Svoboda tuningu

Quoted post

Karel

#14

2015-01-23 14:53

No, co k tomu říct ... Někteří vynikají ve sportu, někteří jsou chytří, ale bohužel většina nevyjiná v ničem. Samozřejmě se jako řešení nabízí nabastlit na autu kus laminátu s blesky nebo nabudit motor. Pochopte ale, že vaše svoboda končí tam, kde mě a ostatní ohrožujete na životě. Proto s peticí zásadně nesouhlasím a jsem rád, že tu máme pravidla typu STK či měření emisí.

Odpovědi

Jan Jurajda

#15 Re:

2015-01-23 14:58:25

#14: Karel -  

 Jak už jsem řekl problém neni v autě, ale mezi volantem a sedadlem pokud bude někdo jezdit jako dobytek je jedno jestli má na nárazníku blesky nebo ne.... tato petice slouží pouze jako podmět k řešení situace. Pokud se podaří začít neco řešit určitě se určí jistá kriteria podle kterých se upravená auta budou soudit jestli smí nebo nesmí na silnici!!! Tímto sítem se pak oddělí bastl od opravdu dobře upravených aut... momentalní situace házi všechna upravená auta do jednoho pytle a to je špatně!!!

jsem ten co možna jede ted za tebou :-D

#17 Re:

2015-01-23 15:43:28

#14: Karel -  

 takoví tu jsou,tady je rozdil v tom že jsou lidi co se auty zaobíra  a upravuji to z rozumem a taky se na silnici rozumně chovaji, ale ty co to nechapou to akorad kazí a pak tu jsou ty jako ste vy co všechny hodi do jednoho pytle.jsou tuneři ktery zvladnou jakoukoli situaci na silnici a auta maji v perfekt stavu,a pak podle toho co pišete si myslim že ste  řidič a nejen vy! co maji auto a vědí akorad kam dolít benzin,nebo naftu a jet z bodu A do bodu B a jakakoliv situace je překvapí ted přemýšlejte o tom co ste napsal 


Nepřihlášený uživatel

#27 Re:

2015-01-23 18:26:12

#14: Karel -  

 Myslím si, že váš postoj k tuningu je poměrně zaujatý. Spousta upravených vozidel na našich silnicích je v lepším stavu než shnilá Felicie nějakého strejce který uplatil technika na STK, případně v lepším stavu než vraky, které se k nám vozí ze západu a bouraná vozidla opravená svařením ze dvou vozidel. Již několik let navštěvuji zahraniční srazy na západ od nás, převážně v německu, a přístup k individuálním úpravám je tam naprosto odlišný. Pokud v německu provedou majitelé na svém vozidle úpravu z vlastních dílů které nemají certifikát TÜV, tak zajedou do zkušebny, nejčastěji Dekra, kde technik posoudí zda zvolený díl byl namontován správně a zda nebude ohrožovat bezpečnost. V případě, že je úprava uznána tak ji zapíší do technického průkazu podobně jako si my necháme psát tažné zařízení. Myslím, že jste možná špatně pochopil autora petice, který nechce aby si každý narval na auta xenony se kterými vás oslňuje a kolem do kola olepil auto laminátem který co nevidět upadne. Autorovi petice jde o systém schvalování úprav po vzoru států západní evropy.


Nepřihlášený uživatel

#42 Re:

2015-01-24 15:15:52

#14: Karel -  

 Omezuji te tim ze si poladim motor ? Vazne? :D to mi prijde fakt smesny :) blbecek kterej si koupi bmw s 200 kw a bude s nim machrovat bez uprav te asi neohrozi ze ? :) ono to chce ye nad tim trochu zamyslet neco je moc ale rozhodne je blbost zalazat vsechno jen proto ze se to zrovna nejake osobe nelibi


Nepřihlášený uživatel

#64 Re:

2015-01-26 18:33:29

#14: Karel -  

 pokud jezdis ve fabii 1.2htp nebo thalii tak pak chapu takovou sracku co jsi napsal


Nepřihlášený uživatel

#102 Re:

2015-12-10 20:56:42

#14: Karel -  

 Tento postoj k úpravě automobilu má hodně lidí a neuvědomují si že ať je auto rychlý či pomalý upravené nebo seriové vždy za něj odpovída vlástník a pokud si někdo na auto dá nárazníky apod. nemusí to znamet že to je psychopat atd.Je zajímave žě lidí kteří pomlouvají upravené vozy které splňují kriteria a podle mě upravené vo jsou v lepším technickém stavu než vetšina aut zkuste se zamyslet nad tím kolik tady jezdí vozidel kterým se dá už pouze říct  pojízdný šrot z kterého padají urezlé části karoserie a těch si nikdo nevšímá nekritizuje apod.V dnešní době se každý stará o věci do kterých mu nic neni protože závidí a myslí si že  ten kdo má upravené auto tak je zazobanej nebo ho rodiče rozmazlujou a už nevidí že si ten člověk nato šetři třeba 10 let protože neví že kvalitní úpravy auta nestojí 20 000 Kč jak si někteří tuzeři myslí. Pořád vás ohrožuje někdo  buď v upraveném autě nebo v seriovém je to jev v řidiči a v jeho hlavě zmrzačit vás může kdokoli !!!!

Ondřej

#104 Re:

2015-12-10 21:18:42

#14: Karel -  

 Karle, pletete si tuzing s tuningem. Tuning je pro mě celková úprava automobilu, kde se vylepší všechny vlastnosti. Jak aero, tak technická stránka vozu. Na tuningu není nic špatného. Ten kdo si dá na auto nárazník, velké křídlo a otevře výfuk na maximum, to není tuning. Koukněte se na profesionální úpravu vozu a tuzing. Pak se zamyšlete nad tím co napsat. Nic proti vám, ale nevíte o čem je řeč. Tuzingu jezdí po česku hodně, to je pravda, ale pravého tuningu je málo.


Nepřihlášený uživatel

#121 Re:

2015-12-11 12:21:49

#14: Karel -  

 To jses vedle proc to v nemecku funguje a u nas nemuze.