Přezkoumání ukončení kněžského působení Jiřího Veselého

Quoted post

Vlastimil Bartoš

#87 Re: Re: Re:

2016-04-26 10:06

#86: - Re: Re:  

 Dobrý den.

Nerozumím Vaší otázce. Jako, že ta petice je manipulace vůči p. biskupovi?

To nemyslím. Slušnou formou vyzýváme biskupa, aby přehodnotil důvody odvolání. Jistěže má plné právo potvrdit své původní rozhodnutí, odkázat na pokoru či poslušnost nadřízenému, dokonce pokárat opovážlivost dovolávání se nápravy atd ...až k mlčení. Ale nechci zatím předjímat, jak se zachová. Třeba budeme překvapeni.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Re: Re:

2016-04-26 18:29:18

#87: Vlastimil Bartoš - Re: Re: Re:  

 Komentář byl k vaší pozvámce, petice je korektní.

Místy manipulativní se mi zdá diskuse či argumentace.

Např: nepodepsáno z 500 asi 50 lidí, kteří si nepřejí zveřejnit jméno. Tedy asi každý 10. chce zůstat v anonymitě. Můžeme se jen dohadovat kdo to je, kdo se "bojí" a čeho. Že by to byli spolubratři?

Prostě každý nemá potřebu se sebeprezentovat. Přijde mi smutné, jak zastánci petice nechtějí slyšet kritické hlasy vůči Jiřímu a těm, kteří s ním z farnosti mají negativní zkušenosti. Postup biskupství byl unáhlený a doufám, že se vyjasní dle znění petice, nicméně ani Jiří a ti, kteří za něho bojují nejsou k diskusi otevření a korektní. Tudíž je to celkem smutné.

Zakončím citací: Gal 5, 14. Vždyť celý Zákon se naplňuje v jednom slově, totiž v tomto: "Budeš milovat svého bližního jako sám sebe."
15. Když se však navzájem koušete a požíráte, dejte pozor, abyste se vzájemně nepohltili!