Pomozte zachovat ZOO v Táboře na Větrovech
Re:
#4: - Toto je petice která se přidá k podpisovým listinám o konání referenda. Podpisové listiny může podepsat pouze občan Tábora a jeho příměstských částí. Spousta lidí, kteří nás navštívili, se sem rádi vrací a chtějí nám vyjádřit podporu. Proto také vznikla tato on-line petice. Ale opravdu o konání referenda v Táboře může rozhodují pouze občané Tábora a příměstských částí. Pro občany Tábora je podpisová listina umístěna na www.zootabor-vetrovy.cz. Budeme rádi za každou podporu.
Re:
Nemyslím si, že je to věc pouze Tábora a okolí ... Ale všech lidí z oboru, příznivců zahrad, lidí majících rádi zvířata a v neposlední řadě hlavně spravedlnosti. Když už ani jedno by se někomu nezdálo, tak je to alespoň otázka principu - bourat něco, co už je dávno rozjeté? Nejen provoz, ale veškeré chovy a záchovné programy a tak dále. Jde o ta zvířata a o ty lidi je milující a starající se o ně. Protože každý ošetřovatel by pro své "dětičky" dýchal a položil život ...
Re:
Myslím, že jste na omylu, je to věc všech, může se to samé stát kdekoliv, a zvířata kdekoliv potřebují zastání. Třeba projkt záchrany goril v Africe. Asi se tam v životě nedostanu a přesto přispívám
Re: Re:
Nic proti Zoo v Táboře nemám, přijde mi ale hloupé, že se tady VŮBEC nikdo nepozastavil nad tím, jak je možné, že zoo už dávno stojí i když územní plán nebyl schválen? Kdyby to takhle udělal každý, to by to tu za chvíli vypadalo zoo nezoo.. A kdo ví, jak je to s ostatními věcmi okolo zoo (povolení apod.)...
Re: Re: Re:
Bohužel, "pláčete nad nesprávným hrobem" ... Asi víte vše, nebudu Vám to vyvracet ...
1) Zoologická zahrada Tábor - Větrovy, a.s. žádala tehdy jako RANČ VĚTROVY, a. s. o udělení licence pro provozování zoologické zahrady Ministerstvo životního prostředí dne 29. 09. 2010!
2) Licence k provozování zoologické zahrady jí byla udělena 23. 07. 2011! Tedy jednoduchým výpočtem lze dospět k tomu, že licenční řízení trvalo téměř jeden rok (deset měsíců).
3) §4 odst. 7 zákona č. 162/2003 Sb. (zákon o zoologických zahradách) - (7) Účastníkem řízení je též obec a kraj, na jejichž území má být zoologická zahrada provozována.Jinými slovy účastníkem řízení o povolení provozování zoologické zahrady (získání licence) bylo i Město Tábor. Jelikož jsem sám byl účasten licenčnímu řízení, mohu zodpovědně potvrdit, že se nikdy na toto řízení nikdo ze zástupců Města Tábor nedostavil a to přesto, že na tato jednání bylo několikrát Ministerstvem životního prostředí písemně pozváno! Jestliže teď chce někdo tvrdit, že o vzniku zahrady nic nevěděl, nebo, že se nemohl licenčního řízení účastnit a vyjádřit se ke vzniku zoologické zahrady na jeho samém počátku, pak zjevně nemluví pravdu.
4) Někteří táborští zastupitelé zejména z řad KSČM a ODS, kteří se snaží zoologickou zahradu zlikvidovat, dále tvrdí, že je zahrada provozována v rozporu se zákony. Toto tvrzení lze jednoduše vyvrátit pouhým pohledem na webové stránky Ministerstva životního prostředí, kde v sekci zoologické zahrady jsou uvedeny všechny licencované a legálně provozované zoologické zahrady v České republice. Mezi nimi je i Zoologická zahrada Tábor - Větrovy, a.s.
Mnohokrát děkujeme všem podporovatelům naší petice a prosíme je, aby na ni posílali odkazy svým přátelům a známým. Vaší podpory si nesmírně vážíme a v současné době ji opravdu potřebujeme!
S přáním všeho dobrého
Mgr. Libor Hrubý, Dipl.Mgmt.
předseda představenstva Zoologické zahrady Tábor - Větrovy, a. s.
Re:
#15: ZOO Tábor - Větrovy, a. s. -
A jak vysvětlíte ty stavby postavené bez stavebního povolení?
Re:
Já z Tábora pocházím a jsem tam dost často. To, že mám u svého jména uvedeno Praha, neznamená, že jsem Pražák, který ZOO na Větrovech navštívil jen jednou...;-)
This comment has been removed by the person who wrote it.
pochopil jsem to správně, že některé budovy ZOO jsou postaveny na pozemcích, které jsou v územním plánu vedeny jako trvalý travní porost a ne jako stavební parcely? ZOO tedy požaduje po městu změnu územního plánu, aby byly stavby dodatečně povoleny a to město odmítá?
Děkuji za odpověď
| This discussion has been closed. |