Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#4393 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDST

2015-10-09 09:45

#4384: - Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVIT 

 Však církev má svoji charitu a dává peníze na potřebné. Že se tam usídlila korytářská prasata (jako všude jinde, kde se točí velký prachy), která škudlí a okrádají stát na restitucích, je věc druhá. Snadno se řekne tu mamonskou svoloč ztama vypráskat, ale když žijme v době kdy krást a tunelovat je naprostý standard a policie už se tím (krom zmedializované frašky Ráth) ani neobtěžuje zabývat, tak to nebude tak snadné.

Odpovědi

proč pořád tolik nenávisti, zášti a závisti vůči církvi !?

#4397 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘ

2015-10-09 10:21:11

#4393: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDST 

 ... myslíte si, pane, paní, že ty restituce jsou něco, jako jídlo, které mohou preláti "sežrat" ?

Tak třeba ty tolik omílané a kritizované restituce:

- budovy: ... počkejte si laskavě, až se ukáže, na co budou použity a jak budou sloužit ! ...

- pole: ... myslíte, že na nich bude církev pěstovat mariánku, aby se obohatila ? ... a pokud se tam budou pěstovat jiné plodiny, nebo na nich hospodařit (pronajmutím) zemědělci: ... že se plodiny nedostanou na trh ? ... že budou předražené ? (vždyť by to trh neumožnil !) ... A víte, kolik z pole může pronajmutím získat majitel ? Nejsou to enormní sumy !

- lesy: ... a není jedno, když budete mít trámy ze dřeva na Vaší chalupu ze státních, nebo církevních lesů ? ... církev musí přece z něčeho fungovat, a (časem dostane církev od státu kulové !) ... protože to nejsou jen faráři, ale také starost o tzv, církevní školy, gymnázia, nemocnice, charita, domovy důchodců, a jiné,  ale samozřejmě i o kostely a památky a jejich údržbu, z čehož všeho profituje celý stát a společnost ...

- peníze na odškodnění: ... počkejte si, jak bude církev hospodařit ... než budete kritizovat

Takže, milý pane, paní: ... než budete plácat nesmysly, naučené jako populismus z doby komunistické totality, ... nikdo Vás nenutí vyznávat víru, chodit do kostela, ale položte si otázku: kdybyste byl nemocný, a takřka ležel na prkně: ... kde byste chtěl, aby se o Vás postarali:

ve státním zařízení, kde jsou setry přetížené a kde je to, jaké je to ?

nebo

v církevním hospici, kde o Vás budou pečovat sestry řeholní s péčí věřícího člověka a přístupem k bližnímu, a ony navíc vpodstatě zdarma !?"