Tříkrálová výzva starostovi města Chebu Pavlu Vanouškovi

Petr Hruška
Cheb

/ #17 Chebské videozáznamy ve zprávách regionalnitelevize.cz

2012-01-17 20:25

Na serveru regionalnitelevize.cz 16. 1. vyšla série zpráv z Chebského regionu, ze které hned první se týká našeho tématu (http://www.regionalnitelevize.cz/cz/2-regiony/2-karlovarsky-kraj/48-chebsko.html):

Chebský starosta RNDr. Pavel Vanoušek zde říká: "Tak to rozhodnutí zastupitelstva bylo motivováno tím, že nás naše právní oddělení upozornilo, že Úřad pro ochranu osobních dat by mohl uložit městu pokutu, a to pokutu poměrně vysokou."

Reportérka komentuje: "Pokutu až do výše 10 mil. korun nechtěli zastupitelé riskovat, a tak velkou většinou rozhodli, že nebudou archivovat záznam jednání, ale zachovají jen on-line přenos na internetu."

Starosta pak pokračuje: "Samozřejmě naším zájmem je, aby veřejnost byla co nejlépe informována, takže i na základě výzvy, kterou jsme dostali od občanů, ta výzva se jmenuje Tříkrálová výzva, jsme dneska po poradě ve vedení dali právnímu oddělení pokyn, aby hledali cestu k tomu, aby se znova ty záznamy na stránkách města mohly objevit."

Reportérka pak uzavírá: "Podle informací z radnice by právnímu oddělení měl stačit měsíc na vyřešení situace. Je proto pravděpodobné, že na březnovém zasedání se přenosy dostanou na pořad jednání."