Sportovní hala České Budějovice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-02-22 16:21

Zkusme myslet konstruktivně a smysluplně. Stávající hala slouží atletům, studentům JU PF KTVS, florbalistům, volnočasovým organizacím, gymnastům a dalším sportovcům. Tím, že se srovná se zemí, tak nebudou mít kde cvičit. Volejbalisti budou mít halu, ale děti se nebudou moci hýbat.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#13 Re:

2013-02-22 17:35:44

#12: -

Plně souhlasím! Navíc je třeba si uvědomit, že v této hale se odehrává ročně nemalé množství koncertů, kulturních i politických akcí (jak jsem měl možnost se na vlastní kůži přesvědčit)! A najednou dva roky nic!? Přiznejme si, že v Českých Budějovicích podobných prostor moc není! I z tohoto důvodu jsou reakce typu "kdo to uživí" zcela mimo. Já sám hraji florbal a ze zkušenosti mohu říct, že sportovců (nejen v našem oddíle, který má cca 200 aktivních členů) ochotných platit nemalé výdaje za amatérský sport je zde víc než dost. Přičemž v současnosti naprostá většina naší mládeže trénuje ve velikostně nevyhovujících halách bez mantinelů a často mimo město! Jen ve florbale je tu podobných subjektů více, takže o využití opravdu nouze určitě nebude, i vzhledem k tomu, že členská základna v tomto sportu silně narůstá!

Pokud bych se měl zamyslet smysluplně a konstruktivně! Proč není schůdná varianta ponechání si stávající haly (tím by byla zajištěna návaznost) a současné výstavby první etapy předloženého projektu ("supermoderního volejbalového kurtu")? Rozumím tomu, že jsou to architektonicky zcela neporovnatelné stavby a jejich existence v těsné blízkosti se mnohým lidem nemusí líbit, ale osobně bych preferoval funkční hledisko nad tím estetickým!!!

V.Stejskal