Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Zora

#260 Re: Re: jarda

2014-11-07 11:24

#259: - Re: jarda 

 A na jakou uroven nas dostali predesle vlady a predesli prezidenti??,

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#261 Re: Re: Re: jarda

2014-11-07 11:27:06

#260: Zora - Re: Re: jarda 

 tebe nedostane na úroveň nic na světě

Roman Skácel

#541 Re: Re: Re: jarda

2014-11-09 13:35:40

#260: Zora - Re: Re: jarda 

Prezident Masaryk z nás udělal po 1.SV kromě národa s téměř tisíciletou tradicí dob Českého království, též ústavní stát.

Prezident Beneš je symbolem oné českskoslovenské státnosti před, v průběhu a po skončení 2. SV.

Prezident Gottwand z nás udělal soudruhy a jeho následovíci konče prezidentem Husákem - zápaní Rus a postavili dokonalý totalitní stát plně kontrolující svůj národ.

Prezident Havel vrátil naši státnosti demokracii a přivedl nás do EU a NATO, čímž položil základy toho, kdo nyní jsme, na čí straně stojíme, jaké máme hodnoty a kudy můžeme i v budoucnu pokračovat, nyní již vnímáni světem naprosto zřetelně, coby suverénní stát. Zde je nutno říci, že na to nebyl tak sám, jako prezidenti Masaryk a Beneš ve své době.

Ach jo, prezident Klaus, co jen k němu říci, prostě demokracii a státnost nakonec alespoň neprošustroval, což není možné říci o jeho politickém kreditu a historie ho nejspíš bude znát jako součastníka Václava Havla.

A prezident Zeman, první přímo volený prezident ČR, ten prozatím naší demokratické státnosti dává pořádně na zadek svojí kaskadérskou jízdou po samé hraně Ústavy ČR a chvílemi až za její hranou, pokud rozumíme funkci Prezidenta České republiky nejen jako nejvyšší ústavní, nýbrž především při pohledu na výčet osobností, které ji už zastávali v minulosti.

A pokud mohu prozatímní výkon funkce prezidenta panem Zemanem k někomu přirovnat, pak ji podobně znevažoval asi už jen Klement Gottwald, první dělnický prezident, neblahé paměti...

P.S. Ještě že už nemáme trest smrti a za současným prezidentem nestojí žádná vůdčí úloha nějaké strany, obával bych se nejhoršího.