Nejsme jako oni !
Vít Nádvorník |
/ #34 Re: Re: Re: Re: Obchodní ztráty??2016-11-16 15:04#28: Styďte se, Nádvorníku - Re: Re: Re: Obchodní ztráty?? Omlouvám se Vám pane, že odepisuji až nyní. Vzal jsem si totiž Vaše slova k srdci a při snaze pomoci našemu mléčnému průmyslu, jsem to trochu přehnal s konzumací jogurtů :+) To jen tak pro odlehčení a teď už vážně. Za co se mám stydět, prosím? Za to, že mám svůj názor a na rozdíl od Vás se nestydím pod něj podepsat? Vážený pane, já uznávám Vaše argumenty, mají svou nezpochybnitelnou logiku a přiznám se, že jsem nad Vašimi slovy hodně přemýšlel. Ale i tak jsem znovu dospěl k názoru, že naše dlouhodobá svoboda je cennější, než krátkodobý ekonomický efekt, který by se ustupováním Čínskému obrovi zcela jistě dostavil. Jedna taková úvaha, dnes je Čína druhá největší ekonomika světa, proto je podle Vás důležité se jí klanět, ale pozor!!! Čína prý ztrácí ten svůj ekonomický drive. Teď se nám nadechuje Indie, čím podle Vás bychom měli "zabodovat" u ní? Co jí věnujeme, aby si nás všimla? Opravdu je potřeba se stále jen před někým plazit jen kvůli tomu, aby si od nás ten dotyčný něco milostivě koupil? Víte, můj děda mi kdysi řekl, že se stydí za to, že jeho generace se alespoň nepokusila bránit fašistickému Německu. Můj otec velice špatně nesl, že jeho generace se stala rohožkou pro komunistické mocipány ze Sovětského Svazu. Tyto dvě generace byli ponižovány jinými národy. Jedinou jejich omluvou bylo, že proti nim stála mnohem větší vojenská síla a tak se poddali. My se teď tady ale poddáváme jiné velmoci jen proto, aby si oni od nás koupili JOGURT!!! Za to se budu před svým synem stydět já. Co to zkusit trochu jinak? Dnes jsem se podíval do své ledničky. Zjistil jsem, že tam mám dost výrobků, které nebyly vyrobeny u nás. CHYBA!!! Dávám si tímto závazek, že to napravím a že od dnešního dne má v mé ledničce přednost ČESKÉ zboží a nejen v ledničce... a to i za tu cenu, že zaplatím o něco více. A to je přesně ta cena, kterou rád zaplatím za svou svobodu (za naší svobodu). Vím, sám ty ztráty našemu hospodářství nenahradím, proto Vás vyzívám, pane, mrkněte do své lednice také a pomozte nám být méně závislými na Číně a ostatních. Poslední drobná poznámka. Čína k nám dodává 10x více zboží, než od nás kupuje. Proč my nemáme nějaké požadavky, které by podmiňovaly dovoz těchto výrobků? Odpovím si sám. Protože jsme normální, demokratická, svobodná a svobodomyslná země, zatím... S úctou, V. Nádvorník
|
|
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
134365 Vytvořeno: 2025-02-11
Záchrana BigAiru na Hrozenkově
725 Vytvořeno: 2025-07-13
Zachraňme řeku Dyji
2553 Vytvořeno: 2025-07-03
Petice za zachování kulturního prostoru STALIN na Letenské pláni
804 Vytvořeno: 2025-06-25
Petice za skutečnou inkluzi a posílení práv dětí s autismem a ADHD ve školách
347 Vytvořeno: 2025-07-08
PETICE ZA ZÁCHRANU CENTRA ÚSTÍ NAD LABEM
166 Vytvořeno: 2025-07-04
Zachraňme Hozan Kebab & Café v Mostě!
162 Vytvořeno: 2025-07-14
Tetování pro olivera (dost rychlý sádlo)
159 Vytvořeno: 2025-07-07
PETICE za změnu právní úpravy umožňující plošnou likvidaci zdravých včelstev v případě moru nebo hniloby včelího plodu
771 Vytvořeno: 2025-05-22
SAVE STALIN
2930 Vytvořeno: 2025-06-24
PETICE PROTI VYHLÁŠCE č. 64/2025 Sb. O DOBÁCH LOVU
97 Vytvořeno: 2025-07-04
Petice aby flygun nechal zaplé blerpy do konce jeho doživotního streamováni
86 Vytvořeno: 2025-07-15
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2947 Vytvořeno: 2024-08-23
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26933 Vytvořeno: 2021-12-22
Návrh na umožnění emocionálních podpůrných zvířat v psychiatrických léčebnách – pilotní program
47 Vytvořeno: 2025-07-13
Podporujeme paní ředitelku Marcelu Tomšejovou ve funkci ředitelky MŠ Strážnice.
45 Vytvořeno: 2025-07-09
Za lepší železniční dopravu na Šumavě
91 Vytvořeno: 2024-08-17
NEPOUŽÍVÁM = NEPLATÍM
37 Vytvořeno: 2025-07-13
Vraťte nám UMtrh – místo, kde kultura dýchala
236 Vytvořeno: 2025-07-05
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
408 Vytvořeno: 2025-04-30