MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67490 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 20:56

#67489: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

 Znám toto vyjádření (resp. vpomínám si něco takového zaznělo). Nesouhlasím s ním.  Zákon stanoví sankci ale bohužel jen tu nejvyšší, vyřazení z voleb, ale obávám se, že by to mohl skutečně udělat jen NSS.  

Z toho co Zeman předvádí dnes a předváděl v době kampaně, je zřejmé, že je to člověk s totalitním smýšlením a jednáním. 

Velmi se obávám, že v první přímé volbě demokratické instituce selhaly, dokládá to např. velmi podivná parta, která obklopovala a obklopuje i nyní Zemana jeho jednání z mého pohledu dokonce daleko za hranou Ústavy.

Jsem přesvědčen, že je to potřeba to napravit i proto, že znám oba nálezy Ústavního soudu o Klausovi, tedy jak k makroamnestii tak i k velezradě.  Obě vyjádření jsou slovní ekvilibristikou, naproti tomu jsou nesouhlasná stanoviska daleko přesvědčivější.  I Klausovo jednání v celé šíři bylo za hranou ústavnosti, Ús za použítí slovní ekvilibristiky se vlastně v obou případech vyhnul projednávání. U velezrady dokonce použil argument, že je zbytečné to projednávat, neboť Klaus nemůže kandidovat a tudíž by i jediný možný postih za velezradu, že už by by stejně nemohl kandidovat byl vlastně bezpředmětný. Podstata ale je, že kadidovat vlastně může.

Domnívám se ale, že v případe odporných lží Miloše Zemana o protikadidátovi selhal NSS, jeho rozhodování bylo formalistické. Lež zazněla na poslední chvili a nebylo možné občanů vysvětlit, jak nebezepečná taková lež v rámci kampaně je, doposud se nidky občané v ČR s ničím takovým nesetkali a to dokonce ani ti nejstarší voliči, kteří mohli zažít volby v roce 1946 případně ještě volby předválečné, řekl bych. 

Zeman celou kampaní vlastně prezentoval totalitní myšlení a jednání a s takto "lákavě" prezentovanou totalitou se občané také dosud nesetkali, možná v roce 1946. 

Podstatné v dnešním uvažování je bohužel ale skutečně to, co se na Hradě děje dnes, jací lidé tam jsou, jací lidé jsu vyznamenáváni, kam Zeman jezdí, jak si připíná oranžovo černou stuhu atd. To je vlastně největším důkazem selhání demokratických istitucí v době přímé volby, neboť již tehdy bylo naprosto zřejmé, že Zeman se chystá jednat neústavně, sliboval to jeho voličům. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67504 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 22:01:01

#67490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

    No mezi řádky vašeho příspěvku je ale možno vyčíst, jakoby naše republika nebyla na přímou volbu prezidenta vlastně zralá. Okolnost, že nezvítězil váš faforit, se snažíte označit jako selhání demokratických istitucí. To je nahánění vody na mlýn těm kruhům, které by také mohly chtít přímou volbu prezidenta zrušit. Oddůvodňovali by to tím způsobem, že lidé neznající právní definice by neměli prezidenta vůbec volit, tím by se jeho volba opět přesunula na rovinu parlamentních zákulisních pletich, jako tomu bylo v případě třeba právě pana Klause při jeho první volbě. Bylo by totiž naprosto nemyslitelné, aby právě on byl tehdy přímou volbou zvolen, ať už pak bylo působení jeho osoby v tomto úřadu jakékoli. Není to tedy dnes pouze na vašem odborném úsudku, ale na občanech, jestli chtějí být vedeni do "záhuby totality, nebo k blahobytu demokracie"hlavou státu. A já doufám, že to bude na občanech i nadále a to je demokracii nakonec vždy bližší, než praktikování volby nepřímé.