MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#67501 Re: Re:

2015-12-07 21:54

#67496: - Re:  

 Volby jsou pro komunisty vždy kontrarevoluce, proto volby incenují ale nikdy volby svobodné nepořádají :-)

Asi se jim ta incenace nějak ve Venezuele nepovedla. 


Nepřihlášený uživatel

#67502

2015-12-07 21:56

ten Ortel, podivejte se.. je to hudba pro mlade, ja to chapu, ale je potreba se proste vice politicky angazovat... Oni zpivaji o tom co je spatne, ale proc nezpivat o necem co je dobre, podivejte, uhli tady tezime, mame v nasi republice tolik poctivych pracovitych delniku, proc nezpivaji o nich.. ja verim ze i mladym soudruh.... pardon posluchacum, by se to libilo

 

Nepřihlášený uživatel

#67503 Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-07 21:57

#67500: - Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

 Mě zajímá čistě jen ten esesák V.H. Je to ten chrchla, který schvaloval vraždění civilistů v Srbsku?


Nepřihlášený uživatel

#67504 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 22:01

#67490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

    No mezi řádky vašeho příspěvku je ale možno vyčíst, jakoby naše republika nebyla na přímou volbu prezidenta vlastně zralá. Okolnost, že nezvítězil váš faforit, se snažíte označit jako selhání demokratických istitucí. To je nahánění vody na mlýn těm kruhům, které by také mohly chtít přímou volbu prezidenta zrušit. Oddůvodňovali by to tím způsobem, že lidé neznající právní definice by neměli prezidenta vůbec volit, tím by se jeho volba opět přesunula na rovinu parlamentních zákulisních pletich, jako tomu bylo v případě třeba právě pana Klause při jeho první volbě. Bylo by totiž naprosto nemyslitelné, aby právě on byl tehdy přímou volbou zvolen, ať už pak bylo působení jeho osoby v tomto úřadu jakékoli. Není to tedy dnes pouze na vašem odborném úsudku, ale na občanech, jestli chtějí být vedeni do "záhuby totality, nebo k blahobytu demokracie"hlavou státu. A já doufám, že to bude na občanech i nadále a to je demokracii nakonec vždy bližší, než praktikování volby nepřímé.

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#67505 Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-07 22:03

#67503: - Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

Iniciály V.H. jsou součastí mystifikace, klidně to mohou být iniciály Š.M. tedy Štefan Miština to byl nejprve nácek a pak komunista, tedy klasický obousměrný přerod, jak je potřeba u nácků i komunistů. Dokonce by tam skutečně teoreticky při jeho "fuknci" v době Slovenského štátu, mohlo těch 9 mld. být, byť by si V.K. s M.Z. řekl bych 1-2 mld. za makroamnestii přidali. 


Nepřihlášený uživatel

#67506 Re: Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-07 22:14

#67505: - Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

 Od prohnanyho,prolhanyho komunisty jako je Randsdorf prece nemuzeme ocekavat ze rekne nebo napise pravdu. Je dobre ze toho hada dostali svycari pod hledacek. Oni si jiz pravdu zjisti. Nejakej Randsdorf je pro ne osobou kterou vysetruji,nic vice.

 


Nepřihlášený uživatel

#67507 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty....

2015-12-07 22:15

#67504: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme tady obrovskou zátěž a to komunisty.... 

Podsouváte mi, že kritizuji Zemana a průběh volby na základě toho, že "nezvítězil můj kandidát". Jak jste na to přišel na základě čo tak usuzujete? Kritizoval jsem jednání Zeman už v době jeho kampaně před založením volebního účtu i po založení volbeního účtu a nejen já jsem upozorňoval, že bude jednat spíš za hranou ústavnosti, byť jsem si ani v nejbujnější fantazii nedovedl představit mnohé, např. vyznamenání komunistického ministra, který byl členem vlády, která úkolova StB a jeho mluvčím je to obhajováno tím, že medaili nedostal za jeho působení v komunistické vládě. 

Z mého pohledu demokratické instituce selhaly a tento názor bohužel dokládá dnešní z mého pohledu neústavní jednání Miloše Zemana a to je bohužel velmi smutný stav. S žádným dalším kandidátem to nemá nic společného, nebot to nevypadá, že by kterýkoliv z nich porušoval zákon volebí a dnes Ústavu. 

To, jestli je či není přímá volba šťastná, správná či má nějakou jinou charakteristiku jsem nikdy v žádném svém příspěvku nijak nerozebíral, respektuji rozhodnutí parlamentu. 


Nepřihlášený uživatel

#67508 Re: Re: Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-07 22:17

#67506: - Re: Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

 Souhlasím s vámi. Předložil jsem jen jiný přiběh, než který předložil Ransdorf a myslím si, že daleko uvěřitelnější, je to jen zábava. Třeba si jednou vzpomenu, jak strašně jsme se spletl, nejen proto, že bych vlastně ani pravdu mít nechtěl. 


Nepřihlášený uživatel

#67509 Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi

2015-12-07 22:19

#67488: - Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi 

 Jeho budou lidi ,U NÁS I V CIZINĚ, uctívat ještě několik století a  děti se o něm budou učit ve škole.  Kdežto  Ovar, ten skončí v zapomnění.


Nepřihlášený uživatel

#67510 Re: Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi

2015-12-07 22:21

#67509: - Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi 

 Bude tomu tak mimo jiné proto, že o Milošovi se opravdu není co učit, nezná ani svého otce a jeho vlastní život je jen a pouze spotřebovávání daní a dělání děsivých dluhů.  Tedy nic zajímavého. 

Havloidi jsou pohrobci nacistů
Nepřihlášený uživatel

#67511 Re: Re: Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi

2015-12-07 22:29

#67510: - Re: Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi 

 Zato Havel svého otce znal. Byl to nejspíše Heydrích, který ho jako malého houpal na kolenou. Kchárlův fotr zase s esesáky vedl koncentrák a fotr jeho manželky byl rovnou v SS.


Nepřihlášený uživatel

#67512

2015-12-07 22:34


Pro dnešní čtyřicátníky je sedmnáctý listopad spojen s vystoupením studentů proti totalitnímu režimu. Nestudoval jsem tenkrát v Praze, ale v Olomouci, kde jsem malinkým podílem přispěl k návratu Československa do rodiny svobodných evropských národů. Sedmnáctý listopad však je spojen ještě s jedním výročím, s nacistickým útokem na české vysoké školy, pokusem zardousit svobodné myšlení.

Od roku 1989 uplynulo 26 let. Po jistou dobu jsme žili polistopadovým optimismem. Hranice v Evropě mizely, svět se otevřel a zmenšil. S koncem Studené války jsme uvěřili, že naší zemi nehrozí do budoucna žádné nebezpečí a čeká nás jen svoboda, mír a pohoda. Prioritou státní politiky se stala lidská práva, nikdo se nebál okleštění svobody slova, tisku, umělecké tvorby či svědomí.

Byl to však omyl – velký omyl naší generace. Zapomněli jsme, že svobodu, demokratické poměry a respekt k právům jednotlivce můžeme snadno ztratit, pokud je nebudeme bránit. Nevšimli jsme si, že nebezpečí, která jsme sledovali ve zprávách z exotických zemí, se mohou jednoho dne přelít i do Evropy. Nechtěli jsme vidět, že společnost, která povýšila sobectví na státní doktrínu, vůli k obraně nutně ztratí. Také jsme přehlíželi, že ochota bránit občanské svobody se zvolna vytrácela ze zemí západně od našich hranic, těch zemí, které jsme pokládali za naše vzory.

Chronické téma posledních měsíců – takzvaná imigrační krize – to vše odhalila v celé nahotě. Nekontrolovaný příliv desítek tisíc osob může do naší země vnést konflikty, jež pro nás byly donedávna exotické, včetně náboženské zášti. Pařížská tragédie posledního pátku ukázala, že varovné hlasy měly pravdu.

Roky 1989 a 2015 mají jedno společné: Je to odtržení úzké vrstvičky „elit“ od citů, přání a obav většiny občanů. Politické, mediální a akademické elity natolik uvěřily snu o Evropě bez hranic, že si rizika imigrační krize odmítají připustit. Dokonce se nestydí urážet většinu národa coby „nevzdělané xenofoby“. Někteří, jako ministr pro lidská práva Dienstbier, dokonce za viníky pařížské tragédie označují ty, kdo před riziky neomezené migrace varují.

Mezi vrcholovými politiky odtrženými od vlastního lidu však existuje výjimka – prezident republiky Miloše Zemana. První občan země vnímá city svého národa a neváhá nám připomínat, že svobody, které jsme získali roku 1989, nejsou samozřejmé a je třeba je hájit.

 


Nepřihlášený uživatel

#67513

2015-12-07 22:56

Vývoj ve Francii je postrach všech Chrchloidů a Socanů , začali se bát a mají proč !
Tatíček Zeman
Nepřihlášený uživatel

#67514

2015-12-07 23:13

V pětiminutovém prologu se Miloš Zemana v Benešově nad Ploučnicí pokusil přítomným vysvětlit fungování prezidentského úřadu a zásady, které jako hlava státu dodržuje. „Ta základní zásada je velmi prostá: Hájit za každých okolností zájmy České republiky. Věřte mi, že by bylo mnohem snazší, kdybych místo toho seděl na Hradě nebo v Lánském zámku, občas podepsal nějaké to lejstro, přijal nějakého nového velvyslance, chválil vládu, ať je jakákoliv. Byl by to život pohodlný, ale vzniká otázka, k čemu potřebujeme takového prezidenta,“ zmínil a dodal, že on chce bojovat za to, aby v této republice byl ekonomický růst, klesala nezaměstnanost a vznikala nová pracovní místa.

„Tomu se říká ekonomická diplomacie. Místo dlouhých řečí vám dám jeden příklad: Jel jsem dvakrát do Číny a byl jsem velmi rád, že se podařilo rozvinout spolupráci s největší ekonomikou světa. V Hospodářských novinách jsem si pak přečetl: Užitečný idiot se vrací z Číny. No, a co se nestalo poté? Britská královna se ve zlatém kočáře projela v Londýně s čínským prezidentem. Doufám, že čeští novináři nebudou mít takovou drzost, aby říkali britské královně rovněž užitečný idiot.“



Od krádeže českých dětí k uprchlickým kvótám

Diplomacii by podle něj hlava státu neměla projevit jen tehdy, když jde o investice a export. „Ale například i tehdy, když máme pocit, že nám Norové kradou české děti, je na místě mít odvahu se ozvat, i když je to nepříjemná diplomatická aféra. Nebo když nám ukrajinští Češi umírají v občanské válce, máme usilovat o jejich repatriaci. A takových příkladů bych mohl uvést víc než dost,“ podotkl.

Vše mělo být nejpíše oslím můstkem k tématu uprchlíků, kterým následně navázal. „Poslední příklad by se mohl týkat takzvaných imigračních kvót,“ pokračoval totiž dále. Stát je podle něj suverénní jen tehdy, pokud si může sám rozhodnout, koho přijme a koho ne na své území. „Když za sebe nechá rozhodovat jiné, tuto suverenitu ztrácí,“ řekl a vysloužil si tím nebývalý potlesk obecenstva. Neodpustil si ještě jedno varování: „Nikdo, ať je to politik či někdo jiný, by se neměl hrbit.“ 

A zase ten alkohol... a srážka s blbcem

První diskutující prohodil s prezidentem bonmot na téma filmu Pelíšky a 60procentní slivovice od doktora Vacenovského z Dolan. Miloš Zeman si na to konto vzpomněl, co Pelíšky připomněly jemu: „Jednou jsem se vracel domů a když jsem vcházel, zaslechl jsem: ‚To je pohoda, když není táta doma‘. Rozzuřený jsem vlítl do pokoje, tam moje žena, moje dcera a v televizi – Pelíšky. Takže to je věta, kterou si z tohoto filmu velmi dobře pamatuji.“ Benešovák z publika poté dopověděl, že ze sběru z roku 2010 má slivovici 74procentní. „Já jednou pil 80procentní rum a to jsem musel pít doslova po kapkách, takže i vaši slivovici budu pít po kapkách a o to déle mi vydrží,“ reagoval prezident.

Další občan, představil se jako Mareš, se zajímal o to, jak Miloš Zeman bojuje s lidskou hloupostí, když je známo, že „nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem“ a když hloupost se projevuje ve všech politických spektrech, i v té nejvyšší politice. „Já jsem jednou napsal knihu, které jsem dal motto: Politika je především bojem proti blbosti, a to včetně blbosti vlastní. Takže tím musíte začít – nemyslet si, že jste neomylný a že vždy máte pravdu, že někdy neplácnete něco, co není založeno na faktech. To se stává každému člověku, ale rozdíl je v tom, jestli si to uvědomíte nebo ne,“ reagoval na to Miloš Zeman.

Čeští novináři přemýšlejí za vás aneb Vymývání mozků

Hloupí politici podle něj – navzdory Masarykově citátu, že demokracie je především diskuse – nechtějí slyšet argumenty a mimoto vlastní argumenty nechají vysvělit někoho jiného, a to české novináře. „Čeští novináři jsou lidé, kteří vám říkají: Vy nemusíte přemýšlet; my přemýšlíme za vás. A to je důvod, proč jsem zásadním kritikem většiny českých novinářů. Vymývání mozků je to nejhorší, co se nám může stát. S lidskou hloupostí můžeme bojovat tak, že na ni budeme upozorňovat a říkat, že ten, kdo vymývá mozek druhým, má sám vymytý mozek,“ uzavřel téma hlouposti.

Přisvojil jsem si neoprávněně monarchistické právo

Třetího tázajícího zajímalo, zda ve své funkci udělal nějaké rozhodnutí, které by dnes přehodnotil. Na nic takového si vzácný host nevzpomněl, proto prozradil jedno špatné rozhodnutí ze své doby premiérování: „Velmi špatně jsem vybral svého nástupce. A chyba nespočívala ani tak v samotném výběru, ale v tom, že jsem si neoprávněně přisvojil jakési monarchistické právo, že člověk má říci, kdo bude jeho nástupcem.“ To označil za svou největší chybu v politice, které lituje.

Výzva k fackování politiků

Úsměv u návštěvníků vykouzlila mladá dívenka, která se zeptala, zda ho ještě prezidentování baví a na jaké nové názory myslí. „Občas baví a občas nebaví. Když se něco povede, tak se zaraduji. Když se nepovede, tak se naštvu. A nové podněty? Dostávám je od lidí, s nimiž se potkávám – nikdy jsem nepoužil termín ‚obyčejní lidé‘, protože je to urážka těchto lidí. Já používám termín „normální lidé‘,“ reagoval a dodal: „Pokud vám v předvolební kampani bude nějaký politik říkat ‚Já podporuji obyčejné lidi‘, dejte mu pár facek.“

V reakci na další připomínku, na téma lidských práv v Číně, vyjmenoval lidská práva, která je nutné vyzdvihovat: „Právo na život. Právo na práci. Právo na to mít střechu nad hlavou nebo také právo nemít hlad.Tohle všechno jsou opravdu ta nejdůležitější lidská práva.“


Nepřihlášený uživatel

#67515

2015-12-08 00:33

Tajný dokument Pentagonu potvrzuje, že USA plánovaly vznik ISIL a Islámského Státu již od roku 2012 jako nástroje ke svržení Assadova režimu v Sýrii!


 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-12-08 00:35



Nepřihlášený uživatel

#67517

2015-12-08 02:59

Vesmírný banditismus? Američané si začnou přivlastňovat zdroje nebeských těles! Ne, to není v tip, Obama právě podepsal zákon! 

Jako parazit funguje americká ekonomika na zbytku světa už prakticky od II. sv. války. Éra petrodolaru pomalu končí, a tak americká administrativa protlačila nevídaný zákon, který doslova přepisuje dějiny lidstva. Zákon Space Act of 2015, který před několika dny podepsal Barack Obama, dává americkým občanům a americkým firmám právo vlastnit a těžebně využívat zdroje nebeských těles, ale bez toho, aby vlastnili nosiče těchto zdrojů jako takové, tedy samotná tělesa, planety anebo pozemky na nich. To totiž zakazuje smlouva Outer Space Treaty of 1967 uzavřená mezi Sovětským Svazem a USA. Nový americký zákon tuto smlouvu však skandálně obchází. Američané tak sice nebudou těleso, které se rozhodnou vytěžit, vlastnit jako takové, ale to jim podle tohoto nového zákona nebude bránit v legálním vlastnictví takto získaných zdrojů z tohoto tělesa.

 

Jde doslova o šok, protože to je vesmírný banditismus. Nevlastníte území, nevlastní pozemek, nevlastníte těleso, ale to vám podle nového amerického zákona, jako Američanovi, nebrání v tom, abyste přijeli s těžební soustavou a vyplundrovali oblast až na kost. Teď taková otázka: „Nepřipomíná vám to lehce chování amerických firem v některých státech i tady dole na planetě Zemi?“ Není přece potřeba vlastnit nějaké území, stačí prostě destabilizovat cílovou zemi, rozvrátit její vládu a poté v nastalém chaosu přijet s těžebními systémy a začít rejžovat.

 


Nepřihlášený uživatel

#67518 Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-08 05:57

#67503: - Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

 Mě zajímá jakou "poudačkou" ze Švýcarska nás rozesměje ten bolševik dnes?


Nepřihlášený uživatel

#67519 Re: Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace....

2015-12-08 06:52

#67503: - Re: Re: Celý příběh vypadá spíše jako dopředu připravená fabulace.... 

Stále máš na nočním stolku portrét Lenina v "říji"?


Nepřihlášený uživatel

#67520 Re: Co je na imigraci "nekontrolované"?

2015-12-08 08:31

#67512: -  

 Na jedné straně tvrdíte, že všichni chtějí naše sociální dávky, tedy jsou velmi dobře evidování na druhé straně tvrdtíte, že je to nekontrolované. 

Xenofob nevaruji před riziky tvrdí, nesnáší cokoliv cizí neznámé a tuto nesnášenlivost prezentuje při radikalizaci v ulicích případně násilím, které slibuje tomu a těm, které nenávidí (šibenice, viz tato diskuse v mnohém atd. ) 

To, že vy si myslíte, že většina občanů této země nechce ctít Ústavu, lhát, mít kolem sebe lidi jako je Nejedlý, Mynář, Ovčáček, připínat si oranžovo - černou stuhu symbol současné ruské agrese, na při důležitých událostech kravatu s ruskou trikolorou, tak to bych řekl, že nic takového občané této země a co více celé EU dělat nechtějí. Tedy z tohot vyvozuji, že Zeman svým jednáním prezentuje názor extrémistů a nikoliv jak vy tvrdtí "vnímá city svého národa" možná vás xenofobů, to leda. 

Evropa má více jak 500 mil. lidí, kadoročně bez ruskem řízené emigrační vlny do Evropy přicházelo 500 000 lidí, kteří navíc udržovali v Evropě populační stav, jinak by Evropa vymírala. Platí to dokonce i o ČR, do které se ale primární migrace prakticky nepřichází, je to spíše jen stěhování v rámci EU, které také ročně představuje cca 500 000.  

Základem zpadních demokratických ústav je Všeobecná deklarace lidských práv, která obsahuje i právo na azyl. To v jaké šíři EU bude poskytovat azyl, je ale na EU, přesto nikdo není ostrv a všichni jsem součásti celku, tedy velkou měrou na to má vliv i stav okolo nás. Ale to je logicky pro xenofoba velmi obtížně pochopitelné natož aby to akceptoval. 


Nepřihlášený uživatel

#67521 Re: Re: Re: Re: Celý svět tehdy sledoval poslední poctu Václavu Havlovi

2015-12-08 08:35


Nepřihlášený uživatel

#67522 Re: Máte tam celou řadu nepřesností....

2015-12-08 08:53

#67517: -  

 ...např. smlouva zdaleka nebyla uzavřena mezi Ruske a USA. Vlastní smlouva nijak nezakazuje využívat zdroje ve vesmíru, dokonce naopak kdokoliv kde je první v té části vesmíru, tak k té části získává nejen práva, ale také má i odpovědnost za tuto část vesmíru. 


Nepřihlášený uživatel

#67523 Stále je tedy nejpravděpodobnější, že je Míla pokladníkem např. Jakunina, Zemana a Klause...

2015-12-08 08:58

.....účastníci jsou zábavní :-)

Jde o dědictví z brazilské čokoládovny, naznačuje Ransdorfův komplic


Nepřihlášený uživatel

#67524 Aby jim nešlápl na kuří oko, když jim pokladník MIla asi průběžně krade "jejich" na "drobné" výdaje"

2015-12-08 09:04

Ransdorf: Někomu jsem šlápl na kuří oko. Vylučuji, že bych naletěl podvodníkovi


Nepřihlášený uživatel

#67525 Ruské bony už jsou na nové "stabilní hladině" 69 ruských bonů za jediný US Dolar?

2015-12-08 09:08