Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Relev2020

/ #8 Jiný pohled

2020-04-13 08:14

Dobrý den!
Ze všech stran se snažím pochopit Váš názor, ale stejně se mi zdá nemístný.
Argumentovat tím, že děti musí být v přirozeném prostředí mezi kamarády a spolužáky je naprosto irelevantní vzhledem k dnešní situaci, na pořadu dne jsou mnohem důležitější věci než moci si vyměňovat samolepky o přestávkách.


Navíc, jak všichni děti známe, jakákoliv hygienická opatření ,vzhledem k této závažné nákaze, jsou u dětí zejména nižších věků absolutně neproveditelná.


Personál na základních a středních školách se většinou pohybuje ve vyšších věkových skupinách. Jen proto, že chceme naše děti ''uklidit'' zpět do škol, je vystavujeme riziku nákazy, který pro výše zmíněný personál může být smrtelným. Argument ''Ve školách bude vyučovat jen mladší personál'' je tím pádem také nemístný. Nedostatky mladších jedinců v oborech učitelů a profesorů tedy poukazuje na snížení počtu dohlížejících na našich školách, tím bude kladena menší pozornost na rozestupy a pravidelnou nutnou hygienu a nákaza se může exponenciálním nárůstem rozšířit.


Dále bych ráda připomněla, že zejména druhá polovina května a červen jsou, co se týče teplot, pro školy naprosto kritické, zejména pro ty bez klimatizací (což je většina). Děti se budou zapařovat a potit v rouškách a tím rouška ztrácí na kvalitě, tedy na odolnosti proti viru.


Nákaza jako je takováto je opravdová zkouška spíše ohleduplnosti vůči druhým.


Samozřejmě, naše děti by nákazu nejen jednoduše přešly, pravděpodobně ani neprokazovaly žádné příznaky. Bohužel by ji ale volně přenášely na okolí. A to, dle mého názoru, je mnohem relevantnější argument než to, že se děti potřebují socializovat.
Proto nesouhlasím s Vaší peticí pro otevření škol.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...