Martin C. Putna by neměl být profesorem

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#10 Princip demokracie - svoboda projevu především

2013-05-20 09:34

Jedním ze základních principů demokracie je, že člověk může svobodně vyjádřit svůj názor, aniž by byl za něj trestán.
Putna svobodně vyjadřoval své občanské a politické názory a Zeman jej za to trestá. A vy tvrdíte, že na to má "právo"? Jaké právo?
Putna je literárním historikem a profesuru má získat za svoji specializaci v oboru. Tečka.
Kdyby Zeman řekl: pane Putna já se s vámi neshodnu ohledně vašeho překladu z ruštiny toho a toho termnu v monografii o Rusku, co jste napsal, tak ať mu t profesuru nedává. Ale Zeman literární historii nerozumí. Je to přece ekonom.
Profesuru mu odpírá proto, že se s ním neshodne v politických názorech, Zeman tudíž popírá svobodný projev politického názoru v naší zemi. Zeman popírá jeden ze základích principů demokracie a chová se jako totalitní bolševik.

Odpovědi

d@rkWolf

#25 Re: Princip demokracie - svoboda projevu především

2013-05-20 15:09:08

#10: - Princip demokracie - svoboda projevu především

putna je akorát zasranej pánbíčkář a jestli má problém, ať táhne s ostatníma černoprdelníkama do Vatikánu, tam z něho udělají profesora klidně i trojnásobnýho určitě-a jeho život a dílo Václava "vychcaného pravdoláskaře a pěknou kurwu" Havla si může vzít s sebou

tojejedno

#40 Re: Princip demokracie - svoboda projevu především

2013-05-20 18:35:33

#10: - Princip demokracie - svoboda projevu především 

 Kdyby nějací přihřátí soudci vystoupili veřejně na duhovém pochodu s nápisem "Soudcovské buzny zdraví xy" tak by brzy o talár přišli, protože by kárná komise správně usoudila, že "se jejich chování neshoduje s vážností soudcovského stavu". No a kdyby přišli propagovat nudismus v rouše Adamově, to bychom také stěží považovali za svobodu projevu. Profesoři jsou stejně jako soudci a státní zástupci jmenováni prezidentem, jsou jakýmisi veřejnými činiteli. Takže nejde jen o akademické schopnosti, které Putnovi neubírám. Součástí "kompetence" profesora je i schopnost určitého chování. Nikdo neupírá Putnovi právo na dětinské předvolební spoty v televizi (i když také vypovídají cosi o osobnosti tvůrce), nikdo nezpochybňuje právo kandidáta na profesůru dělat si se svým zadkem co chce a vykřikovat svá moudra na demonstracích (ani nevím za co a proti komu). Tedy právo na určitou nezdrženlivost. Neupírejme ale naopak prezidentovi právo na zdrženlivost. A abych byl trochu objektivní, to o tom chování platí samozřejmě i pro pana prezidenta. Ostatně to média dovedou probírat a hodnotit velmi zdatně.


Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Princip demokracie - svoboda projevu především

2013-05-23 06:48:55

#10: - Princip demokracie - svoboda projevu především 

 Putna je docent literární historie a profesůru dostane za antropologii. To se Vám zdá normální?

Pavel

#103 Re: Princip demokracie - svoboda projevu především

2013-06-04 00:30:17

#10: - Princip demokracie - svoboda projevu především

Pan Putna získal profesuru v oboru antropologie, nikoliv v oboru historie literatury. V tomto oboru je jeho jediným dílem jedna přednáška. Je to nechutný karierista, rovněž jeho dílo vyvolává pochybnosti, vyžadovalo by tak 200 let usilovné práce. Domnívám se, že většinu práce na jeho publikacích vykonali jiní.