Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Přemýšlej: ... Máme povinnost hledat pravdu, a podle poznané pravdy žít !

/ #4389 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDST

2015-10-09 07:47

#4384: - Re: Re: Re: Re: Re: Arcibiskup Jan GRAUBNER A IMIGRACE 2. díl = HLAS ROZUMNÉHO CÍRKEVNÍHO PŘEDSTAVIT 

... "to je fakt, ale jak brát např. "slovo Boží" v kostele, kde je také různorodá skupina lidí ... Univerzální je to o lásce, atd. o víře a naději, a pak každý si má z toho vzít, co se ho týká !

A stejně jakýkoliv apel k národu, lidem: ... jsou lidi, kterých se to týká aktuálně teď, jiných momentálně ne, a jiných třeba v budoucnu ! Není třeba vztahovat slova arcibiskupa ve smyslu reakce: "Co to tady plácá, proč mě obviňuje, já se přece množím, já mám 5 dětí !" 

Ale co ostatní !? ... Jak lehko se kritizuje slovo jiného, když "mě se to netýká !" ale také myslet si, že "podle sebe soudím Tebe" je stejně namyšlené a krátkozraké - jako by kromě mě nebyl nikdo, s jiným problémem, nikdo, kdo potřebuje promluvit do duše, anebo třeba povzbudit !?

TŘEBA TENTO HLAS CÍRKEVNÍ AUTORITY (arcibiskupa), za který ho chválím a děkuji mu, jelikož má odvahu nazvat věci pravým jménem, naznačit, že v tom - v migraci je špinavá politika v zákulisí, a to vše zaznívá jako podpora podobných hlasů v církvi v době, kdy i někteří církevní představitelé se snaží takové názory přehlušit, bagatelizovat, zesměšňovat a relativizovat, ... např jako samozvaní církevní "mluvčí" typu Halíka !" ...