OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Quoted post

JP

#22 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 07:26

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 Milý studente, kdo jsme? Já jsem absolvent této školy z roku 1992. V této době byla škola Na Třebešíně velmi, ale velmi presitžní a dostat se tam, bylo velmi těžké. V samotném studiu jsme neměli nic zadarmo, známkování bylo přísné, jakákoli absence žáka ihned řešena s rodiči. Nyní na tuto školu chodí mé dítě a to co vídám na třídních schůzkách je totální podúroveň všeho. Žáci konkrétně vědí, z čeho budou psát testy, z několika předmětů mají jen dvě známky za celé pololetí a s paní Kubíkovou kdykoli jsem cokoli řešil, byly to jen prázdné diplomatické řeči. Srovnání se školou u Krbu? To tak bylo vždycky. Pokud si, jak píšeš, škola nechala úroveň a je zlatá, mělo by se její vedení za nastalou situaci postavit a vyvodit z toho osobní důsledky.
S čím naopak souhlasím je fakt, že v drtivé většině jsou studenti SPŠ v rámci možností ke svému dospívajícímu věku slušní, ale možná právě proto si tato situace oné skupinky žáků zaslouží tvrdé potrestání a co mám informace, o šikaně se vědělo veřejně, ale nikdo nic neřešil. Je třeba, aby si všichni uvědomili, že neinformování o tomto je také trestný čin.

Zeptám se konkrétně, co všechno jsi proto udělal Ty?

Odpovědi

STUDENT

#35 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 13:39:57

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

 Uznávám, že úroven některých předmětů je značně podprůměrná, ale to není problém naší školy, to je problém celého českého školství. Trend, který k nám stále více proniká z Ameriky. Američtí studenti jsou za poslední léta ve srovnávacích testech, žalostně poslední. No a my se k nim pomalu, ale jistě přibližujeme. No jo no, holt všichni touží být dospělí a tak hulí a chalstaj, ale až dospělý doopravdu budou(jestli vůbec), dojde jim, jak zlaté to dětství doopravdy je.

Upřímě, škola je nyní v koncích. Po tomhle tiátru v médiích už žádný slušný student o tuto školu ani nezavadí a škola se ještě ve větší míře bude plnit podobnými individui. 

Co jsem proto udělal já? Nevím, přesně pro co... Ale rozhodně se snažim dávat v hodinách pozor a vracet všem snaživým učitelům jejich píli tím, že se na testy ani na zkoušení nevybodnu a připravím se. Každopádně na co lynč, když ještě neznáme verdikt.......uvědomit bychom si měli, že takový žáci podobní tam těm jsou úplně všude.


Nepřihlášený uživatel

#60 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-18 10:50:55

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

 Nepsal to někdo z příbuzenstva paní Kubíkové či případně paní zástupkyně osobně?

učitel

#128 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-19 15:39:50

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

Pokud budou školy placené od kusu (počet žáků) a budou na tom existenčně závislé, budou na průmyslovky brát i takovéto xindly ... a budou se je snažit udržet na škole za každou cenu ... holt každý žák je chodící balíček bankovek. Chyba je někde jinde. Podobný odpad už se příjmá i na gymnázia ... No a co myslíte že se stane se školstvím až přijde inkluze a v normálních třídách budou integrované děti s LMD? To budou opravdu "all star" výběry ve třídách. Vzdělání jde do kytek ... kdo nebude mít prachy na prestižní soukromou školu, kde je 15 dětí ve třídě, bude ve školách místo vzdělání jen hlídán. Jestli si navíc myslíte, že je jednoduché se jako učitel bránit proti šikaně, tak jste naivní. Učitel má svázané ruce a každý rozmazlený vychcánek, který to zjistí ... si s učitelem může dělat co chce ...

Každopádně vedení školy pochybylo a mělo žáky vyloučit ihned ... Na střední škole to alespoň jde ... Pomyslel však někdo na to, až se to stane na základce ... ? Jako že už se to na mnohých ZŠ děje ... Než dítě dostanete do diagnosťáku tak učiteli dělá půl roku peklo ...