Odmítáme název Czechia pro Českou republiku

Quoted post

Kiki

#241 Re: opravdu?

2016-10-15 22:16

#5: Vaše petice se zakládá na nepochopení -  

 vážně? jako nám bylo řečeno že se nás to nedotkne, že nikde přejmenováni oficiálně nebudeme, ale podle nové úpravy už jsme ve světě přejmenováváni a je to stále proti naší vůli! Nikdo se nás neptal, před volbama to nikdo nenapsal do svých volebních cílů. Evidentně nám lhali a určili si co sami chtějí, navzdory tomu že MY MÁME ZKRÁCENÝ VÝRAZ UŽ CELÁ LÉTA!  všichni kdo se učí anglicky dobře vědí že stačí říci Czech, a každý ví o jaké zemi je řeč. Název Czechia to proto naprosto nadbytečný výmysl který bude akorát mást.

kupříkladu část zprávy která mi byla poslána nedávno:

We have made this change in our page following the changes by the ISO standard which was updated on 28th September with the change requested by Czech Republic. Several countries and organizations are also incorporating this official (short) name at request by Czech Republic. 

Nenechte se zmást že mi tu píšou celý název - původní dotaz zněl proč nás propagují jako Czechii.

Odpovědi

muso

#243 Re: Re: opravdu?

2016-10-28 08:24:08

#241: Kiki - Re: opravdu? 

 Czech není název státu, znamená to Čech nebo český. V angličtině neexistuje stát, který by měl stejné označení pro samotný stát i pro jeho obyvatele. Jinak souhlasím, zkrácený (především tedy zeměpisný) název už máme celá léta. Je to samozřejmě Czechia. Název, který běžně používal americký tisk, především v meziválečném období pro označení západní části Československa. Názvoslovná komise, která v roce 1993 prováděla překlady názvu Česko do cizích jazyků se možná i proto k tomuto výrazu přiklonila. Že tento název nebyl při OSN zaregistrován a používán, je vina našich tehdejších politických špiček a státních orgánů. Současná vláda pouze napravila tehdejší zaváhání a dotáhla celý proces do konce.