Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Frederick Santer, padouch II. kategorie

#575 Re: Re: Re: Re: Re: je to marné, je to marné, je to ... je to marné

2014-11-09 17:11

#573: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: je to marné, je to marné, je to ... je to marné 

 Jen vysvětluju, že jsem vás za nechápavého neoznačil, naopak.

Jestli vám nebo jiným jde o diskuzi, pak je s podivem, že si dovolí označovat každého, kdo s nimi nesouhlasí, jako nechápavé (ať už je nazvali takto nebo jako "tvrdé"). To je přece velmi osobní, a nejen to, je to i velmi arogantní, protože takoví lidé automaticky předpokládají, že jen oni mají pravdu a jejich názor je ten správný.

Znovu zopakuju, že jsem vás nechápavým neoznačil, naopak, vás a druhého diskutéra, se kterým si tak pěkně notujeme, jsem označil za velmi chápavé. Jestli vám tento kompliment a pochvala není po chuti, tak se omlouvám a beru je zpět :-) Chtěl jsem přidat do diskuze trochu laskavosti, když je kolem nás samá vulgarita, zloba a Lukoil.

Odpovědi

Roman Skácel

#632 Re: Re: Re: Re: Re: Re: je to marné, je to marné, je to ... je to marné

2014-11-10 00:18:49

#575: Frederick Santer, padouch II. kategorie - Re: Re: Re: Re: Re: je to marné, je to marné, je to ... je to marné 

 Omluvu přijímám, ale bylo by pro všechny strany mnohem rozumnější diskutovat k tématu, než se zde jakkoli napadat osobně.

P.S. Na open diskuzích máme právo se vyjadřovat k obsahu všech jiných příspěvků, které jsou podle nás zajímavé k diskuzi. Přesně tak je schéma této diskuze postaveno. Nemusí přitom jít o názory.

P.P.S. Pokud nějaké téma, podtéma, nebo třeba jen související problematika na diskuzi má smysl probrat, se pozná pouze tak, že o něm lidé diskutují, ...je to snadné.

Uznávám, že na některé přízpěvky už mi nezbývá, než reagovat ironicky, je chvílemi síla to zde číst a neubránit se úsměvu, nebo podivu nad naivitou velkého procenta diskutujících. Nezaměňoval bych ale naivitu s nechápavostí, hloupostí, nebo jiným snižováním ostatních (vulgárností diskutujících), to je právě to odosobnění diskuze. S naivním názorem jiných se dá pracovat, pokud víme jak vysvětlit, že je naivní a uvézt to na pravou míru fakty nebo všeobecně platnými normami.

Jen připomenu, že tohle téma je zvláštní tím, že má prezident republiky dostat podporu lidí i přes své veřejné vulgarní vystoupení, za těchto okolností se stává vulgarita diskutujících paradoxně argumentem.

Každý má právo na svůj názor, ale mělo by jít opravdu o názor. Není názorem obvinění prezidenta, že ho ovládá Lukoil, to je tvrzení (dokonce lživé, pokud to neumíme též prokázat). Není ani názorem, že jiný konkrétní názor je "blbost", nebo konkrétní diskutující "pitomec". Názorem je až vysvětlení proč si to myslíme, nejlépe logicky a racionálně vysvětlené, nebo nějak objektivně dokázané...

Ergo: Každý z nás by zde měl umět vysvětli, proč si myslí co tvrdí, nejlépe to nějak doložit, kdyby jen přehledným logickým závěrem, nebo obhájit, jinak si tu budeme všicni neco tvrdit a ničeho se nedobereme.

A aby bylo jasno, přišel jsem sem zjistit, proč a kým je možné pana prezidenta Zemana podpořit a na základě čeho. Opravdu jsem nenašel zatím ani jediný důvod pro jeho podporu a tak čekám, že mě zde někdo přesvědčí o oprávněnosti podporovat ho. Připojil jsem se k Petici za jeho odvolání, a to s plným vědomím toho, že je neodvolatelný, pokud se mu nepodaří stát se vlastizrádcem, nebo porušit ústavnost. To by byl sice majstrštych celé politické kariáry, ale tohle ani pan Miloš Zeman nedá...

A pokud mě zde někdo přesvědčí, že si pan Zeman moji podporu zaslouží, tak ji dostane, do té doby ji mít nebude.

Taky by bylo vhodnější se pod příspěvky podepsat svým pravým jménem a příjmením, kulturnosti by to prospělo každopádně. Tohle by bylo vhodné do budoucna ošetřit softwarově...