Rozhodni se sám za sebe!

Milan Honusek

/ #69 Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-24 16:15

Vážení,
následující text jsem se pokusil včera zaslat jako komentář k Prohlášení vědců,...
Tam se mi to ale nepovedlo a proto své stanovisko uveřejňuji zde:

Vážení,
jsem člověk, a asi nejsem sám, komu připomíná tato kampaň oslavu nějakého zpěváka, po kterém mládež šílí. Připomíná mi to tak trochu i fanoušky Baníku Ostrava. Musím ale ocenit, že jako založení Fan klubu to může splnit účel.
Teď tedy vážně. Nebudu sice volit K.S., ale v případě jeho vítězství ho budu uznávat jako prezidenta ČR. Odsuzuji urážky K.S. kvůli hymně atd. Odsuzuji jeho kádrování, co otec, co matka, co manželka... jaké zastávali názory...
Mistrně se podařilo schovat fakt, že je to člověk odpovědný za tuto vládu, tedy i za rozpočet AV atd. Očekávám hlasy, že on za nic nemůže, on je jen ministr zahraničí. Vím, že u nás časté, že se odpovědnost neuznává a každý se vymlouvá jak může. Vaše oslava K.S. má do reality dost daleko. Jako čestný muž a šlechtic měl dávno odstoupit, pokud se cesta vlády dostala do rozporu s jeho svědomím. (Kalouska si nechám od cesty). Jenom pokud chcete kritizovat výdaje vlády na vědu, tak se dohodněte sami se sebou. A co říkáte na ministry kultury za TOP09?
Rozhodně tu nebudu vychvalovat M.Z. Jak se rozhodnu u voleb je jen moje věc. Spíše dotazy ke starším: nepřipomíná vám tato kampaň něco? Nepochybně zareagujete, že to bylo něco jiného. Bylo?

Zdraví
Mgr.Milan Honusek, CSc.
ÚJF AV ČR Řež
honusek@ujf.cas.cz