Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha


Nepřihlášený uživatel

/ #348 David Rath: Jde o předvolební Kubiceho akci

2012-09-04 15:44

Policie žádá o vydání MUDr. Davida Ratha k trestnímu stíhání v souvislosti s výběrovým řízením na vybavení tří středočeských nemocnic. Svoji žádost opřela o výpisy z údajných odposlechů, které má přitom k dispozici již od února a měla je tudíž v květnu, kdy žádala o prvé vydání. Tento postup vyvolává dojem záměrné manipulace.

MUDr. David Rath informoval členy výboru o tom, jak postoupilo vyšetřování kauzy Buštěhrad. Poslancům předložil následující dokumenty:

1. Znalecký posudek na projekt rekonstrukce Buštěhradského zámku, který konstatuje, že projekt nebyl předražen a odpovídá cenám obvyklým.
2. Výpovědi svědků, které dokazují, že projekt Buštěhradského zámku nebyl ještě schválen k financování z evropských peněz a čekala ho závěrečná kontrola, zda odpovídá obvyklým cenám.

→ Z uvedených důkazů plyne, že žádná škoda nikomu nevznikla a ani v případě schválení vzniknout nemohla.

3. Výpovědi svědků, ze kterých vyplývá, že se David Rath nesnažil cenu projektu navýšit a nezasahoval do výběrového řízení na zhotovitele.
4. Výpovědi svědků, které dokazují, že výběrové řízení neprobíhalo losem, ale výběrem ze všech došlých nabídek a jediným kritériem hodnocení byla nejnižší cena. Kraj vybral nejvýhodnější nabídku.
Předloženými důkazy David Rath prokázal členům výboru, že tyto vyvrací obvinění vznesené policií v kauze Buštěhrad.

Dále David Rath seznámil poslance s tím, co je mu známo o výběrových řízeních na vybavení tří nemocnic.

Nejprve označil fakt, že policie řeší své poznatky z února až nyní, za účelovou manipulaci. Policie nepředložila nic, co by jí nebylo známo již v únoru. Nabízí se logická otázka, proč s tím čekala až do teď a nepožádala o vydání v květnu spolu s Buštěhradem. Policie plýtvá prostředky i časem Sněmovny a manipuluje veřejným míněním, přičemž se snaží vytvořit dojem, že jde o něco nového.

K vlastním výběrovým řízením MUDr. David Rath uvedl:

1. Výběrová řízení neorganizoval kraj, ale nemocnice akciové společnosti.
2. Šlo o stovky položek k vybavení oddělení a specifikaci vytvořili lékaři a sestry těchto oddělení s vedením nemocnic a kraj do toho vůbec nezasahoval.
3. Šlo o otevřená výběrová řízení s jediným kritériem hodnocení, kterým byla nejnižší cena. Bylo vždy více zájemců a vybrána nejvýhodnější nabídka. Jde o nejtransparentnější typ výběrového řízení, který nejde manipulovat. Proti těmto výběrovým řízením nebyla podána stížnost a nikdo se neodvolal k ÚHOS.

Na závěr MUDr. Davida Rath sdělil poslancům, že v souvislosti s těmito výběrovými řízeními, ani žádnými jinými, nevzal žádné peníze.

Načasování druhého vydání budí vážné podezření, že Kubiceho policie opakuje to, co proběhlo v minulosti v souvislosti s Kubiceho zprávou – záměrné dávkování údajných kriminálních kauz před volbami. Současná akce vypadá zcela shodně a jde opět o zneužití policie k politickému boji.

Tisková zpráva: Vystoupení MUDr. Davida Ratha před Mandátovým a imunitním výborem, dne 3. září 2012

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/david-rath.php?itemid=17375