Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.

Quoted post

Frosteye

#23 Re:

2014-03-02 20:21

#10: -

Titanik by bol keby ste odstúpili. Váš štát by skrachoval. Sila eura by českú korunu prevalcovala a taktiež a kby sa vám podarilo odstúpiť z equrozóny, tak v EU by na vaśe výrobky (napr. oblečenie, stroje a pod.) EU uvalila vysoké clo, čím by zdvyhla umelo cenu vášho výrobku. Kvôli chráneniu si EU výrobcov.

Pokiaľ do toho nevydíte budte radšej ticho.

S pozdravom študent ekonomickej školy.

Odpovědi

nola

#36 Re: Re:

2014-03-03 12:30:30

#23: Frosteye - Re:

Běž radit Ficovi


Nepřihlášený uživatel

#59 Re: Re:

2014-03-16 20:47:27

#23: Frosteye - Re:

Nezapomněl jste napsat věčný student?

Alek

#67 Re: Re:

2014-04-02 14:50:52

#23: Frosteye - Re:

A máme už vůbec nějaký významný export?????


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re:

2014-05-11 23:05:43

#23: Frosteye - Re:

S takovým pravopisem musíš být na té "ekonomické škole" hvězda. A co kdybys radši radil doma?


Nepřihlášený uživatel

#182 Re: Re:

2014-12-17 22:46:03

#23: Frosteye - Re:  

 Kdyby jsi trochu studoval nedávnou historii, zjistil by jsi, že jsme  vždy byli chytrý a pracovitý národ. Jediné, co nám to vše zkazilo, byla tato pseudodemokracie. Z plusu jít do mínusu, to je na zamyšlení ne? A EU? To nás zadlužuje čím dál víc. Aby jsi tomu porozuměl, vem si to celé obecně. Máš pocit, že se tady lidé mají od doby změny režimu líp? Dostávají lékařskou péči zdarma? Dostávají bezúročné a nenávratné půjčky na nové bydlení, jak to bylo dřív? Dostávají podnikové půjčky na nové bydlení? Dostávají podnikové příspěvky na nové bydlení od nějakých jiných organizací, jak to bylo dřív? Víš vůbec co  to byla  podniková bezúročná půjčka? Víš, že v Rusku, když máš manželku a dvě děti, máš nárok zdarma na pozemek na výstavbu nového domu ? Víš že v Rusku máš nárok na zcela bezplatnou zdravotní péči? ( Také v Mexiku, na Kubě a spoustě dalších jdoucích mimo kroky této pseudodemokracie? ) . Studuješ ekonomiku EU, tak se orientuj také na ekonomiku a zákony ostatních zemí, ne jen na  EU a USA. A hledej prvotní informace v jejich legislativě, ne v tom co ti kdo nakuká při studijích a nebo v kavárně. Máš pravdu, že by EU zvedlo cla a tak. Ale uvědom si, že nemáme povinnost prodávat své věci a výrobky do USA nebo EU. Vůbec je nepotřebujeme. Trh komodit a výrobků a také práce funguje po celém světě. Věř mi, že se najdou velmi rychle naši noví obchodní partneři a velmi rádi s námi budou obchodovat. My si umíme stejně jako Slováci a jiné národy vše co potřebujeme vyrobit. A levněji a kvalitněji, než to co dostáváme z EU a USA. U nás je obrovský výrobní i lidský potenciál. Mám k tobě poslední poznámku. Kdo potřebuje Euro? Klidně můžeme obchodovat v jiných měnách. Doufám, že pochopíš následující větu. Poptávka tvoří nabídku a nabídka tvoří možnosti poptávky. Tohle je základní princip obchodu a výroby. Čím se za to platí je jedno. Důležité je, že to funguje a zvyšuje to životní úroveň všech zůčastněných. Takže studuj studente. A nežer všechny bláboly, co kdy slyšíš, a spolehni se hlavně na svůj obyčejný selský rozum . Princip ekonomického hospodaření je celkem jednoduchý.


Nepřihlášený uživatel

#201 Re: Re:

2014-12-18 13:07:59

#23: Frosteye - Re:  

 Takže student ekonomické školy a má potíže s gramatikou? Pane studente, až budte mít vzdělání odpovídající vaší škole, pak raďte. Zatím si jděte zopakovat tákladní šlolu.

Eva Helms

#218 Re: Re:

2014-12-20 14:12:55

#23: Frosteye - Re:  

 Co kdyby jste sel takhle radit, Vy ekonomicky experimente, nekteremu ze slovenskych politiku? Doporucila bych Vam, takoveho pana Richarda Sulika,oproti Vam zkuseneho ekonoma,ale ten by Vas hnal s Vasi havlistickou retorikou svinskym krokem!Takze, si ty kecy nechte pro nekoho jineho!!!

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-12-26 13:13:51


jbartik

#235 Re: Re:

2015-01-10 08:51:15

#23: Frosteye - Re:  

 jenže aspon ty stroje vyrobíme z litiny a ne na jednu práci z hliníku oblečení uděláme z vlny a ne z petláhví . za komunistu jse taky platilo velké clo a neměly jsme dluh země ze západu nám dlužily  mě připadáš trochu obamovskej  uděláme na ně sankce zakážeme všem dovozy a pak se po 20 lechech budeme všicky šklebyt jak se ten stát má špatně..... není to trochu blbý ? máš peníze kup si to je trh a né na někoho tlačit ty ekonome a jak ty řikáš umělě to je vše uměle ropa. obilí, vše má svoji základní cenu i zlato ale uměle se hýbe s cenou aby mohli každého dostat na kolema ... přitom stačí tak málo zavřít dovozy začít vyrábět doma naplnit trh doma a začít vyvážet nechceš ? tak vozíme jinam a pak by se ten tvuj západ sesypal ,ten kterej nám tu rozebral a utlumil produkci aby jsme vydělávali cizím firmám na západě ale to vám neřeknou jako třeba tohle to je taky nefér takhle to ukazovat co  ? https://www.youtube.com/watch?v=QWcSFCmgx_g

student

#244 Re: Re:

2015-01-18 09:25:26

#23: Frosteye - Re:  

 student a neví,že se nevidíte píše s měkkým i?

HANA

#282 Re: RePRAVICOVÝ : EKONOMICKÝ PORADCE

2015-03-09 02:30:20

#23: Frosteye - Re:  

 

Titanik by bol keby ste odstúpili. Váš štát by skrachoval. Sila eura by českú korunu prevalcovala a taktiež a kby sa vám podarilo odstúpiť z equrozóny, tak v EU by na vaśe výrobky (napr. oblečenie, stroje a pod.) EU uvalila vysoké clo, čím by zdvyhla umelo cenu vášho výrobku. Kvôli chráneniu si EU výrobcov.

Pokiaľ do toho nevydíte budte radšej ticho.

S pozdravom študent ekonomickej školy.

ODPOVĚDĚLO ZMANIPULOVANÝ ŠLÁFENBERGOVO EKONOMICKÝ EMBRYO, CO HO DOTUJÍ RODIČE A STUDUJE ZADARMO. POSLECHNI, CHYTRÁKU, PLATÍŠ SI ŠKOLNÝ, NEBO JSI PŘÍŽIVNÍK? PRAVICE  A RADIČOVÁ BY SE NA TĚ TUZE ZLOBILA!!!!

Suzinka

#398 Re:

2015-05-31 04:54:05

#23: Frosteye - Re:  

 Vážený mladý muži,

Vy vidíte jen ekonomickou stránku věci, ale mě mnohem více vadí např. přidělování kvót EU pro přijímání uprchlíků muslimského vyznání, kromě toho, že NATO může povolat naše muže do války, kdy se jí zlíbí! Zničí to celou naši dosavadní tisíciletou kulturu, na které jsme byli všichni občané ČR vychováni. A já určitě nechci takovou budoucnost pro své děti a vnoučata!

Svarun
Nepřihlášený uživatel

#402 Re: Re:

2015-06-03 07:07:29

#23: Frosteye - Re:  

 Ty ekonome nedostudovanej, nikdy jsi neslyšel o Evropském sdružení volného obchodu (EFTA), kam patří i země jako Švýcarsko, Norsko, Island či Lichtenštejnsko, které nejsou v EU? Je rozhodně lepší z EU vystoupit a vstoupit do EFTA, tenhle směr vidím do budoucna jako jediný možný. Volný obchod zboží a osob zajišťují separátní smlouvy a to Schengenská a smlouva o Evropském hospodářském prostoru. My jsme tyto smlouvy přijali zároveň se vstupem do EU, a proto si spousta lidí mylně myslí, že musíme být v EU, abychom využívali těchhle výhod. Ale zmíněná čtyřka tyto smlouvy využívá, ale členy EU nejsou. Díky členství v EU naši občané ročně přichází o nějakých 200 miliard. Je sice hezký, že nám nějaký drobný pošlou na projekty, které si rozkradou velkopodnikatelé, ale co si budeme nalhávat, všechno platí pracující Čech!


Nepřihlášený uživatel

#406 Re: Re:

2015-06-04 04:18:03

#23: Frosteye - Re:  

 No nalili Ti to do hlavičky dokonale. Kdybychom nebyli v EU, mohli bychom na takové státy, co nám dají na naše zboží clo, dát také clo jako protiopatření. TO BY NAOPAK VELMI POZVEDLO NAŠÍ PRODUKCI. Jste mladý a věříte tomu co vás učí. EU je nástroj USA jak ovládat Evropu. V poslední době rozhoduje Europarlament pro Evropu přímo likvidačně. Kdyby se Evropa mohla rozvíjet na národních základech, už by dnes byla ekonomicky mnohem dál. To ale USA nechtějí připustit. Navíc to má i politický aspekt: prostřednictvím kašpárkovské Evropské komise si USA prosadí cokoliv i proti vůli milionů obyvatel Evropy. To je bohužel to, co vás neučí.


Nepřihlášený uživatel

#989 Re: Re:

2016-09-09 05:52:14

#23: Frosteye - Re:  

 Táhni k čertu.