Dětské vozíky za kolo, otevřený dopis senátorům

VW

/ #14

2012-02-28 00:08

Pan Chaloupka je zjevně velký odborník - bohužel jen teoretik. Možná by se měl na vozík někdy alespoň v reálu podívat, aby se přesvědčil, že na něm moc igelitu nenajde.
A že by z náklaďáku nebyl vozík vidět ? Pak je asi něco špatně v konstrukci náklaďáků a možná je načase zamyslet se, zda vůbec patří na silnici, protože pak z něj nebude vidět ani kočárek na přechodu, nebo chodec menšího vzrůstu. Zakážeme tedy kočárky a malí lidé budou muset zůstat doma ?
To mi přijde jako argumenty jiného takyvševědoucího politika, že dítě ve vozíku ohrožují výfukové plyny. Že dítě v golfkách na chodníku vedoucím podél frekvenovaných silnic v Praze (magitrála) schytá 100x větší dávku než když občas projede auto kolem vozíku na silnici za městem (když už je nutné někam s vozíkem přejet po silnici) - to už takový politik nějak nepobere.
Nicméně pana Chaloupku chápu - ono se takto celkem snadno sbírají body u voličů, protože nás co s vozíkem jezdíme je menšina a mnoho lidí co o tom moc neví tato rádoby starost o bezpečí našich nemenších dokáže "přesvědčit" že se pan politik "stará".