Nechceme, aby příštím ministrem školství byl komunista!

Amnabe

/ #72 Za petiční výbor: Martin Rosocha, Dvorce 139, Třeboň Břilice, 379 01

2012-11-30 17:25


http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Komuniste-P-Sobotkovi-Hanite-nas-ale-byl-jste-nas-235286
Komunisté P. Sobotkovi: Haníte nás, ale byl jste náš

Okresní výbor Komunistické strany Čech a Moravy poslal senátorovi Přemyslu Sobotkovi (ODS) otevřený dopis, v kterém reagují na Sobotovo vyjádření o rezignaci na prezidenta v případě vlády komunistů. KSČM označuje senátora za multi-postojového politika a připomínají mu jeho minulost s nádechem komunismu.

V dopise komunisté Sobotkovi připomínají, že byl studentem Vysokého učení marxismu leninismu (VUML). V roce 1989 údajně dokončil jeho 2. ročník a vzhledem k převratu již třetí nestihl.

„Ano, stejně jako mnoho Vašich kolegů z ODS, kteří po Listopadu 1989 svou členskou legitimaci KSČ zahodili a změnili názor, i Vy jste se stal známým ,antikomunistou´,“ píše se v dopise. Prý se Sobotka v médiích obhajoval, že jako lékař VUML studovat musel. To však podle komunistů není pravda - před rokem 1989 podle nich nemuseli rentgenologové studovat VUML a dokonce ani členství rentgenologů v KSČ nebylo povinností.

„Uvědomte si, že KSČM je demokratická levicová parlamentní strana, která hájí zájmy milionů občanů, kteří pracují, podnikají a mnohých, co se zoufale snaží řešit následky reforem z dílny ODS,“ píšou dále.

Pokud se prý Sobotka zrovna chová tak, jak si žádá doba, má brát v potaz, že doba žádá politiky, kteří hájí zájmy občanů. „Vnímám vás jako poněkud „multi-postojového“ politika se selektivní pamětí. Pokud jste tedy tak zásadový, jak se v médiích prezentujete, očekávám, že zvážíte Vaše ambice stát se prezidentem České republiky, protože ,doba už je prostě taková´,“ dodává Dana Lysáková, v dopise podepsaná předsedkyně KSČM – Okresní výbor Liberec.