Podpořte Zoo Ústí nad Labem

Marek Malý

/ #56 Re: Re: šikana a spol ?

2015-10-18 21:21

#55: Goyatlay - Re: šikana a spol ? 

 To, že si ředitel sám vybere své nejbližší spolupracovníky, to je snad celkem běžné a pochopitelné. Dále dle mého názoru daleko zajímavější, než zveřejnění výplat zaměstnanců  ZOO (BTW někde, tuším na FB pan Kiebel zmínil, že v ZOO pracuje na zkrácený úvazek a uváděl částku tuším v rozpětí 6-8 tis, pamatuji-li se dobře ) bude zveřejnění výsledků auditu hospodaření ZOO za roky 2014 a 2015 ! Zatím malý závdaveček - "Rada města ve svém tiskové prohlášení uvedla, že vás odvolává i na základě špatného hospodaření, které odhalila magistrátní kontrola. Že například k zakázkám na opravy prodejny suvenýrů ve stylu mexického Puebla a kiosku nebyla doložena kompletní dokumentace, položkový rozpočet nebo dokumentace k výběrovému řízení. Také jste prý nedodržoval směrnici rady města o veřejných zakázkách. U 14 dodávek na stavební práce nebo materiálu nebyl dodržen zákon o finanční kontrole, úplně chyběly objednávky nebo smlouvy. Jak se proti těmto tvrzením můžete obhájit?
"Abych předeslal, já jsem protokol o kontrole dostal v minulém týdnu s tím, že jsem se měl do čtvrtka 15. října vyjádřit. Takže ještě předtím, než došlo k mému vyjádření, mě odvolali. A s výsledky kontroly vedení města argumentuje jenom v tiskové zprávě, ale na radě města mi to nesdělili. Tam bych se proti tomu ohradil a oni věděli, že by při konfrontaci se mnou neobstáli. Takže do čtvrtka jsem se měl vyjádřit a příští týden se to mělo projednat. Pokud by k tomu došlo, tak by bylo jasné, že všechny věci, které tam jsou, objednávali pan Hanzlík s paní Černou."
Jaké období vlastně kontrola prověřovala?
"V květnu jsem žádal, aby u nás proběhla kontrola hospodaření za rok 2014 a 2015. V srpnu mi přišlo pověření ke kontrole pouze na rok 2015. Když jsem se dotazoval paní primátorky, proč pouze na rok 2015 a proč byl vypuštěn rok 2014, tak mi bylo řečeno, že takhle bylo rozhodnuto a podle výsledků bude kontrola případně rozšířena. Samozřejmě nebylo zájmem kontrolovat rok 2014. Tady byl zájem najít argumenty na mé odvolání. Což se intenzivně snažili od začátku července všemožnými způsoby."

* V jakém období ta kritizovaná zakázka na kiosek a Pueblo probíhala?
"Kiosek se už dělal v zimě, ale dobíhalo to za mě. Tam byly tendence nakupovat zařízení za 600 tisíc, ale to jsem zarazil."

* Takže ta zakázka byla zadaná ještě před vaším příchodem?
"Oni (rada města) z toho dělají jednu zakázku, ale já mám vyjádření právníků, že tohle není jedna zakázka, protože to nemá znaky jedné veřejné zakázky. Dělalo se to svépomocí s tím, že jsou tam dodávky cementu, někdo zase dělal klempířinu, někdo dělal tohle a žádná z těch jednotlivých dodávek nepřesahovala 150 tisíc. Druhá věc je, že všechno tohle bylo objednávané panem Hanzlíkem. Já jsem to převzal pod kontrolu až ve chvíli, kdy paní Černá s panem Hanzlíkem 7. května omarodili. Oni měli do té doby podpisové právo a všechno si dělali sami. Jakmile jsem něco vyžadoval od paní Černé, tak to byl velký problém. Až po jejich omarodění jsem se tak k tomu mohl dostat a zjistil jsem, v jakém je to bordelu. Okamžitě jsem zavedl, že na všechno musí být objednávky, poptávkové řízení, že se musí minimálně tři firmy oslovit i na drobné věci, že všechny faktury musím schvalovat já a podobně."

* Nicméně vy jste ředitel, který za své podřízené zodpovídá. Vy za konání paní Černé a pana Hanzlíka necítíte odpovědnost?
"Necítím, protože ty věci byly objednávány třeba ještě v době před mým působením a něco bylo objednávané bez mého vědomí." " zdroj: FB "Ústecký kraj DNES".