Občané proti Šantovka Tower: Olomoucká výzva

Vích
Nepřihlášený uživatel

#1 ničení génia loci

2013-10-27 21:46

je problém všech historických měst


Nepřihlášený uživatel

#3

2013-10-28 07:47

Nechápu, jak někdo může zničit jednu z nejvýznamnějších památkových rezervací takovým hnusem.

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-10-28 09:59

Přijde mi zbytečně babylonské dívat se z balkonu na špičky věží - a nevzhlížet přitom vzhůru...

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-10-28 16:59

Není mi jedno, kde žiji, a nechci přijít o krásnou historickou Olomouc.

Nepřihlášený uživatel

#6 demagogie a manipulace

2013-10-28 19:42

nechápu jak někdo může podepisovat něco, o čem nemá ani páru a nezná souvislosti... Je to čistě o pocitu - chci vs. nechci. Proto je nesmysl přímá demokracie a referendum o všem možném. Lidi slyší jen na hesla a nikdo z nich se neptá PROČ a Z JAKÉHO DŮVODU. Prostě jen křičet... Olomouc zůstane navždy krásná, ale potřebujeme, aby to tu i nadále žilo. Ne všichni dělají vědu na UP, jsou tu i lidé, co jsou závislí na investorech a na koloběhu peněz. Na co je chcete do Olomocue nalákat?? na krásné historické centrum, co projdete za 10 minut? Co pak? Kde mají bydlet, kde se bavit, kde utrácet svoje peníze, kam vodit svoje obchdoní partnery? Do lesa na Kopeček?

Nepřihlášený uživatel

#7 Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 19:48

#6: - demagogie a manipulace 

 

Jistě, soukromej mrakodrap s luxusními apartmány pro politické prominenty jistě bude znamenat zásadní přínos turistickému ruchu, demagogu.

Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 19:59

#7: - Re: demagogie a manipulace

Proč je v realitkách v Brně, HK, Ostravě - hledáme pro významného klienta luxusní bydlení??? Proč nejsou takové požadavky v OL? 1. protože tu žádné takové bydlení není, 2. Není důvod v OL hledat kvalitní bydlení, protože tu nikdo nemá důvod cokoli budovat, 3. dokud nevytvoříme v OL zázemí pro manažery, tak raději zůstanou v Brně, HK, Č.Budějovice. Olomouc je na trase Brno, Ostrava - Rakousko - Polsko. Tak proč nejít s dobou a nevytvořit prostor pro boahtou klientelu?

Jak víte, že tam budou byty pro politiky? Vždyť v OL má každý politik už  tak slušné bydlení. Nebo je to další demagogie z vaší strany?

Sabrina

#9 Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 20:17

#6: - demagogie a manipulace

a synonymum toho, co tady chcete je bytový dům pro 300 vyvolených? Šantovka Tower je čistě soukromého charakteru, nejedná se ani o nové pracovní příležitosti, ani o nějaký pokrok ve městě. Je to čistě o aroganci těch, co mají peníze.... Nikdo nechce, aby se v Olomouci neinvestovalo - nejsme proti výstavbě nové čtvrti, také pokud se Galerie Šantovka udrží a užíví, nemáme nic proti..... Ale proč se tady takhle nesmyslně razantně a agresivně prosazuje stavba o 90 bytech?! Víme naprosto PŘESNĚ kvůli podepisujeme petice... Spíš se informujte vy....

 

Kateřina

#10 Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 20:20

#8: - Re: Re: demagogie a manipulace

Proč se plánovaná stavba musí tyčit do výšky 78m? Jediný argument je - "my na to máme".... A to je proklatě málo..... Ať se vybuduje zázemí pro manažery, prosím, nemám nic proti.... Ráda bych tady podobné zázemí měla. Ale v únosném měřítku - pokud by se oslovili v rámci architektonické soutěže na dané území 3-4 architekti s jasnými požadavky, že se nesmí překročit povolená výškový hladina domů v lokalitě - co by vzniklo? Moderní architektura, která by se historickému centru arogantně nevysmívala.... Je to o EGU investora, ne o jeho zájmu o Olomouc!


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 20:26

#10: Kateřina - Re: Re: Re: demagogie a manipulace

A co když investor oslovil několik architektů a nakonec vybral ten nejlepší návrh a v době oslovení nebyl znám žádný výškový limit? Každý autor, umělec či architekt má svoji představu co je správné, pěkné, vhodné, moderní, funkční, atd. Je to jen o pocitu. Připomíná mi to požadavky čtenářů, aby autor pozměnil svoji knihu, protože se jim něco nelíbí...silný autor přeci nebude svoje návrhy na nátlak veřejnosti měnit. To se stalo v Olomouci u Moritze a nad tramvajovou zastávkou je ta ohavná stříška...


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 21:45

#11: - Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

Více architektů osloveno nebylo - investor oslovil přímo Roberta Bishopa z britského ateliéru Benoy, který staví převážně v Asii, například v Hongkongu či Šanghaji.... Nedávno postavil i stavbu v Praze - specializuje se na ryze komerční objekty, za své dílo získal již dvakrát cenu za nejošklivější stavbu Velké Británie. Autoři petice ví, za co bojují a stále přesvědčují další lidi. Jen to, že někdo nazve Šantovka Tower světovou architekturou to z ní tu světovou nedělá.....

Zkuste si najít vývoj kauzy, na kterou se poukazuje již skoro dva roky - nyní vše dospělo do fáze nesmyslného tlaku na magistrát, aby stavbu přes všechny odborné posudky a zamítavé postoje, nakonec povolil...

Architektura je velmi o pocitu, to mát samozřejmě pravdu, ale na druhé straně jsou lokality, a Šantova ulice je právě jednou z nich, u kterých se musí dbát na regule, které vycházejí ze zákona (ochranné pásmo MPR), výškové hladiny zástavby a možnosti územního plánu daného města. Stavba Šantovky Tower se neprosto vymyká a ne v dobrém smyslu. V Praze si také vedle Hradčan nepostavíme mrakodrap, že? ;-)

Zdenek

#13 Re: Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-28 21:46

#11: - Re: Re: Re: Re: demagogie a manipulace

výškový limit pro danou lokalitu vymezuje Ochranné pásmo Městské památkové rezervace - než se pustíte do diskuze s lidmi, kteří tomuto oboru rozumí - přečtěte si vývoj kauzy.

 


Nepřihlášený uživatel

#14 Šantovka Tower

2013-10-28 21:55

V žádném případě se tohle monstrum nesmí postavit!
PiPák

#15 Re: demagogie a manipulace

2013-10-29 08:56

#6: - demagogie a manipulace

nezlob se na mě kolego, ale asi jsi krásné město neprošel...  zkus si představit a nebo se podívat na modely, jak bude na daném místě tahloe jinak pěkná budova vypadat...

dovolil jsem si vypsat Tebou napsané nesmysly :

projít město za 10 minut ?

jeden mrakodrap oživí město ?

mrakodrap významně zvýší počet bytů ?

utrácet peníze?  jaké? v blízkosti je nová obchodní galerie


Nepřihlášený uživatel

#16

2013-10-29 09:54

Ať si každý zamete ořed svým domem. Pěkný den. Zdraví R. Novotná

Nepřihlášený uživatel

#17

2013-10-29 18:00

Osobně si myslím, že bodovat megalomanské stavby nikam nevedou. Nebytových prostorů je v Olomouci nadbytečné množství. Pokud by tam měly být i bytové prostory, pak lituji jejich obyvatele.

Nepřihlášený uživatel

#18

2013-10-29 19:49

Ač nejsem z Olomouce, tak Vám moc fandím.

Nepřihlášený uživatel

#19

2013-10-29 20:00

studoval jsem a teď pracuji v Olomouci...
monty

#20 Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-29 20:51

#7: - Re: demagogie a manipulace

Jojo," ryba však smrdí od hlavy", možná ani není potřeba moc přemýšlet, komu a čemu to má sloužit! Aby lidé měli kde utrácet peníze, tak to může napsat v dnešních dobách jen b....ec.


Nepřihlášený uživatel

#21

2013-10-29 21:06

Myslím, že Olomouc potřebuje především práci pro lidi, aby si pak mohli kupovat luxusní byty, nakupovat v luxusních obchodních galeriích. Ono celé to pojetí je pro město naprosto zbytečné, stačí se podívat do již dříve vybudovaných obchodních center - jediné, čeho si poslední dobou musí každý všimnout, je, že lidé již nakupují jen to nutné. Samozřejmě jsou i lidé, kteří na to vše ještě mají, budiž jim přáno, ale magistrát by měl především hledat cesty , jak lidem život ve městě vylepšit - všem , ne jen několika vyvoleným, a tam také investovat. Toto je opět jen obraz arogance moci, a toho jsme si snad všichni užívali 23 let v celé republice. Je po volbách, je na čase začít se chovat odpovědně vůči celé společnosti, a měli by s tím začít ti, kteří ve své době dostali důvěru od občanů, aby zastupovali a obhajovali především jejich práva a pak práva země, či města. Ne jen těch, kteří se prokazují tučnými konty.

Nepřihlášený uživatel

#22 Re: demagogie a manipulace

2013-10-29 23:32

#6: - demagogie a manipulace

Vy byste pobavil i mrtvého :) Je vidět, že o problematice nevíte zhola nic. Právěže vůbec nejde o chci vs nechci. Jsem moc rád, že nejste v nějakém ekonomickém odboru čehokoliv, to bychom dopadli ! Protože, myslet si, že bytový dům rozproudí ekonomiku je opravdu nehorázný nesmysl! Užívejte nevědomosti.


Nepřihlášený uživatel

#23 Re: Re: Re: demagogie a manipulace

2013-10-29 23:36

#8: - Re: Re: demagogie a manipulace

Další, kdo používá slovo manažer aniž by zmínil jasný fakt, že manažer potřebuje firmu. Dokud tu nebudou firmy, manažeři nemají důvod k pobytu v Olomouci. A kvůli bydlení se sem jen tak stěhovat nebudou. Ach můj Bože :D


Nepřihlášený uživatel

#24

2013-10-30 01:11

Navrhuji změnit zákon o památkové péči,tj. zrušít magistrátní památkáře - razítkáře. Stanovisko NPÚ v Památkové rezervaci musí být závazné a ne vyšší moci jak je tomu doposud.
Hezký den Jiří Viliam Daubner

Nepřihlášený uživatel

#25

2013-10-30 07:25

považuji záměr investora za nezákonný - v rozporu s republikovými prioritami územního plánování pro zajištění udržitelného rozvoje území stanovenými v nadřazené územně plánovací dokumentaci - Politice územního rozvoje ČR 2008, vydané dne 20.7.2009