MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67504 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 22:01

#67490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

    No mezi řádky vašeho příspěvku je ale možno vyčíst, jakoby naše republika nebyla na přímou volbu prezidenta vlastně zralá. Okolnost, že nezvítězil váš faforit, se snažíte označit jako selhání demokratických istitucí. To je nahánění vody na mlýn těm kruhům, které by také mohly chtít přímou volbu prezidenta zrušit. Oddůvodňovali by to tím způsobem, že lidé neznající právní definice by neměli prezidenta vůbec volit, tím by se jeho volba opět přesunula na rovinu parlamentních zákulisních pletich, jako tomu bylo v případě třeba právě pana Klause při jeho první volbě. Bylo by totiž naprosto nemyslitelné, aby právě on byl tehdy přímou volbou zvolen, ať už pak bylo působení jeho osoby v tomto úřadu jakékoli. Není to tedy dnes pouze na vašem odborném úsudku, ale na občanech, jestli chtějí být vedeni do "záhuby totality, nebo k blahobytu demokracie"hlavou státu. A já doufám, že to bude na občanech i nadále a to je demokracii nakonec vždy bližší, než praktikování volby nepřímé.

 

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67507 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 22:15:46

#67504: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

Podsouváte mi, že kritizuji Zemana a průběh volby na základě toho, že "nezvítězil můj kandidát". Jak jste na to přišel na základě čo tak usuzujete? Kritizoval jsem jednání Zeman už v době jeho kampaně před založením volebního účtu i po založení volbeního účtu a nejen já jsem upozorňoval, že bude jednat spíš za hranou ústavnosti, byť jsem si ani v nejbujnější fantazii nedovedl představit mnohé, např. vyznamenání komunistického ministra, který byl členem vlády, která úkolova StB a jeho mluvčím je to obhajováno tím, že medaili nedostal za jeho působení v komunistické vládě. 

Z mého pohledu demokratické instituce selhaly a tento názor bohužel dokládá dnešní z mého pohledu neústavní jednání Miloše Zemana a to je bohužel velmi smutný stav. S žádným dalším kandidátem to nemá nic společného, nebot to nevypadá, že by kterýkoliv z nich porušoval zákon volebí a dnes Ústavu. 

To, jestli je či není přímá volba šťastná, správná či má nějakou jinou charakteristiku jsem nikdy v žádném svém příspěvku nijak nerozebíral, respektuji rozhodnutí parlamentu.