Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1361

2014-12-04 11:17

Zajímalo by mě, zda by si děkani, rektoři, ap. vychutnali vystoupení nesmírně intelektuálně se chovajících studentů ztělesňujících noblesu pražské kavárny,  kdyby komunikovali prostřednictvím vajec s K. Schwarzenbergem. To by bylo, předpokládám, řečí o hulvátství, nekulturnosti, ap. Je také smutné, že v kterékoli kauze spjaté s M. Zemanem okamžitě přičinlivě přiskočí na pomoc havlovsko-schwarzenbergovskému ideovému proudu - ovládajícímu takřka neprodyšně všechny sdělovací prostředky v čele s televizními kanály včetně Čt - nějaký akademický funkcionář, věhlasný umělec, ap.Vidím v tom příklad přizpůsobivosti a konjunkturalismu, ostatně např. v Akademii věd České republiky dávno dobře zabydleného.
Dříve se ti, kdo byli ve volbách poraženi, s tímto faktem, byť neochotně, smířili. Dnes pravice povzbuzená Majdanem vidí, že se lze k moci dostat i jinak než svobodnými, tajnými a demokratickými volbami. Ostatně v médiích bylo hodnotově klíčové slovo „demokratický“ nahrazeno ne náhodou výrazem „prozápadní“. Jen budoucnost ukáže, zda i v celé „postkomunistické“ Evropě přestanou být demokratické volby klíčovým nástrojem utváření politické vůle občanů, zda se „Majdan“ rozšíří a např. vajíčka budou nahrazena razantnějšími instrumenty ztělesňujícími proevropskou „vůli občanů“. .Zajímavé je z obecnějšího hlediska, že dnes je v praxi "revoluční" jen pravice. Vžyť "ulice", resp. náměstí byla tradičně doménou levice, pravice ve svých lepších časech lpěla na závaznosti demokratických voleb; bylo jí také vytýkáno, že participaci občanů redukuje na účast v nich jednou za 4 roky. Teď už ani to ne, být čtyři roky mimo moc nevydrží a snaží se o její svržení - tak či onak..nestačí-li petice, demonstrace a hladovky, tedy i "majdanem".
S přátelským pozdravem
Vlastimil Hála

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1364 Re:

2014-12-04 13:59:43

#1361: -  

 Ty budeš asi ten kovaný zemanoidní filozof.


Nepřihlášený uživatel

#1366 Re:

2014-12-04 17:07:22

#1361: -  

 Nejsi, Hála, moc zvědavý? Blbý jsi ale určitě. Nějak ti nedošlo,že zvolený prezident

- nebýt sprostý jak příslovečný dlaždič

- nechovat se natolik trapně (v ožralosti i kocovině),že naprosto diskredituje zastávaný úřad

-nelézt komunistickému panstvu v Číně a hlavně zločinnému Putinovi nestydatě do řiti

-nezrazovat naše spojence (drze vyvěsit vlajku EU a pak pracovat  jako rusácký pacholek  proti EU)

-nebýt neslýchaně arogantní a neurážet drze občany, kterým je odpovědný

žádná "pravice", ať by ji povzbuzoval Majdan či kdokoliv, by tohohle hnusa nechtěla "svrhávat". Nebyl by totiž DŮVOD, Hála!