Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

Quoted post

sysel

#41

2013-10-01 12:28

39 jezevec: "myslíte si, že student např. Filosofické fakulty, který pochází z Českých Budějovic, nemá právo vyjádřit svůj názor podpisem petice? Víte, že spousta lidí bydlí na Praze 1 jenom přechodně, protože jim majitelé nechtějí povolovat trvalý pobyt? Fakt dobrý nápad kádrovat tohoto studenta, když vám přitom nevadí totalitní experimenty olomouckého primátora, který přitom ve svém městě problémy řešit neumí nebo nehodlá - viz odkaz, který už se tu objevil http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pesi-zona-v-olomouci-chodci-se-boji-a-uhybaji-autum-20130807.html"
Chce to méně fanatismu jezevče a více rozumu do hrsti. Nechápu, proč by měl student filozofické fakulty rozhodovat o dopravě v Praze 1. Když tu někdo nemá trvalý obyt, asi tu nebydlí trvale... Taky nechápu, proč by měl rozhodovat o místě, kde já žiju trvale. Když chce rozhodovat o tom místě kde bydlí, ať si zařídí trvalý pobyt. Pokud ho nemá a nelíbí se mu tady, ať se odstěhuje.
O dopravě a parkování na Praze 1 by mělo rozhodnout místní obecní referendum, všechny ostatní petice, výzvy a výkřiky na diskuzích jsou o ničem. A na Praze 1 bydlí 30 tisíc lidí, velká část jsou starší lidé, kteří všude musí chodit pěšky včetně nákupů, opravdu by bylo dobré vědět, jaký mají na současné uspořádání dopravy v centru názor... K čemu jsou místním obyvatelům kolony v pracovních dnech, ve kterých musí stát s auty s poznávacími značkami ze středočeského kraje?
Ještě horší situace je na magistrále na Praze 2 a Praze 4, Praha 2 je nejhustěji obydlená část prahy a vede skrz ni osmiproudá dálnice, nejzatíženější v zemi. Je to zvrhlost.

Odpovědi

jam

#86 Re:

2013-10-02 14:51:42

#41: sysel - K čemu jsou místním obyvatelům kolony v pracovních dnech, ve kterých musí stát s auty s poznávacími značkami ze středočeského kraje?

v tech autech cestuji pracujici, kteri bud tvori hodnoty, nebo poskytuji sluzby - jako treba zajisteni vody, energii, odpadu atp, na ktere jste si tech par let tak zvykl ze je povazujete za samozrejme. tito lide chteji take sve pohodli a kdyz jim ho nedate, tak bud zvednou svou cenu, nebo se na Vas vybodnou a pro cerstve rohliky budete muset Vy cestovat do stredoceskeho kraje.

tak k tomu Vam jsou ty kolony.

ps: ten student fifa z ceskych budejovic haji prvni barikady, stejne jako jsme to delali vzdy v historii, kdyz Praha zadala (napriklad rozhlasem) o pomoc. protoze kdyz padne Praha, tak je jen otazkou casu kdy se mor rozleze vsude.