Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88

2013-10-02 20:00

Á tady je opět dojemná péče o obyvatele Prahy 1, bez aut dojížděčů se prý ani nanají a přestane jim téct teplá voda...
Takže ty kolony co jsou každý pracovní den na Smetanově nábřeží táhnoucí se po celém břehu Vltavy, ve Valdštejnské, Letenské, Karmelitské až na Újezd, to je vlastně daň za civilizaci, abych se já najedl a fungovala kanalizace na Praze 1.
Trochu rozumu do hrsti, Praha je extrémně centralizovaná, většina lidí pracuje v centru. A pokud chceme, aby auta používali ve městech jen ti kteří musí, pak cesta vede ve změně systému parkování - omezení míst abonentů, investice do P+R a MHD a uvolnění místa pro bezmotorovou dopravu. Pokud někdo něco potřebuje odvést autem, beze všeho, ale ať zaplatí tržní cenu za parkování. Ne že jako prase to hodí na chodník případně do druhé/třetí řady a zapne trojúhelník.

Ano, objížďka je delší, přibližní pí krát než cesta středem. Ovšem je plynulejší a vede mimo zastavěné území v tunelu, takže škodí mnohem méně. Od toho ty tunely jsou...

Polokruh mají třeba ve Vídni nebo v Curychu. V Praze je dostatek kapacitních komunikací a výstavba dalších nic neřeší. Blanka se staví v podstatě proto, aby se humanizovala magistrála, ideálně aby se zrušila a Praha 2 zase vypadal normálně.

Problém Prahy 1 je, že tu žije méně než 3% obyvatel Prahyí, ale celá Praha a dokonce delegace z ČR nám chtějí diktovat, jak si tu máme organizovat dopravu a parkování. Tohle ale není demokracie, nýbrž válcování.

Odpovědi

jam

#166 Re:

2013-10-15 08:23:01

#88: - Pokud někdo něco potřebuje odvést autem, beze všeho, ale ať zaplatí tržní cenu za parkování. Ne že jako prase to hodí na chodník případně do druhé/třetí řady a zapne trojúhelník.

potom si ale uvedomte ze stoupne cena toho "neceho". takze kdyz si nechate dovezt pizzu a poslicek to nezaprakuje na hulvata, tak zapltaite nejen pizzu a cestu poslicka, ale take "trzni cenu za parkovani". ovsem i Vy razem budete mit potrebu tuto skrytou dan (v podobe trzni ceny za parkovai) prenest na sveho chlebodarce. tocime se stale ve stejnem kruhu... a jen blbnete a ten kruh se rozviri tak mohutne ze nebudete mit ani studenou vodu, pokud se nevylije pri povodnich.