Křesťané proti zákonu o církevním majetku

Honza

/ #59 Jen se divím

2012-09-16 23:54

Jsem praktikujícím členem evangelické církve.
Diskuze o církevních restitucích probíhají již téměř dvacet let. Za tu dobu se mohli autoři této petice k problematice restitucí vyslovit nesčetněkrát. Proč to neudělali?
Českobratrská církev evangelická svolal k této problematice mimořádný synod. Kde byli tehdy signatáři dnešní petice z řad evangelických teologů? Dohoda mezi církvemi a vlastní vyjednání zákona probíhalo dlouhý čas a bylo jistě nelehké. Možností vstoupit do této přípravy vlastním názorem bylo ve všech církvích řada. Proč se tito zvěstovatelé čistoty církve ozvali až nyní? Myslím, že to je nepříliž bratrské podrážení nohou všem, kteří jednáním o zákonu věnovali spousty práce, času, energie.
Nebylo by lepší, kdyby signatáři této výzvy věnovali svou energii spíše vysvětlování těch neuvěřitelných lží a pomluv, které se v souvislosti s touto problematikou všude (a nejen na internetu) objevují?
Načasování petice mně až příliš splývá s nehoráznou kampaní ČSSD. Není asi náhodou, že jedním z hlavních iniciátorů výzvy je člen několika církví a církevních institucí (které postupně opustil)a posléze aktivista ČSSD pan O. Štampa.