MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Svarun

#8603 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-08 23:43

#8512: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Bodejť by Rusko svoje výdaje na zbrojení nezvyšovalo, když kolem něj NATO utahuje smyčku. Porušilo dohodu o nerozrůstání se dál na východ a hle, už je u Ruských hranic a medvěda ještě provokuje vojenským cvičením v Pobaltí. Na Ukrajině se jede podle stejnýho scénáře „barevných“ revolucí jako při arabským jaru či v Sýrii, kde se to krapet protáhlo. Oranžová revoluce se jim vymkla z rukou, leč majdan sklízí svoje dílčí úspěchy. Vojenská základna na Krymu sice nebude, ale i tak je úspěch vytrhnout Ukrajinu ze spárů Euroasijskýho svazu. Chytře to načasovali na dobu olympijských her, na kterých si Putin dával tak záležet. Už se jedná dokonce s Gruzií, už chybí jen zatvrzelé Bělorusko. Každým dnem se sužuje Ruský prostor, proto se zcela logicky brání, jako by se bránil každej jinej, což našim chronickým kolaborantům zajisté nejde do hlavy. My bysme za to NATu ještě poděkovali. Je třeba pochopit mentalitu ruskýho medvěda, ten se nikdy nevzdá. Ve světle toho všeho je zcela logickým vyústěním, že se Rusko angažuje na Ukrajině. Ale nemůže si dovolit jako agresor USA a NATO vtrhnout kdy chce kam chce a klidně i bez požehnání Rady bezpečnosti. Pokud by Rusko konalo dle zvyků US army, už by dávno vjelo do Kyjeva a svrhlo pučistickou vládu během několika hodin. Ale nejedná. Asi tolik stručně k otázce Ruska a Ukrajiny.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#8624 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 00:50:08

#8603: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Víte, zdá se marné snažit se ty kolaboranty a bezmyšlenkovité přisluhovače osvítit, oni jsou nevzdělatelní a tak pracují ke zhoubě celého nárida a přispívají k válce. ale pro klid svědomí a povahy situace je třeba se nevzdávat.

Amici počínaje Vietnamem nakonec nikde nevyhrají, ale úspěch vždy mají, rozvrátí totíž krajinu a stejně to je z Ukrajinou.

A Ukrainci jsou manipulování, že áž budou v EU budou mít platy 1300-2000euro, tohle jim vtloukají, že tak to mají na Slovensku a skutečnost je že na Slovensku mají průměrně 290-500euro. Tak se ve všem lidí oblbuje. stejné je to u nás, byla jsem proti unii, říkala, že budeme mít naše platy a západní ceny, nikdo nevěřil, mysleli, že jdou do ráje a ted se mnozí diví. a mnozí se ještě budou divit jak dopadneme s tím přisluhovačstvím Americe, jen aby nebylo pozdě.

Roman Skácel

#8659 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 09:28:30

#8603: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tedy předně, o jaké to mluvíte smyčce proboha. Národní hranice států nejsou žádnou smyčkou, kdo brání Rusku, aby se začlenilo do otevřeného prostoru civilizovaného světa? Proč by Rus nemohl bez víz a kontrol na hranicích cestovat po celé Euroasii a my všichni Evropané také?

Tady odpovím a není to jen můj názor, musel by mít nejdříve ten Rus vládu, která ctí Mezinárodní právo a demokracii a nesměl by, tak jako Vy mluvit o smyčkách kolem sebe, které si vytváří sám, a to svým flagrantním porušováním Mezinárodního práva. Nesměl by tento Rus uvažovat jako bolševík, který vstoupí jen na tu zemi, kterou okupuje, nebo historicky vlastní, když už dávno začal na světě proces racionálního a logického bourání národních hranic na základě pevného partnerství desítek národů...

Zužování "ruského prostoru" (je šílený výraz totožný s omezováním jeho expanze a imperiálního kolonialismu) nezapříčinilo, nýbrž jen zpomaluje NATO. To se jen vzpamatovává kromě Pobaltí i zbytek národů, které Rusi od bolševocké revoluce po Leninsku a Stalinsku "zabrali" po Říjnu 1917, a to hlava nehlava.

Lidé, jako jste Vy a jako jsem já, kteří žijí v Bělorusku, na Ukrajině, v Grůzii a jinde poblíž Velké Rusi, mají své sny. Pokud v nich nefiguruje Putin a Rusko, ani se jim nedivím, já ještě nezapoměl, co je to být ve sféře zájmů SSSR a na své sny, které se mi už jako dospělému, tátovi od rodiny, před 25 lety splnily.

Jen ten, kdo zapoměl už za dvě desetiletí může jen stěží pochopit, co prožívají desítky milionů lidí, stejně chytrých, pracovitých a rozumných, jako my v ČR, na východ od nás, kde je Rusko "utahováno imeprialistickou smyčkou"...

Z předchozí myšlenky též vyplývají všechny konsekvence a závěry ke Krymu, východní Ukrajině, Gruzii, Abcházii, Osetii, ČEČNĚ i tomu, kde stojíme nyní my, ČR a EU.

Nemohu za to, že to přímo v ČR, součásti EU a NATO, kromě pana Zemana popírá bezostyšně i významná (asi až miliony) menšina lidí v této zemi a z toho mě mrazí. Bylo by šílené vracet se dějinně zase zpět, směrem k Rusku, když kdokoli s mozkem v hlavě směřuje právě opačně, cožpak to není z postojů na kusy trhané Ukrajiny a hlasů Ukrajinců zřetelně...

...dost jasné???