Za odvolání ředitele ZŠ Komenského a kantorky dějepisu

Quoted post

Eva

#55 Re: Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista...

2015-10-25 04:34

#51: EN - Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista... 

 Vážená, jeden problém vidím! Prošla jsem si po této obrovské "aféře" ŠVP ! školní vzdělávací program, abych zjistila, kde je obsaženo učivo o náboženstvích - sama mám jinou aprobaci. Ani v v dějepisu, ani ve výchově k občanství jsem toto učivo nenašla! Domnívám se, že si dámy v Trutnově zahrály na víc než autoři koncepce a obsahu  výuky! Pokud by šlo o rozšiřující učivo, pak forma prezentace nebyla šťastná, stále platí: je-li řečeno A, musí být řečeno i B! Tohle není sranda či divadelní představení, a prezentovat to dětem takto jednostranně je zhůvěřilost. Puboši z toho mají srandu, určitě je to nenasměruje k islámu, vím, jak reagují na podobné formy výuky, takže o jejich  případné konvertování určitě nemám obavy. Ale rodiče mají právo se ohradit! Vezměte si, že budete silně věřící křesťan, což třeba tady na Moravě je běžné, a někdo bude vaše dítě oblbovat úplně jiným druhem víry. Přijde vám to vhodné? Školy mají být apolitické, na jejich půdě nemá docházet k propagaci jakékoliv ideologie - a islám není jen víra, je to nebezpečná ideologie v tom, co dokáže napáchat!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista...

2015-10-25 22:25:54

#55: Eva - Re: Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista... 

Oblbovat myslite to, ze tam bude chodit jednou za tyden takovy cerne odeny pan, ktery prinese sosku nejake mrtvoly na takovych zkrizenych tramech, a ktery bude vazne tvrdit, ze Vesmir a vsechno kolem udelal za tyden na kolene takovy belovlasy dedula v habitu (ale pak se mu to trochu rozlezelo, takze srovnal (nebo nechal srovnat) se zemi par mest, posilal pohromy a nemoci na lidi, kteri ho uctivali, aby je vyzkousel, a sveho vlastniho syna (teda jako Syna, abyste dobre chapala) nechal zemrit jednim z nejhorsich moznych zpusobu, jenom aby si spolu potom mohli vyrikat, ze clovek (tedy Clovek, abyste rozumela) je jako vlastne celkem v klidu ...)?

Statni skola ma byt nejen apoliticka ale taky nenabozenska (pokud ji samozrejme neprovozuje cirkevni / nabozenska instituce).

Jinak souhlasim s #55

...

#72 Re: Re: Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista...

2015-10-26 08:28:45

#55: Eva - Re: Kdo podepisuje tuto petici, vyvolává víc nenávisti, než kdejaký islámista... 

 Zjímalo by mne, kde jste takovou kravinu(že náboženství není v osnovách) nalezla... V tom případě asi všechny základní školy a víceletá gymnázia na východě čech učí vše špatně. 

Je sice hezké že se věřícím rodičům nelíbí, že je jejich dětem představeno jiné náboženství ale nemělo by si snad i dítě po čase vybrat? Cožpak můžete svému dítěti vnucovat v co bude věřit? A když nebude věřit v to, co je u Vás tradicí tak se ho zřeknete? ... Úžasné... 

A co se týče oblbování tak jste přesně ten typ, který si jen přečte titulky mediálních zpráv a dále už o tom nepřemýšlí. Nevím co je na názorných ukázkách za oblbování! Pochybuji, že paní učitelka přišla do třídy a řekla:" budete se všichni modlit, nebo dostanete poznámku", nebo:" islámské náboženství je jediná pravá víra, proto apeluji na Vás abyste tuto víru přijali a teď se všichni společně pomodlíme"...