Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#4384 Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVIT

2015-10-08 22:46

#4380: Igor - Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVITELE 

Nechci se vam motat do rozjete diskuze :-) ale proc utocite na toho oponenta  - treba ma pet deti a jenom ho nastvalo, ze ho ten biskup odsoudil za neco, za co nemuze. Teda aspon to tak vyznelo. Proc by mel byt hned zdegenerovany cechacek. Taky se mi ta cirkevni kritika nezdala - jak muzou kritizovat, kdyz sami deti nemaji. A penize rodinam na ty deti taky nerozdaji. I kdyz by to bylo asi lepsi nez za to opravovat kostely, kdyz je takova nouze o deti. No ja jim to nevycitam, jsou to jejich penize a holt maji jinak nastavene priority, kdyz u nich deti nejsou prednejsi - ale pak musim s tim panem souhlasit, ze nemaji kritizovat, kdyz to sami nedelaji. 

Odpovědi

Přemýšlej: ... Máme povinnost hledat pravdu, a podle poznané pravdy žít !

#4389 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDST

2015-10-09 07:47:41

#4384: - Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVIT 

... "to je fakt, ale jak brát např. "slovo Boží" v kostele, kde je také různorodá skupina lidí ... Univerzální je to o lásce, atd. o víře a naději, a pak každý si má z toho vzít, co se ho týká !

A stejně jakýkoliv apel k národu, lidem: ... jsou lidi, kterých se to týká aktuálně teď, jiných momentálně ne, a jiných třeba v budoucnu ! Není třeba vztahovat slova arcibiskupa ve smyslu reakce: "Co to tady plácá, proč mě obviňuje, já se přece množím, já mám 5 dětí !" 

Ale co ostatní !? ... Jak lehko se kritizuje slovo jiného, když "mě se to netýká !" ale také myslet si, že "podle sebe soudím Tebe" je stejně namyšlené a krátkozraké - jako by kromě mě nebyl nikdo, s jiným problémem, nikdo, kdo potřebuje promluvit do duše, anebo třeba povzbudit !?

TŘEBA TENTO HLAS CÍRKEVNÍ AUTORITY (arcibiskupa), za který ho chválím a děkuji mu, jelikož má odvahu nazvat věci pravým jménem, naznačit, že v tom - v migraci je špinavá politika v zákulisí, a to vše zaznívá jako podpora podobných hlasů v církvi v době, kdy i někteří církevní představitelé se snaží takové názory přehlušit, bagatelizovat, zesměšňovat a relativizovat, ... např jako samozvaní církevní "mluvčí" typu Halíka !" ...

 


Nepřihlášený uživatel

#4393 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDST

2015-10-09 09:45:03

#4384: - Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVIT 

 Však církev má svoji charitu a dává peníze na potřebné. Že se tam usídlila korytářská prasata (jako všude jinde, kde se točí velký prachy), která škudlí a okrádají stát na restitucích, je věc druhá. Snadno se řekne tu mamonskou svoloč ztama vypráskat, ale když žijme v době kdy krást a tunelovat je naprostý standard a policie už se tím (krom zmedializované frašky Ráth) ani neobtěžuje zabývat, tak to nebude tak snadné.