Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9864 Nevyvážený komentář - Václav Klaus ml.

2016-06-07 13:32

Televize Prima bude vyšetřována, zda je její zpravodajství objektivní a vyvážené. Protože nějaký spolumajitel něco říkal před rokem redaktorům o tom, jak on vidí uprchlickou krizi.

Žijeme v době, kdy svoboda dostává každý den na frak. Různí gauneři sestavují seznamy „proruských“ médií. Většinou menších webů, které jsou indiferentní nebo kritické k vládě a Evropské unii. S cílem „aby je orgány zavřely“. Orgáni k tomu nemají daleko. Teď velká televize s trochu míň svazáckým zpravodajstvím dostane pěkné kapky, možná i velkou pokutu a hlavně varování.

Tak si připomeňme loňský rok. Podzim – začátek masové invaze migrantů do Evropy. Všechny české televize jedou neuvěřitelnou propagandu, za kterou by se nestydělo ani Rudé právo blahé paměti: „Migranti jsou naši spojenci v boji proti terorismu“ – dokonce lehká kritika české vlády, že je „málo vstřícná“ – a „Angela Merkelová je velká evropská vůdkyně a ochránkyně lidských práv. Maďarsko fuj – chce stavět plot.“ Záběry občanů (asi to teda byly spíš neziskovky), jak vítají uprchlíky v Mnichově. Rozhovory s těmito pokrokovými lidmi. Ani slovo z druhé strany názorového spektra. Viděl jsem na vlastní oči.

Popotahovaná bude ale naopak Prima, která jediná informovala trochu objektivněji.

ALE hlavně:

Média ve svobodné společnosti tu nejsou od toho, aby byla vyvážená (Jak jako vyvážená? Dle názoru koho vyvážená? Kdo rozhodne tu vyváženost?), ale aby byla různá a svobodná.

Vysvětlím. Já například vidím svět trochu jinak než komentátor Alexandr Mitrofanov. Ale Novinky jsou svobodné médium, tisknou nás oba. Lidi si to mohou přečíst, udělat si názor, tomu se líbí tohle, tomuhle támhleto. Svobodný svět. Ve chvíli, kdy zasedne komise a bude zkoumat, který z názorů je objektivní a vyvážený a který ne, bude se svobodou slova konec.

Média nejsou a nemohou být objektivní a vyvážená, vždyť je píšou lidé a jiným lidem patří.

Stačí, že jsou různá a že mohou hlásat takové nebo onaké, libovolné, názory.

To se mám jako rozčilovat, že na křesťanské televizi Noe nevysílají seriály o Darwinovi a recitál skupin Debustrol a Root? Tak si tuhle televizi asi pouštějí lidi, co chtějí slyšet duchovnější debaty nebo se podívat v televizi na mši, ne? Je kvůli tomu nevyvážená? Měly by to orgány řešit? Jistěže ne, jsme (teda už moc nejsme) ve svobodné zemi – ať si vysílají, co chtějí. Jsou jistě lidé, kterým se to líbí.

Vezměme si komunismus. Co bylo hlavním principem novin a médií? No že psaly všechny stejně (jen ruďas měl větší rozměr) přece. Tohle jako zase chcete?

A ty majitelé a jejich vliv a zájmy? No já nevím. Vysílá Česká televize diskusní pořady o tom, že by měl být koncesionářský poplatek dobrovolný anebo se to má přejmenovat na televizní daň?

Rozebírají Respekt a Hospodářky, jestli Bakala okradl horníky o byty nebo neokradl a kolik peněz z OKD odteklo do ciziny, než to zkrachovalo?

Nebo Mladá fronta něco, co by se hodně nelíbilo panu Babišovi?

Jistěže ne a ani se to nedá čekat. Ale pokud budou jiná média, která to budou lidem říkat, tak se nic neděje.

Pokud budou ale všechna média psát a vysílat to stejné („vyvážené a objektivní“) – pak jsme blíž Severní Koreji, než si myslíte.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#9866 Re: Nevyvážený komentář - Václav Klaus ml.

2016-06-07 13:56:52

#9864: - Nevyvážený komentář - Václav Klaus ml. 

... Naprostý souhlas s p. Klausem ml.

dnes verdikt: (NOVINKY.CZ):

"Vysílací rada: Interní pokyn není porušení zákona, Prima ale s migrací objektivní nebyla

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, vysílací rada) v úterý konstatovala, že interní pokyn vedení televize Prima redaktorům zpravodajství, aby migranty vykreslovali na obrazovce jako riziko a hrozbu, není sám o sobě porušením zákona. Zprávy na Primě ale objektivní a vyvážené nebyly, tvrdí RRTV.

Analýza odhalila několik sporných momentů v konkrétních mediálních obsazích a rovněž poukázala na obecně problematickou tendenci zpravodajství Primy vytvářet negativní mediální obraz migrace.

Jak ale uvedla v úterý rada, toto zjištění by nemohlo právně uspět jako dostatečný podklad pro zahájení správního řízení a uložení pokuty.

„Rozhodně však rada nekonstatovala, že vysílání bylo objektivní a vyvážené, jak se snaží dezinterpretovat závěry analýzy ve svém stanovisku televize Prima,“ uvedla vysílací rada v úterním písemném prohlášení.

Nový výsledek až v září

Pochybnosti vedly radní k tomu, že se rozhodli pro další monitoring zpravodajství a publicistiky programu Primy, a to od 28. března do 17. dubna. Závěry analýzy projedná vysílací rada v září.

Pokud analýza odhalí porušení zákona o vysílání, je možné Primě vydat upozornění na porušení zákona, eventuálně ve správním řízení uložit finanční pokutu.

Odnětí licence provozovateli televize bezprostředně nehrozí, jelikož k odejmutí licence může v souladu s mediálním zákonem přikročit až tehdy, když provozovatel „zvlášť závažným způsobem opakovaně porušuje svou zákonnou povinnost.

Plytkou multikulti propagandou nepolíbený

#9995 Re: Nevyvážený komentář - Václav Klaus ml.

2016-06-20 07:53:36

#9864: - Nevyvážený komentář - Václav Klaus ml. 

 Dnes není mediální manipulace, reprezentována především "nezávislou",  do morku kosti proamerickou ČT o nic horší než za dob komunismu. Intenzivní ideologický nátlak současného minstreamu je však mnohem nebezpečnější, než za oněch dob, neboť je mnohem sofistikovanější, propracovanější. Tehdy si lidé dobře uvědomovali, že stojí proti zlu, proti velkému nepříteli ohrožujícímu jejich svobodu, ale dnes pod rouškou liberalismu, demokracie a plurality jim to lidé a především všemožní pseudointelektuálové baští i s naviákem. Kauzy jako TV Prima, Samková, Konvička, Bathora apod. jen dokazují, že žádná demokracie v ČR nikdy nebyla, ale její iluzi se mocipánům povedlo nastolit vskutku bravurně.