tu mnohem zavaznejsi nemoci, jen nejsou propagandisticky v mode.

Mate dite ockovane na chripku? A vy sama jste ockovana? Proc ne, kdyz chripka ma u nas rocne tisice "obeti"? Proc posilate dite do skoly, kdyz letos v zime umrelo na chripku vic lidi, nez doted na covid? Kazdy rok u nas chripka zabije tisice lidi. Kazdy rok. Jak muzete posilat deti de skoly? Btw, covid tu bude i v zari. I za rok. Ale kdyz ho vase dite bude mit, velmi pravdepodobne si toho ani nevsimnete, protoze proste pro nej nej  nebezpecny.

Co vam ještě porad nedochazi? jste jen zmanipulovana hracka...




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...