Pomozte zachovat ZOO v Táboře na Větrovech

Honza

#51

2013-02-04 10:04

Stejně akorát každej z těch parchantů na radnici nebo ve sněmovně čeká kolik mu kdo nasype! Když nasype dost udělají klidně z lesa průmyslovou zónu! Když nenasype nic tak se jim prostě nehodí do krámu! To je podle mě podstatou všeho, kromě lidské závisti samozřejmě!

Jako čestný občan bych radši usekl tu nataženou ruku, než abych na ni položil byť jen jednu korunu!
Lukáš Hrubý

#52 Re:

2013-02-04 10:08

Naprosto souhasím!
eva

#53

2013-02-04 11:14

sousedům i radním by bylo asi příjemnější postavit supermarket
Petr Soukup

#54

2013-02-04 13:59

Souhlasím, že ZOO má hodně příznivců, přesto ale proč by mělo nutně město okamžitě cokoli měnit a uznávat jak kdo píská. Vždyť když budu chtít si postavit skleník s pevnými základy musím poslouchat zákon, nebo se mi stane to že mi přijde obsílka o odstranění nezákonné stavby.

Nevěřím že každý úředník čeká s nataženou rukou.

Nejdřív si měl pan právník Hrubý přečíst zákony a pak budovat ZOO a teď nevydírat, nešpinit úředníky a lidi.

Schválně bude tímto přístupem postupovat i s výstavbou delfinária?

Nepřihlášený uživatel

#55 Re:

2013-02-04 14:15

#54: Petr Soukup -

co takhle udání jmenovanýchpanem Hrubým za pomluvu


Nepřihlášený uživatel

#56

2013-02-04 15:24

Dobré projekty,které nám zajišťují hezčí prostředí,naučný prostor pro děti i dospělé, pracovní příležitosti - to vše chceme nechat zničit???
Tato petice stojí za podepsání!
Martin S.

#57

2013-02-04 15:46

Černé stavby, vždyť je to pár dřevěných bud, co stojí na betonových dlaždicích. Zajímalo by mě kolik lidí si vyřizovalo stavbní povolení na kadibudku nebo skládek dřeva??? Je to nesmysl, neřeknu kyby byly stavby zděné, ale takle mi to přijde jako buzerace!
Standa N.

#58 Re:

2013-02-04 17:10

#57: Martin S. -

Ono nejde o ty dvě boudy, které uvedl p. právník Hrubý pro televizi.

Dává práci? Jenže kolikrát za ní "nezaplatil".

Vojtěch Pražma

#59 Re:

2013-02-04 17:19

#49: Lukáš Hrubý - Re: Re: Re: Re:  

#57: Martin S. -  

To že je to "jen pár dřevěných bud na dlaždicích" ještě neznamená, že by se to mělo tolerovat.
Zloděj v obchodě ukradne zboží "jen za pár stovek", tak ho necháme spokojeně odejít a popřejeme mu ať si na kradených sušenkách pochutná? Někdo vás nabourá a vy nad tím jen mávnete rukou, že to byly "jen podřené plasty"? Kde je ta hranice, kdy je to "jen"? Jednou je tu zákon a ten je třeba dodržovat. Komu se to nelíbí, musí si najít jinou zemi, nebo nějakým způsobem dosáhnout, aby zákon / předpis / městská vyhláška byla změněna.
Byl by to takový problém požádat o stavební povolení? Na "dřevěnou boudu" by to jistě nebylo tak složité.

Argumentovat, že proč já bych měl dodržovat zákon, když on to taky dělá a ona taky a prošlo jim to, je nesmysl. Když to přitáhnu za vlasy, tak je to jako by se vězni dožadovali peticí o propuštění, protože jich nemálo tisíc dostalo amnestii od prezidenta a jak oni k tomu přijdou, že se na ně nevztahuje (třeba proto, že byli odsouzeni byť jen den poté, co amnestie začala platit).
Nebo trochu bližší příklad - proč já bych měl dostat pokutu za rychlost, když 5 aut přede mnou projelo ještě rychleji a ty policie nezastavila? Protože jsem porušil zákon a vystavil se tím riziku trestu. Někdy to může projít, ale je hloupost se vztekat, když na mě dojde.

Bohulibost je taky sporná věc - co jedné skupině lidí přijde bohulibé jiní považují za nejhorší hrůzu.

A pak ty výkřiky do tmy o "milejších obchoďácích..." - mnozí vnímají jako přírodu spíš volně přístupný les, v zimě louku na běžky, než příjezdovou silnici a oplocenou ZOO. Je to jejich názor a pokud s ním nesouhlasím, tak zvlášť musím postupovat podle zákona, aby na mě pak se svými stížnostmi nemohli. Porušením byť banálních předpisů si člověk jen zavaří pro takovéhle spory.


Nepřihlášený uživatel

#60

2013-02-04 17:54

Zoologická zahrada Větrovy rozvíjí cestovní ruch, v Táboře chybělo turistické lákadlo tohoto typu. Návštěvníci většinou navštíví ještě nějakou památku ve městě. Z dalšího důvodu bych uvedla i množství pracovních míst. Lidév zoo pracují s láskou a nevšimla jsem si, že by okolní obyvatele návštěvníci zoo nějak obtěžovali. A v neposlední řadě je to doopravdy nádherná zoologickà zahrada. Její zrušení by byla pro mě osobně nepochopitelná a mrzutá záležitost.
Petr

#61 Re: Re:

2013-02-04 18:01

#59: Vojtěch Pražma - Re:

Vaše argumenty mají hlavu a patu, určitě souhlasím ... ale stejně si myslím, že stojí za to jim pomoci nebo alespoň neházet klacky pod nohy, protože Ti, co si myslí, že je to největší zlo o tom něvědí vůbec nic..

Chápu i osoby, co chtějí jít vklidu na běžky...pokud to ale není pouhý argument - naschvál

Každý člověk, který se snaží něco nebo někoho zachránit a uchovat a někomu pomoci, ať jde o lidi či zvířata, zaslouží přinejmenším naši úctu, i když při budování udělá pár chyb... ale určitě si nezaslouží, abychom mu znepříjemňovali život co to jde a zbytečně komplikovali jeho plány


Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Re:

2013-02-04 18:03

#59: Vojtěch Pražma - Re:

Mě by zajímalo jestli máte taky stavební povolení na kůlnu na dřevo, či je to černá stavba!!! :-D


Nepřihlášený uživatel

#63 Re:

2013-02-04 18:04

#60: -

Takže podle Vás porušovat zákony je SPRÁVNÉ.

 

Tak tam začněte bydlet - nejlépe hned vedle, zkuste si postavit na těch volných pozemcích třeba bez stavebního povolení. Schválně jestli by Vám pomohla nějaká petice.

Lenka Bálková

#64 Re: Re: Re:

2013-02-04 18:10

#62: - Re: Re:

Moje kůlna na dřevo nemá pevné základy a na zemi máme rošty.

A na boudu, kterou mám na zahradě povolení mám, dokonce se mi před lety hodilo, když nějaká úřednice(úředník) nezanesl boudu do katastru a byla mi zaslána obsílka k doplnění údajů k boudě na zahradě.

 

Stačilo donést podklady a vše bylo vyřešeno.


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re: Re: Re:

2013-02-04 18:15

#64: Lenka Bálková - Re: Re: Re:

No vidíte a jak můžete vědět, že stavby v zoo mají pevný podklad? Byla jste tam někdy? Víte vůbec, které ty stavby černé jsou a které ne????

Petr H.

#66 Re: Re:

2013-02-04 18:18

Je vidět, že zřejmě nechápete soukromé vlastnictví! Nebo vy si snad necháte přes zahradu jedit lidi na bežkách? To že to dříve bylo umožněno, neznamená, že tomu tak bude napořád.

Když už se ke všemu musí vyjadřovat sousedé, pak nechápu proč do toho "větrovský primátor" zatahuje sebe a celou ves, když ani se zoo nesousedí.

Příklady s pokutami jsou trefné! ZOO za své porušení zákona sankce dostala a zaplatila, ale jak je vidět neděje se nic zásadního.

Opravdu by bylo mohem lepší, kdyby si v týhel zemi hleděl každej jen toho co se ho týká a nestaral se o to do čeho mu nic není. Vy snad sousedíte se zoo? Nebo co Vás tak strašně obtěžuje?

Martina

#67

2013-02-04 19:47

Když ono je to tady v Čechách hrozně těžké. Každý stavební úřad se na danou věc dívá z jiného pohledu, třeba ten táborský stavební úřad si myslí, že je to stavba a chce na to povolení, jiný zase řekne, že to není potřeba povolovat. Je těžké se domáhat něčeho, když tomu ani sami úředníci nerozumí a zastupitelé rozhodují o něčem, o čem ani nic neví, kde nikdy nebyli a nevědí, jak to tam vypadá, vlastně zamítnou ani neví co. Dle mého názoru by mělo město Tábor ZOO pomoci vyřešit všechny problémy. Samozřejmě je nutné udělit nějaké sankce a pokuty za porušení zákonů, ale to se dá přece vyřešit a ne jim pořád házet klacky pod nohy. Ze zákona má přece každý nárok na dodatečné povolení stavby! A když o to dodatečné povolení stavby ZOO požádala, přece by jim měli vyhovět, dát pokutu a nazdar ne? bylo by vše vyřešeno. Město a ZOO by určitě měli spolupracovat, přece si můžou ve spoustě věcí pomoci. Neříkám, kdyby šlo o nějaký hřbitov nebo krematorium nebo továrnu, kterou lidi na Větrovech mají za barákem, ale ZOO? To přece nikomu neškodí a je to dobrá věc, je určitě prospěšné, aby naše děti znaly zvířata, věděly jak vypadají atp.!

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-02-04 19:47

Nechápu, proč by se měla ZOO Na Větrovech zrušit ! ZOO je ideální podívaná nejen pro děti a proto prosím i ostatní spoluobčany o podporu a podepsání této petice.

Nepřihlášený uživatel

#69 Re:

2013-02-04 19:55

#1: -  

 ZOO je moc krásná, a nechápu,že někomu vadí.Kdo tam nebyl tak moc doporučuji návštěvu.

Marcela

#70 Re:

2013-02-04 20:05

#67: Martina -  

 Plně s vámi souhlasím,já osobně jsem na Větrovy jezdila i když tam byl ranč.A zahrada je moc hezká,byli jsme i na křtu lva Simbi.

Byla by to hloupost vše zrušit!

Lukáš Hrubý

#71 Re:

2013-02-04 20:07

#67: Martina -  

 

Je vidět, že jste velice informovaná! To ani nevíte, že sankce jsou zaplaceny! Je opravdu smutné, že může někdo rozhodnout o věcech, které ani neviděl!
Martina

#72

2013-02-04 21:18

Jak jsem již napsala, jde to vyřešit velice snadno. Stačí požádat o dodatečné povolení stavby, což je zcela zákonné a zákon to umožňuje každému občanovi ČR, Stavební úřad to dodatečně povolí a ZOO zaplatí ještě nějakou pokutu. Tímto se vše zcela čistě a zákonně vyřeší a ZOO může fungovat bez problémů dál. Není potřeba kohokoli urážet a házet na něj špínu, i když vím, že je to opravdu těžké :) Každopádně si přeji, aby se vše vyřešilo a ZOO mohla existovat bez problémů dál :)

Nepřihlášený uživatel

#73

2013-02-04 21:50

To když něco funguje a je dobré pro lidi vždy se najde nějaký trouba a snaží se vše rozbourat Ale věřím,že nakonec dobrá věc zvítězí.
Vážené zastupitelstvo,že se nestydíte.

Nepřihlášený uživatel

#74

2013-02-04 22:03

Vyhrajeme.
Vojtěch Pražma

#75 Re: Trochu střízlivosti

2013-02-04 22:38

#66: Petr H. - Re: Re:

Těžko si bude každý hledět toho co se ho týká, když se do na pohled (věřím, že to může být složitější) jednoduché situace touhle peticí zatahuje kde kdo, nejlíp lidi z dalekého okolí, kteří ani pořádně netuší oč jde, jen se nechají strhnout hysterickým výkřikem.

V tomhle vidím hlavní problém celé petice - jak tu naznačuje třeba Martina (a je jedno, jak je to s udělením, nebo zaplacením pokut) a jak jsem upozorňoval - když už si majitel nadělal problémy tím, že nedodržel zákonný postup, tak by se měl snažit nejdřív napravit chyby (doplnit stavební povolení) a poté (příp. současně, když to jde - škoda každého promarněného dne) nějak pokračovat - je hezké, že si na kole namažu řetěz, ale na vyjížďku se mi pojede blbě, když si nezalepím kolo, které jsem na začátku píchnul.
Když se budou takhle veřejně vytahovat emoce, těžko s dá čekat nějaká větší vstřícnost od úřadů než dosud. Zastupitelé města jistě nebudou mít nic proti ZOO, která je pro město přínosem, ale mají dost jasně vymezené pravomoci a zároveň povinnosti a jestliže si navíc stěžují občané z přímého okolí, nemohou "jen tak" přimhouřit oko - jsou  to totiž zastupitelé všech občanů, ne jen některých.

Stejně jako já a mnozí diskutující "nemohou" vědět, které stavby jsou černé, které ne, stejně tak to zjevně netuší ani většina podporovatelů petice. Když se tu někdo ohrazuje nad tím, že "do toho nemá co kecat ten co o tom nic neví", tak by se měl chytit za nos a smazat si pár stovek podpisů. A pak se sebrat a jít na úřad pokusit se najít řešení s lidmi, "kteří do toho mají co mluvit" a kteří by o tom měli něco vědět. A jestli mají se ZOO problém sousedi, tak by asi stálo za to s nimi v klidu zkusit najít nějaký kompromis. Jak se začne veřejně máchat s názory, že jsou to zpátečničtí závistiví zabedněnci, asi od nich těžko může někdo čekat sebemenší ústupky.

 

Ještě tak dodatek k Petrově poznámce o soukromém vlastnictví - Petře, po zahradě si nenechám ani chodit, ani bych nikomu po zelenině nešlapal, ale zasněžená louka? Užitkový les? Všeho s mírou.
Sám mám louku, používáme ji jako zdroj krmiva pro ovce a lidi nám na ni courají. Chodí tam venčit psy (sbírat exkrementy "v přírodě"? Co vás napadá?),  courat, nebo na pikniky. I když mě to štve, těžko můžou tušit, když se tam "chodilo odjakživa", že to někomu vadí. Osadili jsme tam proto upozorňující cedulky. Slušného člověka rozumné upozornění nasměruje jinam - kdo nemá vychování, toho bych zastavil jen dvoumetrovým plotem s ostnatým drátem - kdoví jestli - a za to mi to vážně nestojí.
Jestli mi tam bude někdo courat pěšky, když bude posečeno, tak je mi to jedno. Kdyby tam klouzal na běžkách po sněhu, tak to ani nepoznám. Ať si tam nakrásně chodí - ono o tom volném pohybu v krajině v zákonně taky něco je a s trochou zdravého rozumu, tolerance a slušnosti je hned o mnoho problémů méně.
Soukromé vlastnictví, když to přeženu, totiž není o tom, že budu vybírat vstupné od každého, kdo se mi na pozemek jen podívá, nebo střílet ty, co mi na něj šlápnou - je to výsada, ale i závazek.