Sportovní hala České Budějovice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#152 Re:

2013-03-18 10:06

#151: Tomáš Zdvihal -

Tomáši, tak proč to tam nehrají ? Proč už v Budějicích nebylo nějaké mistroství ?  Pro p. Diviše je to srdcová záležitost, tak proč se mu nepodařilo už tady něco uspořádat.

Odpovědi

Tomáš Zdvihal

#153 Re: Re:

2013-03-18 11:34:02

#152: - Re:

z rozhovoru s místopředsedou ČVS:

V průběhu procesu však FIVB změnila počet zúčastněných týmů z šestnácti na dvacet a začala prosazovat pořádání šampionátu ve dvou městech. Zvažovali jsme několik variant, ale vzhledem k tomu, že to je nekomerční záležitost bez očekávaných zisků tak se hledala města, která by tuto akci i finančně podpořila, “ seznamuje mě s historii zvolení pořadatelství světového šampionátu v úvodu našeho rozhovoru Robert Urbánek a dodává:
Brno dlouhodobě podporuje mezinárodní i domácí  volejbalové akce, tam jsme měli od začátku jasno, druhá nabídka přišla z Prostějova. Prostějov má o volejbal zájem, pořádá za pomoci společnosti Česká Sportovní důležité volejbalové akce na evropské úrovni, a je známo, že lidé v Prostějově na volejbal chodí“.
Jak uvedl místopředseda svazu, ve hře o pořadatelství byla i jiná města (Ostrava a Olomouc), Prostějov však nabídl nejlepší podmínky. Tato možnost byla projednána i schválena na zářijovém zasedání FIVB.

 

Nevím, čemu není rozumět, ty důvody jsou jasné. V tomto případě zřejmě hledali město, které bude blízko Brna a bude mít zájem zasponzorovat pořádání mistrovství. Největší zájem měl Prostějov, tak vyhrál, FIVB to schválil a to mají horší halu než v my v ČB. Budu se opakovat, v tom manuálu je napsáno, že hala může mít menší kapacitu, dle lokálních podmínek, žádná podmínka tam není....dokonce i u olympiády může FIVB rozhodnout podle aktuální situace, zda hala vhodná je, nebo není....

Pokud někdo bude mít chuť a peníze v ČB něco podobného uspořádat, uspěje s kandidaturou, město to podpoří, tak proč ne? Jsem architekt, pana Diviše osobně neznám a nevím, jaké jsou jeho úmysly, jestli chce/chtěl pořádat nějaké mezinárodní turnaje, to je otázka pro něj...