Občané proti Šantovka Tower: Olomoucká výzva

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#61 Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-11-05 16:07

#60: Jarda - Re: Re: demagogie a manipulace 

 Ale prosím Vás... Vy používáte tu samou zoufalou rétoriku jako investor - jeden by si myslel, že se tady na manažery a bohaté lidi pořádají hony :-) Mě je upřímně jedno, jestli má někdo ´tisíce, miliony či miliardy . nezávidím ani jednomu, ke každé finanční situaci odpovídají úměrné problémy a zodpovědnost :-) To bych nechala stranou... Co mě ale na celé situaci ohledně ŠT zaráží, nevýjímaje Vaše komentáře, je to polárizování celé kauzy - BUĎ může být město historické NEBO moderní... K modernosti a světovosti NUTNĚ potřebujeme výškovou budovu,... Vy asi do zahraničí moc nejezdíte a už vůbec nesledujete současné trendy v architektuře (přesto, že na Hané je v současnosti tolik erudovaných odborníků na architekturu a hlavně na urbanismus - panu Aláčovi i Morávkovi by už konečně někdo měl dát diplom za zásluhy v oblasti progresu Hané,že?!)...... Olomouc má obrovský potenciál vytvořit architektonické skvosty - stačilo by stát nohami na zemi a navázat na tradici - naprosto perfektní by byly moderní adaptace například kasárenských budov... Tam bych nechala architektům naprosto volnou ruku a s radostí bych si pak jeden z bytů koupila :-)

Ale ceká agresívita a arogance investorů Šantovky Tower je pro mě matoucí - jedná se opravdu o vítězství ega pana Morávka, protože může vztyčit 78m vysoký prostředníček platné legislativě a pravidlům, které musí dodržovat jiní majitelé nemovitostí v MPR či ochranném pásmu???

Ani bych se nedivila, kdyby současní úžasní manažerové, které tak lákáte do Olomouce s klidem pohrdli uniformními, bezduchými byty v ŠT, které by našli po celém světě, ale dali by přednost zajímavé adaptaci starší budovy - pro příklady si najděte adaptace industriálních budov v Anglii, Německu (Hamburg) či Amsterdammu :-)¨

A prosila bych všechny, aby se pořád neoháněli zoufalou potřebou umístění luxusních bytů ve věžovém domě - jednodušše tomuhle argumentu nevěřím :-)

p.s.omluvte drobné chybičky, píši na jiném laptopu, než na který jsem zvyklá :-)

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-11-05 22:07:03

#61: - Re: Re: Re: demagogie a manipulace

Tleskám. To je ono.  Odvážné a zachraňující  rekonstrukce historických budov. A také někdo připomněl návrh, který jsme mnohokrát primátorovi přednesli veřejně: Vytvořme futuristickou čtvrť tam, kde bude přínosem a bude mít své oprávněné místo! M.