Pomozte zachovat ZOO v Táboře na Větrovech

Vojtěch Pražma

/ #59 Re:

2013-02-04 17:19

#49: Lukáš Hrubý - Re: Re: Re: Re:  

#57: Martin S. -  

To že je to "jen pár dřevěných bud na dlaždicích" ještě neznamená, že by se to mělo tolerovat.
Zloděj v obchodě ukradne zboží "jen za pár stovek", tak ho necháme spokojeně odejít a popřejeme mu ať si na kradených sušenkách pochutná? Někdo vás nabourá a vy nad tím jen mávnete rukou, že to byly "jen podřené plasty"? Kde je ta hranice, kdy je to "jen"? Jednou je tu zákon a ten je třeba dodržovat. Komu se to nelíbí, musí si najít jinou zemi, nebo nějakým způsobem dosáhnout, aby zákon / předpis / městská vyhláška byla změněna.
Byl by to takový problém požádat o stavební povolení? Na "dřevěnou boudu" by to jistě nebylo tak složité.

Argumentovat, že proč já bych měl dodržovat zákon, když on to taky dělá a ona taky a prošlo jim to, je nesmysl. Když to přitáhnu za vlasy, tak je to jako by se vězni dožadovali peticí o propuštění, protože jich nemálo tisíc dostalo amnestii od prezidenta a jak oni k tomu přijdou, že se na ně nevztahuje (třeba proto, že byli odsouzeni byť jen den poté, co amnestie začala platit).
Nebo trochu bližší příklad - proč já bych měl dostat pokutu za rychlost, když 5 aut přede mnou projelo ještě rychleji a ty policie nezastavila? Protože jsem porušil zákon a vystavil se tím riziku trestu. Někdy to může projít, ale je hloupost se vztekat, když na mě dojde.

Bohulibost je taky sporná věc - co jedné skupině lidí přijde bohulibé jiní považují za nejhorší hrůzu.

A pak ty výkřiky do tmy o "milejších obchoďácích..." - mnozí vnímají jako přírodu spíš volně přístupný les, v zimě louku na běžky, než příjezdovou silnici a oplocenou ZOO. Je to jejich názor a pokud s ním nesouhlasím, tak zvlášť musím postupovat podle zákona, aby na mě pak se svými stížnostmi nemohli. Porušením byť banálních předpisů si člověk jen zavaří pro takovéhle spory.