Rozhodni se sám za sebe!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Rozhodni se sám za sebe!


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: Karel Schwanzenberg-Bilderberg-Konec české země

2013-01-23 07:36

#2: Občan, nikoliv ovčan - Karel Schwanzenberg-Bilderberg-Konec české země

No, nedivim se, ze proti te inteligenci tak brojite. Sam jste ji evidentne moc nepobral.

Podpis

#52 Mám to podepsané, potvrzené, ale můj podpis nikde

2013-01-23 13:24

Chvilku vyčkám a uvidíme.
pinda

#53 Re:

2013-01-23 17:09

#50: -

> Jako člen akademické obce UK a vysokoškolsky vzdělaný člověk

Můžete vyjadřovat co chcete, i že KS nemá Vaše vzdělání, kein problem, jen mi to přijde, že takhle by Vám každý z té druhé petice mohl vyčítat, že Vy jste pouze mgr. Já myslím, že je špatně dělat si soudy  a dávat akademikům rady jen podle podpisu pod stanoviskem, lidé jsou si rovni nezávisle na vzdělání, docent jako uklízečka. To, že statisticky KS podporují lidé s vyšším vzděláním může být signál toho, že se statisticky více obávají kontinuity dosavadního vládnutí. Jestli to odhadli správně to třeba uvidíme, přejme si každopádně, aby došlo ke změně k lepšímu.

Napadá mě, nechávají se vzdělanější lidé statisticky stejně často nachytat na půjčky, dealery apod jako ti ostatní? A co na předvolební finty?

Li38k

#54 Re: Hm,

2013-01-23 20:22

#14: sniff - Hm,

To's to trefil. Z Chilský flašky vyleze Klaus, doporučí Ti Zemana a ukradne Ti plnicí pero, nebo čím umíš psát.

Li38k

#55 Re: Hm,

2013-01-23 20:35

#14: sniff - Hm,

... pro jistotu zkus přejít na Jihoafrické nebo Australské či Novozélandské. Tam ještě náš prezident celosvětovou ostudu s komickou krádeží pera neudělal. Aspoň jsem to neviděl na CNN ani jiné televizi, zato Klaus už má na YouTube pěknou složku složenou z vysílání mnoha světových i regionálních televizí. Nedej pámbiček, aby nás dál proslavoval Zeman. Kdo jinej má šanci Klause přebít?

Li38k

#56 Re: Kdo je kandidát "Karel " ??

2013-01-23 22:05

#31: - Kdo je kandidát "Karel " ??

Pokud Postoloprtský masakr a množství podobných zvěrstev "divokého odsunu" byly obrana vlasti, pak nevím co ti "hnidopiši" v Haagu vidí špatného na etnických čistkách na Balkáně, genocidě ve Rwandě a proč jsou nám proti srsti rasistické útoky na kohokoli. Zeman snad své výroky o vyčpělosti Benešových dekretů odvolal? Nebo taky on dosud "plive" na "obránce vlasti"?

Li38k

#57 Re: Prezentace demokratického presidenta Karla.

2013-01-23 22:14

#28: Kde se vůbec vzal ten šišlající kníže?????? - Prezentace demokratického presidenta Karla.

Pane, když Vám někdo nasral do hlavy, proč jste to tak blbě zamíchal a nevyblil to rovnou jak to bylo a někde v ústraní?

Li38k

#58 Re: Hloupá petice, která MZ spíš uškodí

2013-01-23 22:47

#45: nevěřím tomu, co čtu - Hloupá petice, která MZ spíš uškodí

Pokud tuto petici budou číst jen rozhodnutí voliči, je zbytečná a nikoho nezviklá. Běda však Zemanovi, jestli se diskuse k ní masivně rozšíří mezi nerozhodné voliče se zdravým rozumem. Já se o to pokusím. Kdo mi pomůže?

taky vědec

#59 Re:

2013-01-23 23:07

#50: -

Jako absolvent 1.LF UK, člen akademické obce Masarykovy univerzity, veděc a lékař vyjadřuji své hluboké znepokojení nad tím, že někdo má tu drzost pokládat své poměrně úzce specializované akademické vzdělání za dostatečný důvod, proč by měl být chápán jako nějaká autorita v otázkách zcela mimo obor svého působení. Že jde spíše o klam dokládá to, že jde vesměs o příznivce KS získané nikoliv solidními argumenty, ale pouze odpudivě brutální reklamní kampaní. Díky existenci oné petice za podporu KS (a stejné by to bylo i s peticí za kohokoliv jiného) se stydím za to, že jsem byl členem akademické obce Univerzity Karlovy. S cynickým pobavením jsem přestál házení špíny a anonymní výhrůžky při Děkujeme, odcházíme, ovšem obávám se, že hanbu za takový poklesek akademické obce mé alma mater neustojím a dobrovolně přestanu být Čechem a velmi rád se stanu - dle současných možností - Rakušanem nebo Francouzem.

Li38k

#60 Re:

2013-01-23 23:18

#50: -

Díky za příspěvek. Aspoň vím o jednom členovi akademické obce v této snůšce nesmyslů. Ono 100% je ve volbách sprosté slovo. Zkuste to nechat otisknout v Blesku nebo Aha!. Váš titul těm novinám dodá lesk, i když "magora" má dneska kdejakej tydýt.

Li38k

#61 Re: Re:

2013-01-24 00:17

#59: taky vědec - Re:

Vy budete asi neurastenik, že Vás tak ničí vyjádření názoru kolegů z alma mater. Nejsou všichni fachidioti, a tak se vyjadřují k důležitým věcem. Že se stydíte za "jsem byl členem akademické obce University Karlovy" kvůli petici za KS? To by bylo stydlínů za svoje vzdělávání kvůli peticím za popravu Milady Horákové počínaje a masovým členstvím v SSM konče. Abyste se hanbou nepropadl do Austrálie. Promluvte si s psychiatrem a on Vás už nějak dá dohromady. Nebo to s cynickým pobavením zkuste přestát. Francouzi jsou ještě divočejší a Rakušané mají také svoje za sebou i před sebou. Zvolte si Zemana, ať smyjete aspoń trochu té špíny ze své alma mater.

Li38k

#62 Vidím to skvěle

2013-01-24 01:12

Nějakejch šest stovek paranoiků na desetimilionovej - (A hele, už to opravuje pravopis. Při reakci na komentář disgrafika nikdo nevaruje, leda další přispěvatelé.) - národ je dobrej výsledek a podle karty Statistika hned přestali přibývat. Asi jste to už podepsali všichni. Jen mi vrtá hlavou, co je to SIMULAKRUM. Můj Slovník cizích slov je na to moc tenkej. Ale když to patří ke Karlovi, budu na to stejně hrdej, jako jsem bejval na MÁNIČKU. Mě nějaká petice akademiků nazblbne, budu si volit Karla Schwarzenberka stejně jako před peticí. Na Šloufoviny nemám náladu.

Arkana

#63 propaganda

2013-01-24 04:29

Když někdo chce vyjádřit podporu černokněžníkovi, ať mu pošle dopis. Natáčení agitačních videí,podepisování petic a dělání podobných skopičin může být jedině z důvodu manipulování lidma z pozice veřejně známýho člověka nebo někoho kdo má vyšší splečenský postavení,protože k takovým jednodušší lidi vzhlížejí jako k autoritám a napodobujou je. Propaganda se takhle dělá odjakživa. Proto má tahle petice opodstatnění a proto jsem ji podepsal.

pinda

#64 Re: Re:

2013-01-24 08:44

#59: taky vědec - Re:

Zrovna se tu chvastáš svým vzděláním a autoritativně nám tvrdíš, že emigruješ, protože někdo podepsal jinou petici. To budou rakušani rádi za takovou výměnu, takyvědče. Doporučuju Rusko, po evropě je každému kulové do toho, kdo co podepisuje, v evropských hodnotách je respekt k názorům ostatních a svoboda projevu.

Marek
Nepřihlášený uživatel

#65 Jeden postřeh

2013-01-24 10:05

Po přečtení poslední stránky jsem nabyl dojmu, že tady na fóru vzniká silná averze vůči MZ. Potom jsem si všiml jmen ... 8 ze 13 příspěvků má stejného autora. :) Nejen na zdejším fóru mám pocit, že se mobilizuje volební tým KS a neponechává stranou ani internetové diskuze...


Nepřihlášený uživatel

#66

2013-01-24 10:37


PhDr. Václav Rameš, archivář
Ředitel Státního oblastního archivu v Třeboni

Jako archivář bych měl mít velkou radost z toho, jakému zájmu se v posledních dnech těší historie našeho národa. Konkrétně se jedná o kapitoly z dějin XX. století a především o rod Schwarzenbergů. Nicméně interpretace a tvrzení, která se nyní vyrojila, mně štěstím nenaplňují. Stále totiž v našich krajích platí, že historie není učitelkou života, ale služkou, kterou si bere každý jako rukojmí jenom proto, aby mu účelově sloužila. Historie si to věru nezaslouží a už bychom si to měli konečně uvědomit. Domníval jsem se, že doby kdy z husitů učinil Zdeněk Nejedlý první komunisty, jsou již za námi. A ejhle. Zrodili se noví vykladatelé naší historie. A světe, div se, nejsou to komunisté. Narodilo se mnoho „povolaných“, kteří bez hlubší znalosti tvrdí ledacos. Podle toho co slyším, je zřejmé, že v našich archivech máme jenom zbytečné papíry, které není třeba studovat a jako archiváři bychom to měli zabalit. Jak si jinak mám vysvětlit, že se dnes živě hovoří o tom, že otec Karla Schwarzenberga nebyl vlastenec a ani české národnosti, logicky tedy spolupracoval s nacisty a snažil se tuto republiku zaprodat Němcům. Jeho syn, nynější kandidát na prezidenta, se raději poflakoval v cizině, než by žil v Československé socialistické republice a poctivě s námi absolvoval normalizaci a ještě se drze kryje švýcarským pasem. A mohl bych pokračovat dále. Od okamžiku, kdy jsem se začal zabývat historií, je to pořád stejné. Nikdy nekončící boj s mýty a pověrami. Pravda archivních pramenů stojí proti lži a proti snaze upravit si historii pro své účely. Často marně.
V třeboňském archivu je dostatek důkazů o tom, že otec dnešního kandidáta na prezidenta byl vlastencem a za tuto zem se postavil v jejich nejtěžších dobách. Spolu se svými přáteli inicioval jak "deklaraci české šlechty" z roku 1938, tak i dopis státnímu prezidentovi Háchovi o rok později, kde se všichni podepsaní jasně hlásí jako vlastenci k této zemi. Karel Schwarzenberg v této pro republiku těžké době připravil k vydání knihu Obrazy českého státu, která měla posilovat národní hrdost. Náklad byl pochopitelně nacisty ihned zabaven. Na jeho majetek byla uvalena okamžitě nucená správa a stal se s celou rodinou zajatcem ve svém domě. Jako major československé armády se po celou válku podílel na odbojové činnosti a především v závěru války zabránil ve svém kraji mnoha zbytečným krveprolitím. Jeho autorita byla neotřesitelná a byl po válce dokonce zvolen předsedou MNV v Čimelicích. Jeho bratr František se účastnil bojů v Praze a byl styčným důstojníkem generála Karla Kutlvašra. JUDr. Adolf Schwarzenberg, majitel Hluboké a dalších jihočeských panství, jakožto známý antifašista ještě před příchodem nacistů emigroval. Jeho majetek byl gestapem okamžitě zkonfiskován. On sám podporoval Benešovu vládu v Londýně a lze říci, že jeho finanční podpora byla velmi významná. Ostatně to vše osobním dopisem potvrdil i Jan Masaryk. Jak se prezident Beneš po válce Schwarzenbregovi odvděčil, o tom nám také hodně vypoví archivní prameny, ale to je již jiná historie. Připouštím, že tyto informace nejsou široké veřejnosti známé a proto jsem se o nich zmínil poněkud obšírněji. Všechna tvrzení však lze doložit archivními dokumenty.
K vysvětlení národnosti pana Karla Schwarzenberga, bych podotkl pouze toto. Po okupaci v roce 1939 byl požádán jeho otec, aby se přihlásil k německé národnosti. On to však kategoricky odmítl. Bystrý čtenář si z toho jistě odvodí, že po Němci by to okupační správa nechtěla. Byla to česká rodina se vším všudy. Takže co. Rakušák, jak již víme, také není a švýcarský pas je po staletí výsadou rodu.
Zbývá tedy poslední výtka, tedy jeho emigrace, která jej údajně diskvalifikuje tak, že podle některých není morálně oprávněn žádat občany o zvolení prezidentem. Chápu Karla Schwarzenberga, že na tuto výtku neodpovídá. Je to otázka velice bolestivá a jistě i pod jeho úroveň. A ani já ji nechápu. Připadá mi, že jde o kolektivní ztrátu paměti. Tak tedy o čem hovoří archivní prameny. Rodina Karla Schwarzenberga byla z této země nuceně vystěhována. A o tom, nebudiž pochyb.

PhDr. Václav Rameš, archivář
Ředitel Státního oblastního archivu v Třeboni

Nepřihlášený uživatel

#67 Re:

2013-01-24 11:56

#66: -  

 Nedávno mi přišel Vetchého mail. Co je, probůh, vkusného na spamu a na tapetování? I podle hloupého hlediska vkusu je nevkusné volit "Karla" - ten je s celou kampaní vkusný asi jako oslava narozenin v kolumbáriu.


Nepřihlášený uživatel

#68

2013-01-24 14:21

Frikulínka Berenika - typická volička "Karla":

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6m5cW0UhLqs

o:)))))))))))))))))
Milan Honusek

#69 Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-24 16:15

Vážení,
následující text jsem se pokusil včera zaslat jako komentář k Prohlášení vědců,...
Tam se mi to ale nepovedlo a proto své stanovisko uveřejňuji zde:

Vážení,
jsem člověk, a asi nejsem sám, komu připomíná tato kampaň oslavu nějakého zpěváka, po kterém mládež šílí. Připomíná mi to tak trochu i fanoušky Baníku Ostrava. Musím ale ocenit, že jako založení Fan klubu to může splnit účel.
Teď tedy vážně. Nebudu sice volit K.S., ale v případě jeho vítězství ho budu uznávat jako prezidenta ČR. Odsuzuji urážky K.S. kvůli hymně atd. Odsuzuji jeho kádrování, co otec, co matka, co manželka... jaké zastávali názory...
Mistrně se podařilo schovat fakt, že je to člověk odpovědný za tuto vládu, tedy i za rozpočet AV atd. Očekávám hlasy, že on za nic nemůže, on je jen ministr zahraničí. Vím, že u nás časté, že se odpovědnost neuznává a každý se vymlouvá jak může. Vaše oslava K.S. má do reality dost daleko. Jako čestný muž a šlechtic měl dávno odstoupit, pokud se cesta vlády dostala do rozporu s jeho svědomím. (Kalouska si nechám od cesty). Jenom pokud chcete kritizovat výdaje vlády na vědu, tak se dohodněte sami se sebou. A co říkáte na ministry kultury za TOP09?
Rozhodně tu nebudu vychvalovat M.Z. Jak se rozhodnu u voleb je jen moje věc. Spíše dotazy ke starším: nepřipomíná vám tato kampaň něco? Nepochybně zareagujete, že to bylo něco jiného. Bylo?

Zdraví
Mgr.Milan Honusek, CSc.
ÚJF AV ČR Řež
honusek@ujf.cas.cz

Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-24 16:56

#69: Milan Honusek - Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

Nějak nechápu... Volit K.S. sice nebudu, ale jak se rozhodnu u voleb, je jen moje věc. Ono jich je tam víc jak dva, nebo jak jste to myslel? Kalouska si sice necháváte od cesty, přesto ho však zmínit neopomenete. A ten dotaz ke starším by také zasloužilo trochu rozvést. Děkuji, čtenář se slabším úsudkem a ani zdaleka tolik vzdělán jako vy.

Miloš Hlávka

#71 Re:

2013-01-24 19:08

#68: -  

 

Tak tohle svádí k jediné otázce: kolik jí za to nikoli Karel, nýbrž Miloš, zaplatil??? :-)
Miloš Hlávka

#72 Re: Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-24 19:17

#70: - Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů 

 

Ten, Kdo Karla volit nebude, má pořád ještě dvě možnosti: - buď (lhostejno, zda se sebezapřením nebo naopak s nadšením) volit jeho soupeře, tj. Miloše, - nebo odevzdat úmyslně neplatný hlas (bílý lístek či něco podobného), případně nejít k volbám vůbec.
Milan Honusek

#73 Re: Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-24 20:21

#70: - Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů 

 Dobrý den,

děkuji za příspěvek. Tituly se nechlubím a užívám je jen zřídka. Zde jsem je použil úmyslně, abych blokoval názor, že všichni vědci podporují Petici vědců... Vážím si každé profese, zejména řemeslníků a techniků, bez nichž by byl současný experiment v jaderné fyzice nemožný.  Navíc se mezi nimi cítím dobře (ještě připmínám sekretářky, pracovníky THS atd.).   To je jen delší odpověď na vaše dobré rýpnutí.    

Je mi 65 let, pracuji na 10 % úvazek, jnak jsem důchodce a cítím jejich problémy.  Budu volit M.Zemana, i když mám k němu řadu výhrad. (Volil jsem J.Dientsbiera).  V současnosti je třeba Zemana maximálně podpořit.  V článku jsem se zaměřil jen na kritiku blbnutí kolem tzv. "knížete".   Nechtěl jsem, aby to někdo spojoval s propagací MZ a tím odbyl můj příspěvek.

Ke starším.  Např. podpora rozsudku nad M.Horákovou z různých organizací, závodů atd.  Občas jsou zveřejňovány filmové materiály z té doby.  Podpora prohlášení proti Chartě 77, (já to nepodepsal).  Mj. dlouhou dobu jsem si myslel, že bláznivá podpora Hitlera byla německou národní specifikou.  Vím, že analogie se současností není úplná, ale to není na krátkou odpověď.  

     Zdraví

            Milan Honusek

  

pinda

#74 Re: Re: Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

2013-01-25 13:39

#73: Milan Honusek - Re: Re: Volba prezidenta je volbou samostatně uvažujících občanů

Zvedá se spousta různých hlasů (záměrně nepíšu slovo hysterických jak je ted modni) i proti petici - a i ten nejslušnější z nich používá analogie se sympatizanty hitlera nebo kalouska na hrad.    JESTLI bych měl za něco agitovat - TAK ku**a, buďme slušní a respektujme se navzájem. :). Buď se svými spoluobčany budete žít v míru a porozumění, nebo je ZASE budete muset zavřít do kriminálu za nějaký ten názor nebo petici, zavřít hranice aby neutekli a odebírat pomeranče z kuby.