Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#621

2014-11-09 21:45

Domnívám se, že pan prezident nikoho nepobuřoval. Vidím v tom pouze uměle vyvolaný humbuk, kdyby se nejadnalo o prezidenta ale ředového politika, řekl bych, že se jej chce někdo zbavit. Ale kdo? A proč? Přeložený výraz PUSSY panem prezidentem s tím nemají co společného - a taky - zkuste jej přeložit jinak.

Odpovědi

Roman Skácel

#625 Re:

2014-11-09 22:28:15

#621: -  

 Když už jsme u Pussy Riot, pak vemte na vědomí, že tato pankrocková kapela už (v r. 2012) byla nominována na Sacharovovu cenu (nominoval je tehdy Evropský parlament), je přirovnávána k našim  Plastic People of the Universe. Undergroundové kaplele, která  v 70. letech byla symbolem odporu ke komunistickému režimu.

Pussy Riot už obdžely i prestižní cenu Václava Havla za nápaditý disent.

Zná je celý svět, proti jejich uvěznění demonstrovaly lidé v Austrálii, USA, mnoha hlavních městech Evropy, včetně Kyjeva. Jdou též proti Putinovi osobně (viz texty), to je taky jediný důvod, proč si je pan Zeman musel vzít do úst.

Parazitovat na věhlasu jiných je sice přízemní, ale parazitovat na něm tím, že budu o všeobecně známých interpretech tvrdit, že jsou texty jejich písní plné sprosťáren, které řeknu na plnou pusu do rozhlasu a není to vůbec pravda, to je kromě lži i trapné.

A podle mě to byla spíš jasná a předem nepřipravená podpora Putinovi. Nepřipravená proto, že pan Zeman ani neví, že konkrétní slova, která z písní Pussy Riot citoval, tam prostě nejsou...

Tím podle mě padá i Ovčáčkovo vysvětlení toho, jak svými vulgarismy pan prezident něco sledoval a byl předem připraven být vulgární. Podle mě je to o hodně jednodušší, prostě jsme slyšeli pana prezidenta takového, jaký je skutečně.