Petice za zřízení církevní základní školy v městě Prostějov

Quoted post

Maminka Jana Kadlecová

#5 Něco od "obyčejné" maminky budoucího prvňáčka..

2013-06-06 10:01

Jako maminku, která má předškoláka-tedy dítě, které míří letos do 1. třídy jedné ze Základních škol v Prostějově jsem již u zápisu byla doslova v šoku. Jsou tak silné ročníky, že kapacita ZŠ v Prostějově prostě nestačí.(v minulosti byly ZŠ porušeny, ale k jejich obnovení už nedošlo)
Ano ze zákona jsou povinni dítě do ZŠ umístit a také se tak všem rodičům v Prostějově stalo. Ale přece mě nikdo nemůže tvrdit, že ve třídě kde je průměrně 30 žáků(což se týká všech ZŠ v PV) je čas na každého jednotlivce, že má učitel čas věnovat se individuálním problémům, že tento stav nasvědčuje dobrému vzdělávání.....)
Hledala jsem variantu kam tedy dítě dát, do které školy.....ZŠ Čechovice, Sídliště Svobody, J,Horáka atd tak všechny tyto třídy jsou naplněné po okraj.

S tím souvisí i to, že družiny jsou nabízené jen dětem rodičů-kteří oba dva pracují atdatd...
Přeplněné kroužky....
VELMI BYCH UVÍTALA VZNIK ZÁKLADNÍ ŠKOLY V PROSTĚJOVĚ A JE PRO MĚ NEPOCHOPITELNÉ ŽE RADA MĚSTA PROSTĚJOVA SE VYJÁDŘILA ZÁPORNĚ TÉTO SNAZE.A HLAVNĚ NEUVEDLA PÁDNÝ DŮVOD ZAMÍTNUTÍ-o čemž se může každý přesvědčit v jejich vyjádření na stránkách radnice.
JAKO OBVYKLE POTVRDILA-ŽE NEJEDNÁ VŽDY V ZÁJMU OBČANŮ!!!!!!!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Něco od "obyčejné" maminky budoucího prvňáčka..

2013-07-13 18:58:46

#5: Maminka Jana Kadlecová - Něco od "obyčejné" maminky budoucího prvňáčka..

samozřejmě nepravda, jsou školy, kde v 1. třídách není ani 24 dětí.... stačí se podívat na informace školského odboru PV