Podpořte Zoo Ústí nad Labem

Quoted post

Goyatlay

#55 Re: šikana a spol ?

2015-10-18 19:48

#9: Achab Haidler - šikana a spol ? 

 Ano p.Haidler nahlédnutí do výplatních listin by určitě osvětlilo, kdo je v zoo na práci a kdo z prospěchu. Jen netuším, kdo má k tomuto kroku kompetenci.Osobně si myslím,že by to v této diskusi vyřešilo spoustu sporů.Nějak se nemohu zbavit pocitu,že těch osm členů vedení plus p.Kiebel nepodporují pana ředitele pro jeho neodolatelné charisma, ale ze zištných důvodů.Třeba se mýlím, ale působí to na mě tak ,že právě tito lidé jsou nejhorší,nejdražší a sebevražedná investice pana ředitele.Nejsmutnější je,že pět z nich přijmul sám bez výběrového řízení,zkušební doby, na odborné doporučení kohosi a teď za to čelí kritice.Nezákonné to není, ale rozhodně to zavání protekcí.No nic, jestli někdo ví, za jakých legálních podmínek se dá nahlédnout do výplatních listin a zeřejnit je, tak tím zoo prospěje podstatně víc než podpisem internetové petice na soc.síti.

Odpovědi

Marek Malý

#56 Re: Re: šikana a spol ?

2015-10-18 21:21:22

#55: Goyatlay - Re: šikana a spol ? 

 To, že si ředitel sám vybere své nejbližší spolupracovníky, to je snad celkem běžné a pochopitelné. Dále dle mého názoru daleko zajímavější, než zveřejnění výplat zaměstnanců  ZOO (BTW někde, tuším na FB pan Kiebel zmínil, že v ZOO pracuje na zkrácený úvazek a uváděl částku tuším v rozpětí 6-8 tis, pamatuji-li se dobře ) bude zveřejnění výsledků auditu hospodaření ZOO za roky 2014 a 2015 ! Zatím malý závdaveček - "Rada města ve svém tiskové prohlášení uvedla, že vás odvolává i na základě špatného hospodaření, které odhalila magistrátní kontrola. Že například k zakázkám na opravy prodejny suvenýrů ve stylu mexického Puebla a kiosku nebyla doložena kompletní dokumentace, položkový rozpočet nebo dokumentace k výběrovému řízení. Také jste prý nedodržoval směrnici rady města o veřejných zakázkách. U 14 dodávek na stavební práce nebo materiálu nebyl dodržen zákon o finanční kontrole, úplně chyběly objednávky nebo smlouvy. Jak se proti těmto tvrzením můžete obhájit?
"Abych předeslal, já jsem protokol o kontrole dostal v minulém týdnu s tím, že jsem se měl do čtvrtka 15. října vyjádřit. Takže ještě předtím, než došlo k mému vyjádření, mě odvolali. A s výsledky kontroly vedení města argumentuje jenom v tiskové zprávě, ale na radě města mi to nesdělili. Tam bych se proti tomu ohradil a oni věděli, že by při konfrontaci se mnou neobstáli. Takže do čtvrtka jsem se měl vyjádřit a příští týden se to mělo projednat. Pokud by k tomu došlo, tak by bylo jasné, že všechny věci, které tam jsou, objednávali pan Hanzlík s paní Černou."
Jaké období vlastně kontrola prověřovala?
"V květnu jsem žádal, aby u nás proběhla kontrola hospodaření za rok 2014 a 2015. V srpnu mi přišlo pověření ke kontrole pouze na rok 2015. Když jsem se dotazoval paní primátorky, proč pouze na rok 2015 a proč byl vypuštěn rok 2014, tak mi bylo řečeno, že takhle bylo rozhodnuto a podle výsledků bude kontrola případně rozšířena. Samozřejmě nebylo zájmem kontrolovat rok 2014. Tady byl zájem najít argumenty na mé odvolání. Což se intenzivně snažili od začátku července všemožnými způsoby."

* V jakém období ta kritizovaná zakázka na kiosek a Pueblo probíhala?
"Kiosek se už dělal v zimě, ale dobíhalo to za mě. Tam byly tendence nakupovat zařízení za 600 tisíc, ale to jsem zarazil."

* Takže ta zakázka byla zadaná ještě před vaším příchodem?
"Oni (rada města) z toho dělají jednu zakázku, ale já mám vyjádření právníků, že tohle není jedna zakázka, protože to nemá znaky jedné veřejné zakázky. Dělalo se to svépomocí s tím, že jsou tam dodávky cementu, někdo zase dělal klempířinu, někdo dělal tohle a žádná z těch jednotlivých dodávek nepřesahovala 150 tisíc. Druhá věc je, že všechno tohle bylo objednávané panem Hanzlíkem. Já jsem to převzal pod kontrolu až ve chvíli, kdy paní Černá s panem Hanzlíkem 7. května omarodili. Oni měli do té doby podpisové právo a všechno si dělali sami. Jakmile jsem něco vyžadoval od paní Černé, tak to byl velký problém. Až po jejich omarodění jsem se tak k tomu mohl dostat a zjistil jsem, v jakém je to bordelu. Okamžitě jsem zavedl, že na všechno musí být objednávky, poptávkové řízení, že se musí minimálně tři firmy oslovit i na drobné věci, že všechny faktury musím schvalovat já a podobně."

* Nicméně vy jste ředitel, který za své podřízené zodpovídá. Vy za konání paní Černé a pana Hanzlíka necítíte odpovědnost?
"Necítím, protože ty věci byly objednávány třeba ještě v době před mým působením a něco bylo objednávané bez mého vědomí." " zdroj: FB "Ústecký kraj DNES". 

kiebel

#57 Re: Re: šikana a spol ?

2015-10-19 10:07:12

#55: Goyatlay - Re: šikana a spol ? 

 pana Balka podporuji, profoze to byla posledni sance dat zoo dohromady. Kdyby to bylo ze zistnych duvodu, nepokracoval bych v tom, kdyz uz je vse ztraceno. Ted mi to muze jen ublizit. Pokud mi poslete mail, zaslu vam ofocene me vyplatni pasky. Nemam co skryvat a za co se stydet.