Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize


Nepřihlášený uživatel

/ #134 Postřehy

2020-10-09 17:44

Po odeznění tzv.první vlny pandémie  jsme měli dostatek času na to , abychom se naprosto pragmaticky a cíleně  připravili na jakékoliv pokračování rozšíření koronaviru v populaci, případně na jakoukoliv jinou skutečnou epidemii ve společnosti . Mohli jsme vycházet :

1. Z velmi kvalitního stavu českého zdravotnictví a jeho pokrytí po území ČR

2. Z velmi slušné věkové skladby obyvatelstva ČR a velmi kvalitního zabezpečení tzv. rizikových skupin.

3. Mohli jsme vycházet z faktů, že pozitivní neznamená nemocný , že nejvíce zasažené jsou především starší osoby se slabou imunitou a s dalšími chronickýmí vážnými chorobami . 

Na základě těchto znalostí jsme měli postavit naprosto jednoduše určitý systém ( rychlotesty , kvalitní ochranné prostředky , ... ) pro ochranu tzv. rizikových skupin obyvatel  před jakoukoliv infekční nemocí,  rozšiřující se ve společnosti už v náznacích epidemie .

Především ochránit  nejvíce rizikové skupiny právě v různých seniorských a pečovatelských domech , ústavech dlouhodobé péče , odkud se právě rekrutuje drtivá většina vážně nemocných osob , osob pro JIP , dýchací přístroje , s největší smrtností  , mělo klíčovým bodem ochrany před infekcí v celé společnosti . Ochrana se měla týkat jak klientů , tak personálu . 

Podobné  ochrany se měly  udělat v některých specifických zdravotních zařízeních nebo aspoň v jejich částech a například u pratických lékařů .

Bohužel v této oblasti se neudělalo,  a myslím , že ani cílevědomě nedělá,   vůbec nic . Maximálně se hasí požáry v jednotlivých seniorských domech , když se zjistí, že pozitivních na covid 19 už jsou desítky nebo stovky ... a to už je pozdě , protože nastává scénář viz výše .  

Na zbytek populace stačilo klást nároky na zvýšenou hygienu , odstupy , roušky v lidnatých prostorech , všeobecnou ohleduplnost , ... podobně jako tzv.švédský model .

Místo toho v současné době vládne naprostý chaos , jakýsi semi lockdown , řízená prezentace viru MZ poplatnými tzv.odborníky v médiích , používání známých tváří pro prezentaci smrtící viru ( jakoby i obyčejnou extrakci zubu neprožíval každý z nás jinak , jeden o tom druhý den neví , druhý bere antibiotika a brufeny ještě 14 dní ...) , ...

Jsem přesvědčen , že i jakýsi dopis lékařů a sester v první linii a tzv. výzva lidem ,   je marketingovým tahem PR oddělení MZ . Celá koncepce tomu nasvědčuje , pečlivě vybrání lékaři z různých koutů ČR a jejich následné na sebe navazující PR vystupování v různých médiích. Hysterické pospolité upozorňování , že nemocní nebýt covidu 19 mohli ještě dlouho žít,  je jen podporováni strachu a vyhrocování současné situace . Konkrétně o kolik takových mrtvých pacientů se jedná , jaká byla jejich věková skladba , jaký byl jejich aktuální zdravotní stav bez covidu 19 , ... to se nikde nedozvíme ...




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...