„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“

Quoted post

občan z Lužin

#16 Re: Poznámka na závěr

2013-09-19 14:34

#10: Míša - Poznámka na závěr 

 

Vážená, do urbanizmu by opravdu neměli mluvit Ti, co o tom nic nevědí. Urbanizmus ale nejsou jen čáry na papíře či krabičky na modelu či počítačové animaci - jde také o dopady na okolí nové stavby a k tomu se okolobydlící snad vyjádřit mohou. To není o závisti. Výroky kterými stavbu hájíte jsou převážně klišé, která se používají když dochází argumenty.

Chcete-li obhajovat záměr, tak řekněte kolik obyvatel přibyde do tohoto stísněného prostoru, budou zde bydlet, nebo pouze pracovat, jak je sem dopravíte, kde budou nakupovat zboží běžné denní potřeby atd., atd....

Bydlím zde skoro 30 let a ta zmíněná Billa nestačila již před rekonstrukcí - co bude po ní a po dokončení polyfunkčních domů? Mají investoři jistotu, že bude vůbec zájem o jejich nové byty a kancelářské prostory? Není již dnes náhodou převis nabídky?

Odpovědi

Míša

#18 Re: Re: Poznámka na závěr

2013-09-19 14:39:27

#16: občan z Lužin - Re: Poznámka na závěr

To obchodní centrum před rekonstrukcí bylo z poloviny prázdné a tak třetina obhcodů byl vietcong. Na webu najdete i video s Doc. arch.  Obersteinem (trvá 2.5 hod) ,který JZM projektoval a která obchodním centrem prochází a vysvětluje proč to tak dopadlo.

Ohledně poptávky po kanclech a bytech si myslím, že to jen otázka ceny a riziko nese developer.